خبرگزاری کار ایران

در گفتگو با ایلنا مطرح شد:

توضیح درباره ارزیابی ایمنی ساختمان‌ها توسط مدیریت بحران/ هشدار درباره فرونشست زمین

توضیح درباره ارزیابی ایمنی ساختمان‌ها توسط مدیریت بحران/ هشدار درباره فرونشست زمین
کد خبر : ۱۳۱۳۹۹۲

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره ارزیابی ساختمان های مهم و بلندمرتبه توضیحاتی ارائه کرد.

"علی نصیری" رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت ایمنی شهر گفت: به هرحال شهر تهران یک روزه به این وضعیت نرسیده است و یک روزه هم نمی‌تواند درست شود اما مهم این است که وضعیت ایمنی شهر یک روند تصاعدی و به سمت جلو باشد و حالت ایستایی یا رو به پایین نداشته باشد.

وی با بیان اینکه شهر ایمن‌تر از قبل شده است ادامه داد: براساس بررسی‌هایی سامانه تخمین خسارت که در سازمان ما است و خسارت ناشی از زلزله را پیش بینی می‌کند تقریبا از حدود ۱۵ سال پیش تاکنون با اقداماتی که انجام شده از جمله نوسازی در بافت فرسوده انجام شده شهر ایمن‌تر شده است. این عددی است که سامانه از روی محاسبات فنی نشان داده است.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه ما چند هزار ساختمان مهم و بلندمرتبه در تهران داریم، تصریح کرد: ساختمان‌های مهم به ساختمان‌هایی گفته می‌شود که شامل بندهای ج و د آیین نامه ۲۸۰۰ است. ساختمان‌های بلندمرتبه نیز شامل ساختمان‌هایی است که بیش از ۶ طبقه هستند و اعیان آن‌ها بیش از ۵ هزار مترمربع است. ما این ساختمان‌ها را با کمک نمایندگانی از ۷ دستگاه از جمله آتش نشانی ارزیابی می‌کنیم. ما در این ارزیابی‌ها همه ابعاد ایمنی را بررسی می‌کنیم. ارزیابی‌ها براساس چک لیست ۱۶ صفحه‌ای انجام می‌شود. این چک لیست توسط مرکز تحقیقات و آموزش وزارت راه و شهرسازی آماده شده است و ارزیابان آموزش لازم‌های را دیده اند.

نصیری خاطرنشان کرد: ۵۲۲ ساختمان مهم و بلند مرتبه تا هفته گذشته مورد ارزیابی قرار گرفته‌اند و بعد از یک وقفه یک هفته ای، از دوشنبه هفته آینده دوباره این ارزیابی‌ها آغاز خواهد شد. همه ابعاد ایمنی از جمله ایمنی سازه، ایمنی تاسیسات الکتریکی، ایمنی حریق ارزیابی می‌شود. در پایان ارزیابی‌ها ساختمان‌ها رتبه‌بندی می‌شوند و به ساختمان‌های پرریسک، پرخطر، میان خطر و اولویت نارنجی و زرد یا کم خطر تقسیم می‌شوند. تمرکز ما بیشتر بر روی ساختمان‌های پرریسک است و مسیر آغاز شده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به این سوال که فرونشست چه تاثیری می‌تواند بر ساختمان‌های ناایمن داشته باشد، گفت: درخصوص اثر فرونشست بر سازه بین کارشناسان اختلاف وجود دارد اما فرونشست پهنه هکتاری دارد و با فروریزش که گاهی اوقات در شهر اتفاق می‌افتد متفاوت است. فرونشست در دشت‌ها و در سال‌های آینده شهر را نیز درگیر می‌کند و باعث آسیب دیدن شریان‌های حیاتی می‌شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تاکید بر حفظ منابع آبی زیرزمینی تصریح کرد: آب یک سرمایه است که نمی‌دانیم با آن چیکار می‌کنیم و آن را هدر می‌‌دهیم. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز