قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور در گفتوگو با ایلنا:
تشریح دلایل افزایش هزینه ثبتنام آزمون ورودی مقطع دکتری
قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور دلایل افزایش هزینه ثبت نام آزمون ورودی مقطع دکتری دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی را تشریح کرد.
«محمدحسین حاجیلو» در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد هزینه برگزاری آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز (Ph. D) دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۲، گفت: برای برگزاری این آزمون، فعالیتهای بسیاری از سوی سازمان سنجش آموزش کشور انجام میشود و بر همین اساس هزینههای ثابت و متغیر این آزمون با توجه به حجم فعالیتها و تورم موجود به صورت پلهای افزایش یافته است.
وی با اشاره به برگزاری آزمونهای متفاوت از سوی سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: این سازمان هزینههای زیادی را برای برگزاری آزمونها متحمل میشود که برای داوطلبان مشهود نیست و میتوان به جرأت اذعان کرد که میانگین هزینه هر داوطلب آزمون دکتری با توجه به ۲۴۶ کدرشته امتحانی، حداقل دو برابر مبلغی است که از داوطلبان این آزمون هنگام ثبت نام دریافت میشود زیرا هرچه تنوع رشتهها بیشتر میشود خدمات بیشتری برای برگزاری آزمون مورد نیاز است.
معاون برنامهریزی و مدیریت منابع سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به هزینههای عمومی و اداری برگزاری آزمونها، گفت: بخشی از این هزینهها صرف تهیه کاغذ و چاپ سؤالات و پاسخنامه، دستمزد طراحان سؤال و عوامل اجرایی و هزینههای مراکز برگزاری آزمونها در تهران و شهرستانها میشود.
حاجیلو با اشاره به استفاده سازمان از سرویسهای حمل و نقل پستی زمینی و هوایی برای ارسال و بازگشت محموله سؤالات شامل دفترچه و پاسخنامه، گفت: تعرفههای ارسال مرسولهها افزایش یافته است و راه دیگری به جز استفاده از این خدمات وجود ندارد.
قائم مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در ادامه اظهار کرد: درصدد هستیم تا هزینههای اداری را به نفع داوطلب کاهش دهیم، اما برخی از فرایندها برای حفظ سلامت آزمون و رعایت عدالت آموزشی در گزینش علمی، بسیار ضروری است.
وی در پایان تصریح کرد: بهای تمام شده آزمون نیمهمتمرکز ورودی دوره دکتری (Ph. D) سال ۱۴۰۲ بدون احتساب هزینههای محل برگزاری لحاظ شده است تا هزینههای دریافتی از داوطلبان بیش از این افزایش نیابد.