ایمنسازی ۸۰ درصد ساختمانهای در خیابان جمهوری/اعلام زمان شروع فعالیت آتشنشانان زن
مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهرداری تهران از ایمنسازی ۸۰ درصد ساختمانها در خیابان جمهوری خبرداد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، قدرت الله محمدی مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در نشست خبری عصر امروز ۲۷ دی ماه در مورد ایمن سازی ساختمان های واقع در منطقه جمهوری گفت: حدود ۸۰ درصد ایمنی سازی در این مراکز صورت گرفته و آموزش هایی هم به افراد در این ساختمان ها داده ایم.
محمدی درمورد معیشت آتش نشانان و اعتراضات آنها گفت: این افراد حدود ۱۸ مورد معضل داشتند اولین مشکل آنها فشار مضاعف کاری ناشی از کمبود نیرو است که به دلیل کسری نیروی کار، فشار زیادی داشتند و امسال ۲۰۰ نفر استخدام خواهیم داشت و تا ۱۴۱۰ هرسال ۲۰۰ نفر نیرو به آتش نشانی اضافه شد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: افزایش حقوق خوبی از ۳۰ تا ۵۰ درصد ترمیم حقوق برای آتش نشانان داشتیم و مشکل اصلی این افراد مسکن است و ما قرارگاهی تشکیل دادیم و در این زمینه نیز کار به خوبی پیش میرود. برای فاز اول ۲ هزار واحد مسکونی برای آتش نشانان در نظر گرفتهایم.
او در مورد سختی کار آتش نشانان گفت: این افراد کارمند رسمی دولت هستند و با ۲۵ سال خدمت بازنشست می شوند و امیدواریم بتوانیم مشکل سختی کار آنها را حل کنیم تا ۲۰ ساله بازنشست شوند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در مورد بیمارستان هایی که تعمیرات و حفاری دارند، گفت: ما آماده همکاری با بیمارستانها و مراکز درمانی هستیم و اگر نیایند به سراغ آنها می رویم و این مسئله را قضایی هم می کنیم چراکه ایمنی مراکز درمانی خط قرمز ماست.
او در خصوص نبود رشته مهندسی حریق نیز از وزارت علوم درخواست کرد که باتوجه به گسترش حریق آن هم در کلانشهری مانند تهران به رشته مهندسی حریق آن هم در کلان شهری مانند تهران با بیش از ۹ میلیون جمعیت توجه ویژه ای شود.
محمدی مدارس را مرکزی تجمعی دانست که ایمنی در ابن بسترها نیز باید به دقت بررسی شود.
وی با اشاره به موضوع پلاک ایمنگفت: بهترین شاخص در مور پلاک ها، پلاک ایمن است. ساختمانی که پایان کار از سال ۹۰ به بعد دارد قطعا بدانید ایمنی دارد. ساختمان های قدیمی اینطور نیست ممکن است مسائل ایمنی آتش نشانی را رعایت نکرده است. اگر ساختمان های جدید ضوابط آتش نشانی را رعایت نکند پایان کار ندارد. دلیل اینکه ساختمان پایان کار نمی گیرد همین است که ایمنی ندارد و درگیری ما با سازمان های دیگر این است که اجازه بهره برداری می دهند در حالی که ما هنوز تاییدیه ایمنی آتشنشانی به آنها نداده ایم. سازنده ها از ایمنی می زنند تا سود ببرند. مردم نباید ساختمانی که پایان کار ندارد خریداری کنند.
او با پیشنهاد راه اندازی یک وزارتخانه جدید اظهار کرد: اگر وزارتخانه عملیاتی ایمنی در بحران در کشور شکل بگیرد می تواند در مواقع بحران کمک کند و در بودجه اش پیش بینی می کند که در طول سال چقدر باید برای سیل یا زلزله و... هزینه کرد.
او در مورد لزوم همکاری دستگاه های مختلف در مسائلی مانند رفع آلودکی هوا یا ساختمان های فرسوده و... اظهار کرد: اگر ساختمان پلاسکو فرو ریخت چند دستگاه سهل انگاری کردند؟ آیا نباید نوسازی می شد؟ پلاسکو برای چه جمعیتی ساخته شده بود و کاربری آن چه بوده؟ ما مثل ساختمان پلاسکو در تهران زیاد داریم و تغییر کاربری و استفاده غیراستاندارد موجب حوادث می شود.
محمدی با بیان اینکه ترافیک بلای جان آتش نشان هاست گفت: ما باید تعداد ایستگاههای خود را بیشتر کنیم که هزینه ما را بیشتر می کند. برای اینکه ایستگاه ها در ترافیک بتوانند خدمت رسانی کنند نیاز است که اتوبان ها چند باند شوند و استقرار موقت هم لازم است. در استقرار موقت فرد آتشنشان در فضایی مستقر می شود که نه جای استراحت دارد نه سرویس بهداشتی و....
وی ادامه داد: به این منظور جایگاههای تک منظوره قرار است احداث شود و در سال آینده در ۵ نقطه تهران جایگاه تک منظوره سه نفره خواهیم داشت و ایستگاه تک منظوره تا رسیدن نیروی ایستگاه بخشی از کار را انجام می دهد مثل اورژانس موتور سیکلت که در بخشی از شهر خدمت می رساند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران بیان کرد: ما ۱۲۰ موتورسیکلت آتشنشانی تجهیز شده داریم که برای حوادث اخیر و آتش زدن سطل زباله هم از آنها استفاده کردیم و هر ایستگاه باید حداقل دو موتور داشته باشد. سامانه مانیتورینگ نیز این ماه عملیاتی می شود و ساختمان های تجاری، دولتی، خصوصی و مسکونی می توانند از برکات سامانه مانیتورینگ استـفاده کنند و هزینه آن زیر ۱۰۰ هزار تومان است اصلا ناچیز است.
وی ادامه داد: ۱۶ خانم آتش نشان ما که در ایستگاه صالح آباد مشغول گذراندن دوره تخصصی هستند تا اسفند ماه با کسب مهارت های کافی و لازم در ایستگاه ۷۷ ستارخان مستقر خواهند شد و ما از توانایی و مهارت آنها در عملیات ها استفاده خواهیم کرد و اگر استقبال خوبی از آموزش و به کارگیری زنان در آتشنشانی صورت بگیرد دوره های بعدی برای آموزش و جذب نیروهای خانم خواهیم داشت.