در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
بیش از ۵۰ درصد مبتلایان به سرماخوردگی شدید، احتمالا آنفلوآنزا دارند
دبیر انجمن متخصصان عفونی گفت: در حال حاضر بیشتر از ۵۰ درصد از افرادی که به سرماخوردگی شدید مبتلا هستند، احتمال دارد به آنفلوآنزا مبتلا باشند.
«آمتیس رمضانی» دبیر انجمن متخصصان عفونی در گفتگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با آخرین وضعیت آنفلوآنزا و کرونا اظهار کرد: موارد آنفلوآنزا همچنان در حال افزایش بوده و انتظار داریم که این روند افزایشی همچنان تداوم داشته باشد. ما همیشه یک روند تدریجی درباره آنفلوآنزا داشتیم و در اواخر آذرماه و اوایل دیماه به یک پیک میرسیدیم، اما امسال به دلیل عدم مواجه با ویروس در دو سال اخیر این روند زودتر آغاز شده است و در مقایسه با سال گذشته موارد ابتلای آن بیشتر است.
وی در مورد نوعهای غالب ویروس آنفلوآنزا نیز اظهار کرد: در حال حاضر گونه H3N2 بیشتر در حال شناسایی است. اگرچه گونه H1N1 نیز همچنان وجود دارد. در حال حاضر بیشتر از 50 درصد از افرادی که به سرماخوردگی شدید مبتلا هستند، احتمال دارد به آنفلوآنزا مبتلا باشند.
رمضانی همچنین یادآور شد: ویروس لحاظ پاتوژنیک تغییر نداشته است، اما وقتی موارد مبتلا به آنفلوآنزای ساده افزایش پیدا کند انتظار داریم که موارد شدید آن به ویژه در افرادی که ریسک فاکتور دارند، دارای بیماری زمینهای بوده و یا مسن بوده، بروز کند. وقتی بیماری آنفلوآنزا در این افراد شدید شود انتظار داریم که این افراد بستری شوند و در صورت افزایش تعداد بستری درگیری ریه و بستری در آیسییو احتمال مرگ هم افزایش پیدا میکند.
مدیرگروه تحقیقات بالینی، اپیدمیولوژی و آمار زیستی انستیتوپاستور در ادامه اظهار کرد: تا یک هفته قبل از نظر موارد سرپایی از هر 100 مورد نمونهای که برای تشخیص ارسال میشد، حدود 18 درصد کرونا فصلی، حدود 11 درصد آنفلوآنزا و حدود 4.8 درصد کرونا اومیکرون بود و سایر موارد نیز دیگر ویروسهای تنفسی بود که منجر به انواع سرماخوردگی میشد.
رمضانی در رابطه با شایعاتی در مورد شیوع مرس (ویروس تنفسی خاورمیانه) پس از جام جهانی نیز گفت: اگر قرار باشد به مرس فکر کنیم باید به همه ویروسهای دیگر نیز فکر کنیم. در حال حاضر عمدهترین مشکل ما واریانتهای اومیکرون کرونا است. اگرچه هنوز عمده موارد در ایران و جهان BA.5 است اما همزمان احتمال شیوع سویههای نوترکیب BA.5 نیز وجود دارد. با این حال ما با توجه به اینکه در مردادماه با این ویروس مواجه شدیم، هنوز ایمنی نسبی در برابر آن داریم اما اگر در اثر اجتماعات یک واریانت جدید به وجود آید که سرایتپذیری آن بالا باشد، انتظار داریم که پیک جدیدی از کرونا زودتر آغاز شود.
وی همچنین در رابطه با کرونای فصلی نیز اظهار کرد: این نوع از ویروس کرونا همیشه وجود داشته و موجب سرماخوردگیهای دو تا سه روزه شده است. کووید19 نیز از این کرونای فصلی مشتق شده است، اما چنان جهش داشته و تغییر کرده است که دیگر هیچ شباهتی به این کرونای فصلی ندارد.
رمضانی یادآور شد: کرونایی که در ووهان SARS-COV-2 شاهد بودیم تا حدی به کرونای فصلی شباهت داشت، اما این ویروسی که در حال حاضر وجود دارد مثلا BA.5 چنان تغییرات داشته که هیچگونه شباهتی به SARS-COV-2 نداشته و کاملا به یک ویروس جدید تغییر شکل یافته و انگارSARS-COV-3 باشد. با این حال هنوز هم در طبقه بندیهای علمی جهانی آن را در گروه SARS-COV-2 گذاشتهاند، هر چند تفاوت زیادی با آن ویروسی که موجب پاندمی شد، متفاوت است.