رئیس دانشگاه آزاد مطرح کرد:
بازتعریف منطقه ویژه اقتصادی از بازار سنتی به پلتفرمهای نفت، گاز و انرژی/ نیاز به راه اندازی پالایشگاه فناوری داریم
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه نیاز داریم در کنار ۴۲ پالایشگاه یک پالایشگاه فناوری داشته باشیم تا دانشجویان در آنجا باورهای خود را خلق کرده و وارد صنعت شوند، اظهار کرد: استادی که ۴ روز در عسلویه حضور نداشته باشد، مفهوم صنعت و دانشگاه را درک نخواهد کرد.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم رویداد ملی عصر امید عسلویه و نخستین نشست تخصصی حوزه نفت، گاز و پتروشیمی از سلسله همایشهای «بوشهر، آینده و پیشرفت» که صبح امروز دوشنبه (۸ اسفند) در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برگزار شد، خاطرنشان کرد: اگر تحولات علم و فناوری را در منطقه اقتصادی وارد نکنیم، تنها با یک منطقه جغرافیایی مواجه هستیم. اگر عسلویه فقط منطقه جغرافیایی بماند، هزینه استخراج گاز با هزینه تمام شده برابر نخواهد بود. بنابراین نیازمند رویکرد تحولی هستیم.
وی با بیان اینکه یک شرکت در بازارهای سنتی معمولا منطقهای را انتخاب و در آن فعالیت خود را آغاز میکرد، افزود: پس از آن مجموعهای از صنایع به صورت خطی پشت هم رشد کرده و بازار سنتی ایجاد میشد. یک دهه است که رویکرد دنیا از بازارهای سنتی به پلتفرمهای نفت، گاز و انرژی تغییر کرده است، به همین منظور منطقه ویژه اقتصادی باید تعریف جدیدی به خودش بدهد و به عنوان پلتفرم نفت، گاز و انرژی معرفی شود.
طهرانچی با تاکید بر اینکه ارتباط دانشگاه و صنعت در پلتفرم، متفاوت از نگاه سنتی است، بیان کرد: در نگاه سنتی مفهوم صنعت و دانشگاه مفهوم خطی بود، براساس آن دانشگاه نیرو را تربیت میکرد و در اختیار صنعت قرار میداد. در این نگاه دانشجو در تهران تربیت میشد و فقط برای اردو به عسلویه میآمد، درحالی که ما معتقدیم دانشجو باید بخشی از تحصیل خود را در عسلویه بگذراند.
وی افزود: عصر امید میخواهد در پلتفرم نمایشگاه نفت و گاز، معنای جدیدی برای ارتباط دانشگاه و صنعت تعریف کند. ما نیاز داریم در کنار ۴۲ پالایشگاه یک پالایشگاه فناوری داشته باشیم تا دانشجویان در آنجا باورهای خود را خلق کنند و سپس وارد صنعت شوند. استادی که ۴ روز در عسلویه حضور نداشته باشد، مفهوم صنعت و دانشگاه را درک نخواهد کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه شرکتهای جدیدی که اقتصاد دنیا را شکل میدهند، پلتفرمی هستند، گفت: منظور از پلتفرم، نرمافزار نیست. شکل کسب و کارهای دنیا تغییر کرده و باید پلتفرمهای انرژی جایگزین شکل قبلی شود.
طهرانچی در پایان خاطرنشان کرد: اعتراف میکنیم به عنوان یک دانشگاه و کنشگر فعال وظیفه خود را در منطقه پارس انجام ندادهایم و باید در این زمینه کنشگری فعال داشته باشیم.