آمادگی دانشگاه تبریز برای ایجاد گروههای مشترک آموزشی و پژوهشی در عراق
رئیس دانشگاه تبریز در جریان سفر به عراق و بازدید از دانشگاههای این کشور از آمادگی دانشگاه تبریز برای ایجاد گروههای مشترک آموزشی و پژوهشی با دانشگاههای شهرهای کوفه، نجف و کربلا خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از دانشگاه تبریز، در بخش دوم سفر رئیس دانشگاه تبریز و هیئت همراه به کشور عراق و در بازدید از دانشگاههای بزرگ این کشور در شهرهای کوفه، نجفاشرف و کربلای معلی، آمادگی دانشگاه تبریز به منظور ایجاد گروههای مشترک آموزشی و پژوهشی اعلام و بر ایجاد بستری پایدار برای همکاریهای علمی تاکید شد.
نصرالهزاده رئیس دانشگاه تبریز، در دیدار با رئیس دانشگاه کوفه یکی از پنج دانشگاه بزرگ کشور عراق، ضمن معرفی دانشگاه تبریز و توانمندیهای این دانشگاه، پیشنهاد ایجاد گروههای مشترک آموزشی و پژوهشی و اجرای برنامه تبادل اساتید در برنامههای آموزشی را مطرح کرد.
در این دیدار که مصطفی صحرائی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه و سعید شجاعی، مدیر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه نیز حضور داشتند، نصرالهزاده به اهمیت ایجاد کارگروهی برای پیگیری توافقات و عملیاتیسازی آنها اشاره کرد و خواستار تعمیق هرچه بیشتر این همکاریها شد.
در این بازدید، یاسر لفته هسون رئیس دانشگاه کوفه ضمن خیر مقدم به هیئت دانشگاه تبریز و با ابراز خرسندی از حضور هیئتی از دانشگاه برتر کشور دوست و همسایه بر برنامههای راهبردی دانشگاه کوفه برای توسعه همکاریهای علمی منطقهای تاکید کرد.
وی ضمن برشمردن اهمیت همکاریهای دو طرفه با دانشگاه تبریز، آمادگی کامل دانشگاه کوفه برای همکاری موثر با دانشگاه تبریز در زمینههای مختلف از جمله تبادل استاد و دانشجو و برگزاری رویدادهای مشترک و نیز تشکیل گروههای مشترک آموزشی را اعلام کرد.
در پایان این بازدید و نشست، مدیران همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاههای تبریز وکوفه به عنوان مسئول پیگیری توافقات معرفی شدند.
هیئت دانشگاه تبریز در سفر به شهر نجف اشرف و با حضور در دانشگاه الفرات الاوسط با رئیس دانشگاه و سایر اعضای هیئت رئیسه این دانشگاه دیدار کردند.
در این دیدار مظفر صادق حسن رئیس دانشگاه الفرات الاوسط با معرفی این دانشگاه، به تحصیل بیش از پانزده هزار دانشجو در این دانشگاه و فعالیت بیش از ۳۵۰ عضو هیئت علمی در ۱۳ گروه آموزشی اشاره کرد.
نصراله زاده نیز با قدردانی از میزبانی مظفر صادق حسن، به آمادگی دانشگاه تبریز در زمینههای تبادل استاد و میزبانی از فرصتهای مطالعاتی اعضای هیئت علمی و نیز برگزاری کالجهای تابستانی جهت توانمندسازی برنامههای آموزشی اشاره کرد.
وی به جایگاه ویژه شهر نجف اشرف در میان ایرانیان اشاره و وجود خط هوایی مستقیم بین دو شهر را عاملی در جهت تسریع همکاریها برشمرد.
بازدید از قسمتهای مختلف دانشگاه الفرات الاوسط و آشنایی با ساختار سازمانی و برنامههای آموزشی این دانشگاه از دیگر برنامههای حضور هیئت دانشگاه تبریز در نجف اشرف بود.
آخرین برنامه بازدید از دانشگاههای کشور عراق، حضور رئیس دانشگاه تبریز و هیئت همراه در دانشگاه العمید شهر کربلای معلی بود.
در این بازدید، هیئت دانشگاه تبریز در جریان وضعیت آموزشی و پژوهشی دانشگاه العمید و نحوه شکلگیری و تاسیس آن قرار گرفتند.
بر این اساس، دانشگاه العمید در سال ۲۰۰۷ توسط عتبات عباسیه تاسیس شده است که براساس یک برنامه آموزشی مبتنی بر نیازهای منطقهای به تربیت نیروی انسانی مورد نیاز میپردازد.
در این دیدار، هیئت رئیسه دانشگاه العمید خواستار همکاری دانشگاه تبریز در تاسیس دانشکدههای جدید این دانشگاه شدند.
در بخش دیگری از این دیدار، نصرالهزاده ضمن اشاره به اهمیت و ارزش بالای شهر کربلا در میان شیعیان، علاقه و اعتقاد قلبی برای توسعه هرچه بیشتر این شهر به ویژه مراکز دانشگاهی آن را یادآور شد.
رییس دانشگاه تبریز بر آمادگی کامل دانشگاه تبریز جهت هرگونه همکاری در تمام زمینهها تاکید کرد.
بازدید از دانشکدههای علوم زیستی و علوم پزشکی، زیارت بارگاه حضرت امیرالمومنین علی (ع) در شهر نجف اشرف و و نیز زیارت مرقد امام حسین (ع) و حضرت ابوالفضل العباس (ع) و حضور در مسجد کوفه از دیگر برنامههای سفر رئیس دانشگاه تبریز و هیئت همراه بود.