تسویه بدهیهای شهرداری تهران با استفاده از ظرفیت شرکتها
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران گفت: به دنبال این هستیم که با استفاده از ظرفیت شرکتها و سازمانهای خصوصی، بخشی از بدهیهای شهرداری به بانک شهر را تسویه کنیم.
به گزارش ایلنا، لطف اله فروزنده در یکصد و هفتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی یک فوریت مجوز واگذاری بخشی از سهام تعدادی از شرکتهای تابعه شهرداری تهران جهت تسویه بدهی به بانکها با بیان اینکه ما به دنبال این هستیم که بتوانیم تصدی گری شهرداری را کاهش دهیم و از ظرفیت شرکت ها و سازمان های خصوصی استفاده کنیم، اظهار کرد: ما می خواهیم از این مسیر بخشی از بدهی های خود را به ویژه با بانک شهر تسویه کنیم.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با بیان اینکه مذاکراتی را در خصوص شهر آفتاب با وزارت صمت و بانک شهر انجام داده ایم و این مذکرات برای شرکت شهروند نیز انجام شده است، یادآور شد: ۳۰ هزار میلیارد تومان از بدهی های ما، اصل و ۲۰ هزار میلیارد تومان فرع است و هرچه سریعتر به نتیجه برسد به سود شهرداری خواهد بود. اگر شورا مجوز دهد می توانیم لایحه را عملیاتی کنیم.
وی همچنین تصریح کرد: رویکرد شورا بر این است که باید از این ظرفیت استفاده کرده و بهره وری شرکت ها را افزایش دهیم و بدهی ها را تسویه کنیم. در خصوص ارزش گذاری این شرکت ها، تیم های ما فعال است اما می خواهیم بدانیم که شورا با واگذاری بخشی از این سهام موافق هست یا خیر؟
فروزنده با بیان اینکه یکی از بحث های جدی ما این است که بخشی از سهام نمایشگاه شهر آفتاب را به شرکت نمایشگاه ها واگذار کنیم، گفت: اگر وزارت صمت را در این موضوع وارد کنیم، می توانیم نمایشگاه ها را به شهر آفتاب منتقل کنیم.
وی با اشاره به بدهی ۳۸ هزار میلیارد تومانی به بانک شهر خاطرنشان کرد: بدهی به پیمانکاران در مناطق نیز هشت هزار میلیارد تومان است که در بخش غیرنقد پرداخت می شود. هفت هزار و ۵۰۰ سند آماده و ارسال شد که یا تهاتر انجام شود و یا پرداخت نقد صورت بگیرد. فیش ها باید در سازمان حسابرسی بررسی شود و سازمان مدیریت پرداخت کند.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران تأکید کرد: تمام اطلاعات مورد نظر تهیه شده و گام به گام در اختیار شورا قرار خواهد گرفت. بخشی از ارزشیابی ها نیز صورت گرفته و در حال انجام است و به اطلاع شورا خواهد رسید. در خصوص واگذاری بخشی از سهام بیمارستان آتیه نیز بررسی های لازم صورت خواهد گرفت.
حبیب کاشانی خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران نیز در خصوص این لایحه تأکید کرد: ممکن است این تعبیر ایجاد شود که شهرداری ورشکسته شده اما این سبقه دارد و شورای چهارم نیز در این زمینه وارد شده است. پیشنهاد می شود که برای بررسی این موضوع دو هفته زمان در نظر گرفته شود، چرا که می خواهیم در خصوص ۱۵ هزار میلیارد تومان تصمیم گیری کنیم.
در ادامه ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا گفت: ما نمی دانیم مجموع بدهی های شهرداری چه اندازه است و میزان سودی که از تأخیر در پرداخت بدهی ها مشخص شود تا بدانیم این لایحه تا چه اندازه اثرگذار خواهد بود و بتوانیم به درستی تصمیم گیری کنیم. باید کل بدهی ها مشخص شود و با دولت نیز به اندازه طلبی که داریم تهاتر کنیم.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: من با واگذاری سهام شرکت رفاه موافق نیستم و در خصوص سهام شرکت همشهری نیز باید تنها ۵۰ درصد سهام واگذار شود.
گفتنی است یک فوریت مجوز واگذاری بخشی از سهام تعدادی از شرکتهای تابعه شهرداری تهران جهت تسویه بدهی به بانکها با ۱۹ رأی از ۱۹ رأی مأخوذه به تصویب رسید.
بر اساس این لایحه بخشی از سهام شرکت خدمات کالای شهروند، شرکت همشهری، شرکت شهر آفتاب و شرکت فروشگاه های زنجیره ای رفاه جهت تسویه بدهی به بانک ها واگذار خواهد شد.