نخستین جشنواره سلامت با هدف ارتقای سواد سلامت و اولویت پیشگیری بر درمان برگزار شد
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: نخستین جشنواره سلامت با هدف ارتقای سواد سلامت و اولویت پیشگیری بر درمان برگزار شد.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، هاشم داداشپور معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان در آیین اختتامیه اولین جشنواره ملی سلامت دانشجویان گفت: سازمان امور دانشجویان و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه علمی سیاست گذار هستند و طبعا یکی از سیاستگذاریهای آنها در حوزه سلامت است.
معاون وزیر علوم ادامه داد: سازمان امور دانشجویان با هدف گیری سلامت و زیست سالم دانشجویان و سیاستگذاری در این حوزه به مراکز مشاوره و سلامت دانشگاهها جهت میدهد تا آنها نیز در این مسیر گام بردارند.
داداشپور ادامه داد: یکی از موارد موضوع درمان است که بر اساس رویکرد قبلی اصل در مراکز مشاوره و سلامت درمان بود به این منظور که مرکز مشاوره زمانی به نقش آفرینی میپرداخت و مسئله دانشجو را مورد بررسی قرار میداد که برای دانشجو مسئلهای رخ مینمود و این مرکز سعی در درمان دانشجو داشت، اما سیاست فعلی سازمان برای رسیدن به هدف زیست سالم دانشجویی این است که در حوزه سلامت نیز باید با رویکرد پیشگیری حرکت کرد به نحوی که قبل از این که دانشجو به سراغ مرکز مشاوره برای حل مسئله برود، مرکز مشاوره با پیشگیری به موقع از ایجاد آسیب جلوگیری کند و این همان رویکرد فعال است.
رئیس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: همچنین ما در سیاستگذاری نوین تنها به مراکز مشاوره بسنده نخواهیم کرد، بنابراین مشاوره، سلامت و سبک زندگی باید مورد توجه قرار گیرد تا اثرگذاری بیشتری را شاهد باشیم.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه تغییر نگرش، ساختار، بودجه و نیروی انسانی در دانشگاهها نیز در راستای اهمیت به موضوع سلامت است، اظهار کرد: سیاستگذاری سازمان امور دانشجویان این است که سلامت در میان دانشجویان به طور عام رواج یابد به همین منظور شعار جشنواره ملی سلامت (سلامت برای همه دانشجویان در همه دانشگاهها) انتخاب گردید.
وی با بیان اینکه برنامههای مختلف دانشجویی همچون حال نو، نظری نو همه برای حال خوب دانشجویی است؛ تصریح کرد: کلیه دانشجویان در نظام آموزش عالی فارغ از نوع دانشگاهی که دارند مخاطب این جشنواره هستند.
وی پیشینه بیماریهای روانی را با پیدایش بشر همزمان دانست و افزود: هیچ انسانی در مقابل این بیماریها مصونیت ندارد و این موضوع همواره بشر را مورد تهدید قرار داده است.
او در ادامه گفت: مشکلات دانشجویان زنجیرهای از عوامل فردی و اجتماعی است که نیازمند دیدی جامع نگر و نظاممند به استعدادها و تواناییها و علایق و سایر متغیرهای محیطی است که مشاوران با آگاهی و شناخت از این فرایندها میتوانند راه حلهای مناسب انتخاب و برای اجرای آن برنامه ریزی کنند.
داداشپور با بیان اینکه ۷۵ درصد مشکلات روحی، روانی افراد تا قبل از ۲۴ سالگی رخ میدهد، تصریح کرد: این موضوع نشانگر این است که دوران دانشجویی، دوران مهم و حساسی است که هر گونه غفلت، عواقب ناگواری را میتواند رقم زند و ما وظیفه خود میدانیم با تقویت مراکز مشاوره و آموزش آنان، تا حد توان از آسیبهای این دوران بکاهیم و بعد از فارغالتحصیلی افرادی سالم تحویل جامعه دهیم.
داداشپور با اشاره به اینکه یکی از موارد مهم این جشنواره بحث سواد سلامت است؛ تصریح کرد: یکی از مهمترین شاخصهای سلامت در میان کشورها سواد سلامت است و این مهم زمانی افزایش مییابد که رسانهها بطور مستمر محتواهای آموزشی را که از طریق متولیان امر تهیه میشود بطور گسترده اطلاعرسانی نمایند و باید گفت سواد سلامت، کلید پیشگیری از آسیبهای روحی، روانی و جسمی است و نیز سواد سلامت باعث میشود شایعاتی که در این حوزه رخ میدهد، پیش از شیوع خنثی گردد.
وی ادامه داد: کانونهای همیاران سلامت دانشجویان در دانشگاهها فعال شده است و همیاران چون از قشر خودشان هستند، میتوانند آسانتر ارتباط گیرند و تمام این فعالیتها ما را برای رسیدن به هدف غایی که زیست سالم دانشجویی است، کمک خواهد کرد.
وی در پایان با بیان اینکه زمینه اسلامی_ ایرانی برای ما مهم است و قصد داریم در این جشنواره با این دیدگاه حرکت کنیم؛ خاطر نشان کرد: همه دانشجویان فرزندان وزارت علوم هستند و ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا تمام این دانشجویان حال خوب داشته باشند.