مدیرعامل خیریه امددگران عاشورایی در گفتوگو با ایلنا:
آورده خیریههای ایرانی در مقیاس جهانی رضایتبخش نیست/ دولت موانع را برای فعالیت خیریهها بردارد
مدیرعامل خیریه امددگران عاشورایی گفت: دولت باید بسترسازی کرده و موانع را برای فعالیت خیریهها بردارد. این سازمانها سیاسی نبوده و به هیچ جریانی وابسته نیستند و تنها برای مردم فعالیت میکنند.
«نصرالله فتحیان» مدیرعامل مؤسسه امدادگران عاشورایی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه در تمامی جهان خیریههای یکی از ارکان اجتماعی جامعه هستند، گفت: این خیریهها در بخش سلامت حضور فعالی دارند، با این حال آورده خیریهها در ایران علیرغم حضور بسیار زیاد خیرین و مشارکت بسیار بالای مردم در امور خیر در مقیاس جهانی و حتی در قیاس با کشورهای مسلمان چندان رضایت بخش نیست.
وی با اشاره به فعالیت ۲۰ساله امدادگران عاشورایی اظهار کرد: بیش از ۲۰ سال است که این خیریه در حوزه حمایت از بیماران سرطانی فعالیت میکند. حمایت از بیماران سرطانی یکی از سختترین حلقههای سلامت است به این دلیل که بسیار پرهزینه است و از طرفی این بیماری بسیار فراگیر و پردرد است. در حال حاضر ما برای حمایت از این بیماران هدفگذاری کردهایم از سوی دیگر شبکهای با عنوان شبکه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان و بیماران صعبالعلاج نیز راهاندازی شده است.
فتحیان یادآور شد: سالیانه تعداد بسیار قابل توجهی از افراد جدید مبتلا به سرطان در جهان وجود دارد. جمعیت بیماران مبتلا در ایران نسبت به جهان چندان بیشتر نیست، با این حال طی ۷ سال گذشته این جمعیت در ایران افزایش داشته است. بر اساس گزارش وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۰، صدو بیست هزار بیمار مبتلا به سرطان در سطح کشور داشتهایم.
او بیان کرد: در خیریه امدادگران عاشورایی ۱۰ درصد از این بیماران را سالیانه هدفگذاری کرده و با کمک خیرین سال گذشته حدود ۸ هزار نفر از این بیماران را تحت حمایت خود قرار دادیم و در حال حاضر حدود ۷۵ هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور تحت حمایت مؤسسه امدادگران عاشورایی قرار دارند. ما یک سازمان مردم نهاد بوده و ۴۵ شعبه در سراسر کشور داریم. به کمک خیرین در حوزه شیمی درمانی و دارو که متأسفانه برخی از بیماران حتی قادر به پرداخت فرانشیز داروی خود نیستند به آنها کمک میکنیم. همچنین برخی از داروهای خارجی که بیمهها به صورت کامل آنها را پوشش نمیدهند، توسط خیرین پوشش داده میشود. از سوی دیگر تعدادی از اتباع کشورهای دیگر نیز در ایران حضور دارند متأسفانه تعداد بسیاری از آنها تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند. ما در امدادگران عاشورایی چند صد نفر از آنها را مورد حمایت خود قرار دادهایم.
وی اظهار کرد: در حال حاضر خیریهها سوپاپ اطمینانی برای نظام سلامت هستند و اگر آنها نباشند نظام سلامت با چالشها مختلفی روبهرو خواهند شد.
فتحیان با اشاره به ورود خیریههای کشور به طب تسکینی، اظهار کرد: این طب سابقه زیادی در کشور ندارد. تمرکز عمده این طب پوششهای حمایتی غیردارویی است. یک بیمار به غیر از دارو نیاز به غذای مقوی و… دارد. در حال حاضر خیریه امدادگران عاشورایی وارد این حوزه شده و سالانه سه هزار نفر از بیماران را مورد پوشش این حمایتها قرار میدهد. بسیاری از بیماران نیاز دارند، مشاوره داشته باشند، اینکه چگونه بیمار با خانوادهاش برخورد کند یا خانواده چه رفتاری داشته باشد باید با او مشاوره شود. از سوی دیگر برخی از بیماران که دیگر امیدی به زندگی ندارند نیاز به حمایتهای روحی، روانی و معنوی دارند در این راستا یکی از اقدامات ما برنامهای به نام «به جای من هم زیارت کن» است که در این راستا این بیماران به همراه خانوادههایشان به مشهد یا کربلا برای زیارت میروند. این اقدامات در حوزه طب تسکینی انجام میشود.
وی در پایان با تأکید بر اینکه باید اجازه فعالیت به خیریهها داده شود، گفت: زمان مجوزها دوساله شده بود که دولت قبل آن را به چهارسال افزایش داد و اکنون دوباره زمزمه دوساله شدن این مجوزها به گوش میرسد. دولت باید بسترسازی کرده و موانع را برای فعالیت خیریهها بردارد. این سازمانها سیاسی نبوده و به هیچ جریانی وابسته نیستند و تنها برای مردم فعالیت میکنند.