رییس سازمان امور دانشجویان:
توجه به امور فرهنگی، اجتماعی و رفاهی دانشجویان ضروری است
رییس سازمان امور دانشجویان در جمع هیئت رئیسه دانشگاه دامغان ضمن اشاره به چندبعدی بودن حوزه عملکردی این سازمان، وظیفه دانشگاه را صرفا آموزش و پرورش ندانسته، بلکه امور فرهنگی، اجتماعی و رفاهی دانشجویان را برای جلوگیری از کالاییشدن آموزش مورد توجه دانست.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه دامغان، هاشم داداشپور در جریان سفر روز پنجشنبه ۱۰ آذرماه به دامغان، ضمن بازدید از خوابگاههای دانشجویی و گفتوگو با تعدادی از دانشجویان ساکن در سراهای دانشجویی، از اماکن و سالنهای ورزشی دانشگاه دامغان نیز بازدید کرد.
وی همچنین به دیدار یکی از دانشجوخانوادههای ساکن در خوابگاههای متاهلی دانشگاه رفته و از فازهای بعدی در حال ساخت خوابگاههای متاهلی و پروژههای دیگر از جمله استخر سرپوشیده نیز بازدید داشت.
پس از آن داداشپور با حضور در جلسه هیات رییسه دانشگاه دامغان در جریان آخرین وضعیت آموزشی، فرهنگی و رفاهی دانشجویان در قالب ارائه گزارش رییس دانشگاه، معاونین و مدیران حوزه معاونت دانشجویی قرار گرفت.
رییس سازمان امور دانشجویان در این نشست که عصر روز پنجشنبه ۱۰ آذرماه در محل سالن منوچهری دامغانی مرکز همایشهای دانشگاه دامغان برگزار شد، سازمان امور دانشجویان را متولی تمامی حوزههای دانشجویی دانسته و ضمن اشاره به چندبعدی بودن حوزه عملکردی این سازمان، وظیفه دانشگاه را صرفا آموزش و پرورش ندانسته، بلکه امور فرهنگی، اجتماعی و رفاهی دانشجویان را برای جلوگیری از کالاییشدن آموزش مورد توجه دانست.
داداشپور با اشاره بهعدم ساختوساز خوابگاههای جدید در سیاست کلان کشوری دهه گذشته با نگاه برونسپاری خدمات رفاهی دانشجویان گفت: وظیفه دانشگاه فراهم آوردن امکان تحصیل برای دانشجویان تمامی اقشار جامعه است، لذا توجه به امور تغذیه و خوابگاه دانشجویان نیز مورد اهتمام خواهد بود. وی گفت: نمیتوان خوابگاهها را برونسپاری ولی پیوست فرهنگی آن را درونزا اجرا کرد و اگر دانشگاه بخواهد رسالت فرهنگی اجتماعی خود در حکومت دینی را به درستی اجرا نماید، ناگزیر به توجه به فضای زندگی «خوابگاه» دانشجویان خواهد بود.
داداشپور با تاکید بر اهمیت کارنامه سلامت گفت: هر چقدر کارنامه سلامت دانشجویان کاملتر باشد، فهم ما از جغرافیای سلامت دانشگاهها بهتر خواهد بود و سازمان بهتر میتواند برای ارتقای سلامتی و تحصیلی دانشجویان برنامهریزی نماید.
معاون وزیر علوم در خصوص مسائل مطرحشده در ارتباط با صنعت، صنایع نوآور را نقطه اتصال جامعه، صنعت و دانشگاه برشمرده و خاطر نشان کرد: ارتباط صنعت و دانشگاه ارتباطی تعاملی است. لذا وقتی صنایع برونزا باشد، نمیتوانیم توقع داشته باشیم صنعت به دانشگاه وصل شود، زیرا صنعتی که وابسته است، منبع فناوری و دانش آن هم در بیرون دانشگاه است.
داداشپور با اشاره به اهمیت مزیت سرزمینی گفت: اگر دانشگاه را نقطه عطف مزیت رقابتی بدانیم، طبیعت شهرستان میتواند توزیع مزیت نسبی باشد و اتصال این دو، رشد و توسعه را رقم خواهد زد.
وی وجود اغتشاش ذهنی در جوانان را نتیجهعدم پیوند نسلی در خانواده و بعد از آن بیتوجهی به فلسفه در آموزش و پرورش برای هویتیابی درونساز دانسته و با اشاره به مسائل حوزه فرهنگ گفت: در ابتدا باید به تغییر در نظام خانوادگی از گونه هستهای که پدربزرگ و مادربزرگ نقش پیوند نسلی را در آن ایفا میکردند به گسترش خانوادههای تکنفره اشاره داشت؛ خانوادههایی که پدر و مادر در خارج از خانه به دنبال امور رفاهی فرزندان بوده و فرزند، تنها و خوادتکا در محیط فکری فضای مجازی بزرگ میشود. از طرفی دیگر محصول این خانواده که در انتقال هویت به فرزند چندان موفق نبوده، در نظام آموزش و پرورش نیز با فلسفهورزی بیگانه است، بنابراین در مواجهه با موج شبهاتی که از رسانهها وارد میشود، نمیتواند به جای رفتار منفعلانه، پرسشگر و در جستجوی حقیقت باشد. پس زمانی که این جوان به حوزه آموزش عالی ورود پیدا میکند، گاهی با رفتارهایی مواجه میشویم که نشان از اغتشاش ذهنی آنان دارد و این محصول اشکالات نظام تربیتی ارائه شده از سوی خانواده، مدرسه و جامعه است.
وی در پاسخ به درخواست معاون آموزشی دانشگاه در رابطه با فرصت مطالعاتی دانشجویان گفت: هیچ محدودیتی در مورد فرصت مطالعاتی داخلی نداریم و در مورد فرصت مطالعاتی خارج از کشور با رعایت ۳ نکته با رعایت اولویتها امکانپذیر است: (۱. دانشگاه مقصد، رتبه الف باشد ۲. اگر دانشگاه رتبه ب باشد در رشته مربوطه، رتبه الف باشد ۳. پاسخ نیاز در داخل کشور وجود نداشته باشد)
معاون وزیر در خصوص بحث مغایرت معدل نیز گفت: ما با محدودیت قانونی مواجه هستیم که نیاز به مصوبه مجلس دارد.
داداشپور و هیات همراه در ادامه سفر خود از سالن غدیر (سلف دانشجویی)، مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه و خوابگاه نورمحمد نیز بازدید به عمل آورده و ضمن گفتوگوی صمیمانه با جمعی از دانشجویان و نمایندگان شورای صنفی در جریان کمبودها و مطالبات دانشجویان قرار گرفته و قولهای مساعدی در خصوص تامین اعتبار برای تکمیل و تعمیر پروژههای ورزشی و رفع مشکلات خوابگاههای دانشجویی و امور رفاهی و خدمات مرکز مشاوره داد.
دیدار با خیّر نیکاندیش حامی ارتقا و پیشرفت جایگاه دانشگاه دامغان دکتر علی اصغر عالمی و بازدید از مجموعه اهدایی ایشان به دانشگاه دامغان و مرکز توانمندسازی اجتماعی و ارتقای مهارتهای شهروندی دانشگاه در مجموعه مدیرعالمی آخرین برنامه سفر وی بود.
علیدوست مدیرکل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان نیز وی دکتر داداشپور را در این بازدید همراهی میکرد.