معاون سازمان امور دانشجویان:
فعالیت مراکز آموزش زبان فارسی اقدامی راهبردی در تحقق مرجعیت علمی است
معاون بورس و امور دانشجویان بینالمللی سازمان امور دانشجویان گفت: مراکز آموزش زبان فارسی با توجه به اسناد بالادستی و فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص تحقق مرجعیت علمی، یک اقدام راهبردی در نظام جمهوری اسلامی است.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، اولین نشست همفکری و هم افزایی روسای مراکز آزفای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور با حضور هاشمداداشپور معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان، محمدجواد سلمانپور معاون بورس و امور دانشجویان بینالمللی، جعفر رازقی مدیر کل امور دانشجویان بین الملل و دیگر مدیران این سازمان برگزار شد.
در این نشست سلمانپور گفت: مراکز آموزش زبان فارسی با توجه به اسناد بالادستی و فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص تحقق مرجعیت علمی، یک اقدام راهبردی در نظام جمهوری اسلامی است که نگاه اقتصادی به آن اولویت ندارد.
معاون بورس و امور دانشجویان بینالمللی با بیان اینکه یکی از عوامل ماندگاری ایران و تعالی جمهوری اسلامی، تحقق مرجعیت علمی است؛ تصریح کرد: ایران در تحقق مرجعیت علمی باید به گونهای عمل کند که جهان در علم، دانش و فناوری به آن نیاز پیدا کند.
سلمانپور با اشاره به اینکه هویت دینی ما اقتضا میکند تا کشورهای دیگر در حوزه علم و فناوری به ما نیاز پیدا کنند؛ اظهار کرد: تحقق مرجعیت علمی دارای چندین شاخص است، اولین شاخص میزان نیاز سایر کشورها به دانش و فناوری کشور ایران است و میزان توسعه زبان فارسی و نیاز به آن برای رسیدن به دانش و علم در ایران نشاندهنده این شاخص است. بنابراین درحقیقت توسعه و نیاز به زبان فارسی مهمترین شاخص تحقق مرجعیت علمی است.
وی ادامه داد: البته توسعه زبان فارسی در خارج از ایران میتواند در جهت تحقق سایر راهبردها نیز باشد، مثلا توسعه زبان فارسی فراتر از مرزها به معنای خدمت به بشریت است؛ زیرا زبان فارسی راه و ابزاری است که فرهنگ اسلامی و ایرانی و لذت این فرهنگ غنی را به سایر ملل منتقل نماید. این فرهنگ متعالی همانگونه که راز ماندگاری تاریخی ایرانیان است میتواند فرهنگ ماندگاری را به سایر ملل هدیه نماید. بنابراین توسعه زبان فارسی یعنی عرضه یک فرهنگ اصیل که آمیخته از دو فرهنگ غنی است.
سلمانپور تاکید کرد: اگر بخواهیم بگوییم ایران اصیل، قدیم و ریشه دار است، اولین سند ما زبان فارسی است پس زبان فارسی سندی است که باید در سطح جهانی عرضه نماییم.
معاون بورس و امور دانشجویان بینالمللی با اشاره به اینکه دومین شاخص تحقق مرجعیت علمی، افزایش جذب دانشجویان بین المللی است؛ افزود: برای تحقق این امر بیش از هر چیز باید جذابیتهای مستقیم و غیر مستقیم افزایش یابد. از آنجایی که مراکز آموزش زبان فارسی مراکزی در جهت مهمترین راهبرد قرار دارند، افزایش جذابیت مستقیم مربوط به آنها میشود، بنابراین باید لوازم ایجاد جذابیت و آموزش کارا و موثر در مراکز آموزش زبان فراهم شود.
سلمانپور اظهار کرد: ما تا کنون از برخی مراکز آموزش زبان فارسی گزارشهای خوبی را دریافت کردهایم که مایه خوشحالی است، امیدواریم باقی مراکز نیز که سطح پایینتری نسبت به برترین مراکز آموزش زبان فارسی دارند با تلاش و کوشش سطح خود را افزایش دهند تا در نهایت به نتایج مطلوبی دست یابیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: هدف این نشست همفکری برای همافزایی است و معتقدیم در برخی زمینهها مراکز آموزش زبان فارسی باید در جهت همسانسازی و دربرخی موارد به طرف متناسبسازی حرکت کنند. روز آمدسازی آیین نامه نیز میتواند برخی از چالشها را برطرف نماید و آن همسانسازی و متناسبسازی را محقق نماید.