در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
توضیح درباره طرحهای حمایتی دانشگاه تهران از دانشجویان ساعی و کوشا
معاون آموزشی دانشگاه تهران درباره طرحهای حمایتی این دانشگاه از دانشجویان ساعی و کوشا در مقطع کارشناسی توضیحاتی را ارائه کرد.
«محمود کمرهای» معاون آموزشی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد برگزاری دوره «کهاد» و دوره «دو دوجهی» در دانشگاه توضیح داد: براساس دوره «کهاد» دانشجویان میتوانند تعدادی واحد درسی را اضافه بر واحدهای رشته خودشان انتخاب کنند و این کار شرط معدل دارد، اما اینطور نیست که از ابتدای ورود به دانشگاه لازم باشد که دانشجو از رتبههای برتر بوده باشد.
معاون آموزشی دانشگاه تهران یادآور شد: در دوره کهاد دانشجو میتواند علاوه بر واحدهای دوره کارشناسی از مجموعه کهاد نیز واحدهایی انتخاب کند و بگذراند و گواهی رشته دیگری را که با آن آشنا شده دریافت کند. در بحث دوره دو وجهی نیز دانشجو بخشی از واحدهای دوره کارشناسی خود را با ۱۵ تا ۲۱ واحد از رشته دیگر پر میکند و این واحدها جزو واحدهای رشته اصلیاش هم حساب میشود.
کمرهای افزود: در دوره کهاد دانشجو باید برای واحدهای اضافهای که میگذراند، شهریه پرداخت کند زیرا اضافه بر واحدهای مجاز رشته خودش دروسی را میگذراند، اما در دوره دو وجهی به این دلیل که واحدهای انتخابی دانشجو، در واحدهای خودش لحاظ میشود، شهریه هم پرداخت نمیکند.
او در خصوص رتبههای برتری که به دانشگاه تهران وارد میشوند و حمایتهای دانشگاه تهران از این دانشجویان گفت: این دانشجویان امکان تحصیل همزمان در دو رشته را دارند که البته منحصر به دانشگاه تهران نیست و در همه دانشگاهها میتواند اجرا شود و مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
کمرهای در پاسخ به این سوال که آیا این حمایتها شامل دانشجویان ارشد رتبه برتر دانشگاه تهران هم میشود؟ اینطور توضیح داد: خیر، این موارد فقط منحصر به دانشجویان کارشناسی است و برای کارشناسی ارشد بسته خاصی نداریم.
معاون آموزشی دانشگاه تهران در خصوص کیفیت افزایی در کنار کمیت افزایی در پردیسهای دانشگاه تهران اظهار کرد: برنامه ما گذر از کمیت به کیفیت است، یعنی باید کمیت را کاهش داد و به کیفیت افزود و امیدواریم در این راه موفق عمل کنیم.
گفتنی است، بر اساس آییننامه داخلی دانشگاه تهران ویژه تسهیلات دانشجویان ساعی و کوشا، اگر دانشجویان در دو نیمسال اول تحصیل خود ۱۸ واحد بگذرانند و معدل هر نیمسال برای دانشجویان رشتههای فنی، علوم، کشاورزی و دامپزشکی کمتر از ۱۷ و برای سایر رشتهها کمتر از ۱۸ نباشد، میتوانند در دومین سال تحصیلشان نسبت به تغییر رشته البته با موافقت دانشکدههای مبداء و مقصد، اقدام کنند.