خبرگزاری کار ایران

معاون دانشگاه تهران در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد:

بسیاری از تخلفات پژوهشی، به دلیل‌عدم اطلاع‌رسانی صحیح است/راه اندازی شرکت توسعه سرمایه‌گذاری دانشگاه تهران

بسیاری از تخلفات پژوهشی، به دلیل‌عدم اطلاع‌رسانی صحیح است/راه اندازی شرکت توسعه سرمایه‌گذاری دانشگاه تهران
کد خبر : ۱۳۳۱۳۴۵

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران با بیان اینکه بسیاری از تخلفات پژوهشی مرتبط با عدم اطلاع‌رسانی صحیح است، گفت: ما در رابطه با موضوع و مصادیق تخلفات اطلاع‌رسانی کردیم و دوره‌هایی برگزار شد تا دانشجویان در جریان مصادیق تخلفات پژوهشی قرار بگیرند.

«مهدی فکور ثقیه» معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص گرنت‌های پژوهشی این دانشگاه بیان کرد: گرنت‌های پژوهشی مبتنی بر عملکرد استاد اعطا می‌شود؛ اگر استادی مقاله می‌نویسد یا روی طرح کاربردی کار می‌کند، به او امتیازی اختصاص داده می‌شود و به هر امتیاز مبلغ پایه‌ای تخصیص داده می‌شود که ما این مبلغ پایه را دو برابر کرده‌ایم. یعنی تا قبل از این مبلغ پایه ۲۵۰ هزار تومان بود و حالا به ۵۰۰ هزار تومان تبدیل شده است. 

معاون پژوهشی دانشگاه تهران در ادامه تصریح کرد: به ازای هر کار پژوهشی که استاد انجام می‌دهد، مبلغ گرنت او ثبت می‌شود و تاکید اصلی ما بر این است که بتوانیم به روز و به موقع این مبلغ را تقدیم‌شان کنیم. 

فکور افزود: وقتی اساتید مقاله علمی پژوهشی می‌نویسند یا قرارداد پژوهشی می‌بندند، به ازای آن امتیازی دریافت می‌کنند مثلا ۱۰ امتیاز. این امتیازات روی هم جمع می‌شود و در واقع گرنت استاد بالا می‌رود. 

او در مورد اهمیت کار پژوهشی در ارتقای جایگاه و گرنت اساتید و هیأت علمی‌های جوان نیز گفت: برای این افراد ما یک گرنت ورودی داریم که به آن‌ها در بدو ورود تقدیم می‌شود. هدف ما این است که جذب هیات علمی به صورت برنامه محور باشد؛ یعنی سعی می‌کنیم هیات‌ علمی‌های جدید، برای ارتقای پژوهش در دانشگاه تهران برنامه‌ریزی داشته باشند و در زمینه‌هایی که امروز مطرح است و در دنیا نیز روی آن کار می‌شود، فعالیت پژوهشی داشته باشند. 

فکور در ادامه در مورد تعامل با پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز توضیح داد: ما فراخوان‌هایی داریم و اعلام می‌کنیم اگر استاد یا دانشجویی پایان‌نامه یا رساله‌ای دارد که نتایج تحقیقاتش می‌تواند منجر به راه‌اندازی شرکت‌های دانش بنیان شود، از آن‌ها حمایت می‌کنیم و به صورت ویژه جایگاهی در پارک علم و فناوری به آن‌ها می‌دهیم. 

معاون دانشگاه تهران یادآور شد: میزکار اشتراکی، امکان ثبت شرکت، امکان تجاری‌سازی محصولات و دستاوردها از جمله امکانات و حمایت‌های ما در تعامل با پارک است. 

فکور در خصوص عوامل موثر در کاهش تخلفات در پژوهش‌های انجام شده در دانشگاه تهران اظهار کرد: ما در ابتدای کار خود در معاونت پژوهش و فناوری، آسیب‌شناسی انجام دادیم و متوجه شدیم که بسیاری از تخلفات پژوهشی باعدم اطلاع‌رسانی صحیح مرتبط است؛ یعنی تا پیش از این دانشجو یا استاد شاید اصلا از قوانین مرتبط با موضوعات و تخلفات پژوهشی خبر نداشتند. 

او تصریح کرد: ما در رابطه با موضوع و مصادیق تخلفات اطلاع‌رسانی کردیم و دوره‌هایی برگزار شد تا دانشجویان در جریان مصادیق تخلفات پژوهشی قرار بگیرد و مثلا اگر می‌خواهد در مقاله خود متنی بیاورند، بدانند که چگونه باید ارجاع دهد و… در واقع اطلاع‌رسانی در مورد مصادیق تخلفات پژوهشی به ما کمک زیادی کرد. 

فکور در مورد اضافه شدن مبحث مالکیت فکری به محتوای درس روش تحقیق و پیگیری این مهم در دانشگاه تهران نیز اظهار کرد: ما موضوع آیین‌نامه مالکیت فکری را مصوب کرده‌ایم که طی آن دانشگاه سهمی را از اکتشافات و اختراعات اساتید می‌گیرد و در ازای آن خدماتی را به آن‌ها می‌دهد. شرکت توسعه سرمایه‌گذاری دانشگاه تهران، اولین شرکت توسعه سرمایه‌گذاری است که تاسیس شده تا روی موضوعات ثبت اختراع و مالکیت معنوی کار و آن‌ها را به تجاری‌سازی تبدیل کند. 

معاون پژوهشی دانشگاه تهران در ادامه عنوان کرد: این شرکت سرمایه‌گذاری می‌کند و اگر محصول یک گروه پژوهشی و فناوری به مرحله ورود به بازار رسیده باشد، مورد حمایت قرار می‌گیرد. در خصوص ورود مباحث مرتبط با مالکیت معنوی به روش تحقیق، چون تدوین شیوه‌نامه دروس دانشگاه تهران برعهده معاونت آموزشی است، این معاونت روی آن کار می‌کند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز