رئیس شورای عالی استانها:
طی یک سال اخیر درب بستهای به روی خود ندیدهایم
![طی یک سال اخیر درب بستهای به روی خود ندیدهایم](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/UYb1ITWL7Mze/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pkB8umBekJNJ7otfNPZWXfo,/%D9%BE%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%B2+%D8%B3%D8%B1%D9%88%D8%B1%DB%8C.jpg)
رئیس شورای عالی استانها گفت: هزار نفر از دل شهرها و روستاها در شوراها حضور دارند و معتمد مردم هستند و نمونه دیگر این شبکه وجود ندارد و یک ظرفیت بزرگ است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پرویز سروری در شصت و چهارمین آیین اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی شهرهای مراکز استانها که صبح امروز در صحن شورای شهر برگزار شد، گفت: در بحث شوراها معتقدیم مطلقا هنوز شوراها به رویکردی که قانونگذار به عنوان قانون مادر داشته، نرسیده است.
وی با اشاره به اصل ۱۰۱ قانون اساسی درباره شوراها گفت: ما به عنوان جامعه شورایی دارایی های بزرگی داریم.۱۲۶ هزار نفر از دل شهرها و روستاها در شوراها حضور دارند و معتمد مردم هستند و نمونه دیگر این شبکه وجود ندارد و یک ظرفیت بزرگ است.اگر به این دارایی ها توجه کنیم باید جایگاه شوراها هر روز ارتقا پیدا کند. قانون گذار از تصویب این قوانین هدف داشته و میخواسته حوزه تصمیم گیری و تصمیم سازی در همه ادوار به مردم واگذار شود و مردم در خدمت مردم باشند. بنابراین این هدف قانونگذار نباید فراموش شود چراکه قانون گذار به دنبال این بوده که نظام استبداد زده را به نظام مردمسالاری دینی تغییر دهد.
وی با اشاره به اقدامات چمران در ارتقای جایگاه شوراها تصریح کرد: سوال من این است چگونه شورایی که در هیچ جا حضور ندارد این وظیفه خود که جلوگیری از تبعیض است و در قانون آمده را انجام دهد. مجلس در تفسیر این قانون اعلام کرده است که قانون بودجه سنواتی کشور قبل از مجلس به شورای عالی استانها ارسال شود تا از تبعیض جلوگیری شده و بر اجرای برنامه ها نظارت شود ما کجای بودجه ریزی و برنامه ریزی کشور هستیم تا بتوانیم این ماده قانونی را اعمال کنیم این نشان دهنده است که این قانون متروک است.
این نماینده ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران گفت: ما در این یکسال تمام وقت مان را برای اجرایی کردن این ماده قانون گذاشته ایم، ما هرگز به دنبال التماس خواسته هایمان از دولت، مجلس و قوه قضائیه نبوده ایم ما مطالبه قانونی داریم و خوشحال هستیم که مجلس دولت و قوه قضاییه کمال همکاری را داشته اند.
سروری با بیان اینکه شوراها در کشور دیر متولد شد در حالی که دومین دستور امام خمینی(ره) تشکیل شوراها بوده است، گفت: برای ایجاد هماهنگی و پیشرفت عمومی، مردم باید نقش برجسته ای در کشور داشته باشند.
رئیس شورای عالی استان ها با بیان اینکه این مجمع ۷۰ درصد ظرفیت کشور است، خاطرنشان کرد: ما نیاز داریم در یک فرآیند منطقی تصمیمات رؤسای شورای اسلامی شهرها را در شورای عالی استانها مورد توجه قرار دهیم. باید بدانیم در برنامه توسعه کشور برای جامعه شورایی چه می خواهیم؟ این موضوع به صورت دقیق بررسی می شود تا آمادگی کافی را برای حضوری پرقدرت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ما در طول یک سال اخیر درب بسته ای به روی خود ندیده ایم، تصریح کرد: باید از قوه قضاییه، مجلس و دولت تقدیر کنیم. هرچند ما گلایه جدی نسبت به لایحه مردمی سازی حکمرانی کشور داشتیم که اگر این لایحه به تصویب برسد فاتحه شوراها و مردم سالاری دینی خوانده خواهد شد.
سروری در خصوص بودجه عمومی کشور گفت: یکی از مشکلات ما مشکلات ساختاری بود که در جلسه با سازمان امور استخدامی کشور، برخورد خوب و صمیمانه ای صورت گرفت و بر همین اساس ساختار نظام شورایی را تنظیم کردیم و مجرب ترین کارشناسان کشور را فراخوان خواهیم کرد تا بتوانیم بهترین وضعیت ساختاری را ارائه دهیم. ظرفیت کارشناسی ما باید بسیار بالا باشد تا بتوانیم تأثیرگذاری بالایی در این زمینه در کشور داشته باشیم.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: باید نظام پایین به بالا را در نظام شورایی وارد کنیم ما در تهران در زمینه بودجه توجه خاصی را به پروژه های محلات داشتیم که بازخوردهای مثبتی را به دنبال داشته است. اگر شوراها توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشند می توانند نقش مؤثری در کسب رضایت مردم داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام وزارت کشور، هزینه های جاری باید ۶۰ درصد و هزینه های عمرانی ۴۰ درصد باشد. در حال حاضر هزینه ها به ۷۰ درصد به ۳۰ درصد تبدیل شده و ما فکر می کنیم برای ترمیم این شرایط و بازگشت به ۶۰ و ۴۰ درصد باید کمک شود.