شبکه ملی تشکلهای مردمنهاد افراد دارای معلولیت شنوایی به صورت رسمی آغاز به کار کرد
رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست صمیمی با اعضاء شبکه ملی تشکلهای مردمنهاد افراد دارای معلولیت شنوایی از صدور مجوز و راهاندازی تشکیلات صنفی ناشنوایان و کمشنوایان برای مطالبه زیستبهتر خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل، نشست صمیمی ریاست سازمان بهزیستی کشور با اعضاء شبکه ملی تشکلهای مردمنهاد افراد دارای معلولیت شنوایی با حضور «اصغر کاظمی» معاون توانبخشی، «علیهمت محمودنژاد» مشاور امور معلولان سازمان بهزیستی کشور برگزار شد.
«علیمحمد قادری» رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به توانمندی افراد دارای معلولیت شنوایی از صدور مجوز و راهاندازی تشکیلات صنفی ناشنوایان و کمشنوایان برای مطالبه زیستبهتر خبر داد و گفت: امروز یکی از ارکان مهم قانون حمایت از افراد دارای معلولیت محقق شد چنانچه در بند ج ماده ۱ آمده است: شبکههایی ملی مرکب از تشکلهای افراد دارای معلولیت گروههای اصلی معلولیتی که به منظور هماهنگی و یکپارچهسازی فعالیت تشکلهای عضو و ایجاد صدای واحد ملی تشکیل میشوند.
قادری: سازمان بهزیستی کشور تشکلهای مردمنهاد را به عنوان نمایندگان نخبه و معتمد میشناسد
رئیس سازمان بهزیستی کشور، ادامه داد: گروه افراد دارای معلولیت شنوایی به صورت رسمی دارای شبکه ملی میشوند؛ سازمان بهزیستی کشور تشکلهای مردمنهاد را به عنوان نمایندگان نخبه و معتمد میشناسد و اعلام میداریم مسائل مرتبط به سازمان بهزیستی کشور و حتی دیگر دستگاهها را پیگیری میکنیم؛ چراکه معلولیت امری جداپذیر از ما نیست و امیدواریم به عنوان دستگاه حاکمیتی در این دوران گذر بتوانیم بخشی از ریلگذاری را انجام دهیم.
وی با اشاره به افزایش ۴۷ درصدی بودجه سازمان بهزیستی کشور در سال جاری، عنوان کرد: در بخش تبصره ۱۴، ۴۷ درصد افزایش اعتبار برای بهزیستی داریم و در مجموع ردیفها ۴۶ درصد و از حدود ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار به ۲۳ هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار رسیدیم.
قادری به حضور گسترده افراد ناشنوا در پیادهروی اربعین اشاره کرد و افزود: مشکلاتی در تامین و تهیه وسائل کمک توابخشی وجود دارد که همکاران در حال پیگیری هستند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه دوره طلایی کودک برای شنوایی را نباید از دست داد، گفت: تلاش میکنیم از فصل ۵ بودجه از تشکلهای مردمنهاد افراد دارای معلولیت به عنوان بازوان توانمند حمایت کنیم و تلاشهای شما را در همه میادین ورزشی، علمی، فرهنگی ارج مینهیم و باور داریم شما تصمیمساز و افتخارآفرین هستید.
در ادامه اعضاء شبکه ملی تشکلهای مردمنهاد افراد دارای معلولیت شنوایی مسائل و درخواستهای خود را درخصوص بیمه خدمات توانبخشی، تهیه و تامین سمعک، آموزش مددکار مراکز مثبت زندگی، بازنگری قانون حمایت از افراد دارای معلولیت در بخش ناشنوایان، برقراری تخفیف بلیط حملونقل ریلی و هوایی، بهرسمیتشناسی زبان اشاره ایرانی و تعریف سیمکارت ویژه ناشنوایان برای دسترسی به فضای مجازی در دوران اغتشاشات مطرح کردند.
کاظمی: حذف ICF در ارزیابی شدت و نوع معلولیت شنوایی
«اصغر کاظمی» معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه ۵۹ خدمت ستارهدار توانبخشی در تفاهم با بیمه سلامت تحت پوشش بیمه قرار گرفت، گفت: از اینرو، ۷۰ درصد هزینه غیردولتی خدماتی چون گفتاردرمانی، شنواییسنجی و ... از سوی بیمه سلامت پرداخت میشود.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، ادامه داد: به دلیل تحریمها مشکلاتی در واردات سمعک و قطعات داریم لذا براساس رایزنیها مقرر شد تا ۲۵ درصد سمعکهای موجود در گمرک برای سازمان بهزیستی کشور ذخیره شود و تا حدودی نیازها تا پایان سال برطرف میشود.
وی با اشاره به پراکندگی ۲ هزار و ۵۰۰ مرکز مثبت زندگی در سرتاسر ایران، تصریح کرد: مقرر شده است در حوزه ناشنوایان ارزیابی در کمیته ICF کنار گذاشته میشود و از بسته تشخیصی که صاحبنظران و دانشگاهیان آن را ارائه خواهند کرد، بررسی میشوند.
کاظمی در خصوص بازنگری قانون حمایت از افراد دارای معلولیت در بخش ناشنوایان، اعلام کرد: در بازنگری اخیر در الحاقات و اصلاحات قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت نظر تمامی شبکههای ملی تشکلهای مردمنهاد افراد دارای معلولیت جمعآوری شد اما تاکنون اقدامی در قوه مجریه صورت نگرفته است.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور درخصوص تهیه و تامین تجهیزات توانبخشی، در پایان یادآور شد: از شرکتهای دانشبنیان داخلی تهیه و تامین تجهیزات توانبخشی مستقیم حمایت میکنیم.
یادآوری میشود، در پایان این نشست صمیمانه مجوز شبکه ملی افراد دارای معلولیت شنوایی از سوی «علیمحمد قادری» رئیس سازمان بهزیستی کشور به «حامد عابدینزاده» مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شبکه ملی تشکلهای مردمنهاد افراد دارای معلولیت شنوایی تقدیم شد.