خبرگزاری کار ایران

نیاز به ۵۰۰ میلیون دلار برای ایجاد زیرساخت ذخیره راهبردی دارو 

نیاز به ۵۰۰ میلیون دلار برای ایجاد زیرساخت ذخیره راهبردی دارو 
کد خبر : ۱۳۱۰۴۵۴

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: در صورتی که نقدینگی مورد نیاز صنعت دارو به سرعت تامین نشود، ممکن است در بهمن ماه با مشکل تامین دارو مواجه شویم.

به گزارش ایلنا، محمد پیکان‌پور در سومین جلسه شورای منطقه هفت کشوری در اصفهان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه جبران کمبودهای اخیر دارویی در کشور اظهار کرد: روند تولید شرکت ها به طور مستمر توسط سازمان غذا و دارو در جلسات بازخوانی برنامه های تولید، بررسی می شود. شرکت های تولیدکننده دارو نیز تمام توان خود را برای رفع کامل مشکلات به کار گرفته اند.

وی افزود: در حال حاضر تولیدکنندگان دارو در کشور به صورت ۳ شیفت تولیدات خود را ادامه می‌دهند تا زمانی که بازار از دارو اشباع شود.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو بیان کرد: برای رفع سریع کمبودها راهکارهای کوتاه مدت و میان مدت فعال شدند و نتیجه این راهکارها ذخایر دارویی بالای ۶ ماه کشور را از ۳۳ درصد در ابتدای مهرماه به ۵۸ درصد تا امروز رساند.

نیاز به ۵۰۰ میلیون دلار برای ایجاد زیرساخت ذخیره راهبردی دارو 

پیکان‌پور با اشاره به راهکارهای بلند مدت رفع مشکلات تامین دارو عنوان کرد: از جمله اقدامات این حوزه درخواست ۵۰۰ میلیون دلار به منظور ایجاد زیرساخت ذخیره راهبردی دارو در سراسر کشور و بازسازی خطوط تولید فرسوده است که برای تداوم فعالیت های خود نیازمند تسهیلات هستند.

وی در خصوص مطالبات شرکت های پخش دارو تصریح کرد: یکی از مشکلات شرکت های پخش دارو موضوع طلب آنها از بیمارستان ها و بیمه ها است که در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار درخواست پرداخت ۱۱ هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت داده شد که این مطالبات از سوی وزارتخانه تسویه شوند.

کمتر از ۲ هزار میلیارد تومان از وعده تسهیلات بانکی محقق شد 

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو بیان کرد: با توجه به مشکلات زیادی که به دلیل کمبود نقدینگی در صنعت دارو به وجود آمده و از وعده ۱۵ هزار میلیاردی تسهیلات بانکی کمتر ۲ هزار میلیارد تومان آن محقق شده، شاهد سبد فروشی کارخانه های تولید به شرکت های پخش و شرکت های پخش به داروخانه ها هستیم که نیازمند تسریع در افزایش نقدینگی همزمان با نظارت دقیق تر معاونت های غذا و داروست.

پیکانپور اظهار کرد: به منظور تامین داروهای بیماران خاص مانند برخی از داروهای تالاسمی به همکاری های برون مرزی نیاز است که بانک مرکزی جهت تامین ارز این داروها قول ایجاد خط اعتباری ۱۵۰ میلیون دلاری ارز EIH را داده که این داروها با مشکلات کمتری وارد کشور شوند.​

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز