تأکید رئیس پزشکی قانونی بر توسعه بخش مشاوره روانپزشکی قانونی
رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور بر ضرورت توسعه فعالیتهای بخش مشاوره روان پزشکی قانونی تأکید کرد.
به گزارش ایلنا، عباس مسجدی صبح امروز دوشنبه هفتم شهریور در بازدید از بخش مشاوره روان پزشکی قانونی واحد معاینات مرکز پزشکی قانونی استان تهران، گفت: بخش روان پزشکی قانونی یکی از مهمترین بخش های معاینات بالینی سازمان است و پرونده های مورد بررسی در این بخش حساسیت و ویژگی خاص خود را دارد.
وی با تأکید بر اینکه بخش مشاوره روانپزشکی قانونی با هدف تسریع در پاسخدهی به پروندههای حوزه روانپزشکی راه اندازی شده است، تصریح کرد: با راهاندازی این بخش ضمن تسهیل در ارائه خدمات مشاوره به مردم و مراجعین ، پاسخدهی به پروندهها نیز با سرعت بیشتری انجام میشود و همین موضوع ضرورت توسعه خدمات بخش مشاوره روان پزشکی را دو چندان میکند.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه بخش مشاوره روان پزشکی قانونی تنها مختص استان تهران نیست، اظهارکرد: این بخش قابلیت ارائه خدمت به مردم در سایر استانها را نیز دارد و متعلق به همه کشور است چرا که موجب کاهش اطاله دادرسی در حوزه روانپزشکی و در نتیجه رضایت بیشتر مراجعین میشود.
مسجدی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت بخش روانپزشکی قانونی، از هر اقدامی در جهت توسعه، تقویت ساختار و تجهیز هر چه بیشتر این مجموعه حمایت خواهیم کرد. بنای ما تقویت حوزه روان پزشکی و نیز بخش مشاوره است زیرا هرچه این مجموعه از نظر محتوایی و تجهیزات قوی تر باشد، به نفع سازمان و دستگاه قضایی خواهد بود.
اتاق کودک و بخش ارزیابی سالمندان به زودی راه اندازی میشود
در حاشیه این بازدید دکتر مهدی هرمزپور مدیرگروه روان پزشکی سازمان با اشاره به فعالیتهای مرکز مشاوره روان پزشکی گفت: درحال حاضر در این مرکز تستهای روان شناختی برای مراجعینی که نیاز به ارزیابی دارند انجام میشود و همکاران من پاسخگوی پروندههای ارجاعی هستند.
وی با بیان اینکه پیش از این تستهای روانشناختی به مراکزی خارج از سازمان همچون انستیتو روانپزشکی، بیمارستان روزبه و یا امام حسین(ع) ارجاع می شدند، افزود: ارجاع پرونده ها به مراکزی خارج از سازمان ضمن تحمیل هزینه برای مردم، موجب اطاله دادرسی نیز میشد زیرا نوبتدهی این مراکز معمولا تا دو ماه به درازا میکشید. همچنین تعاملی بین روان پزشکان این مراکز با روان پزشکان سازمان وجود نداشت.
براساس اعلام سازمان پزشکی قانونی، هرمزپور تصریح کرد: با راهاندازی بخش مشاوره روان پزشکی قانونی در واحد معاینات مرکز تهران که در دهه فجر سال گذشته صورت گرفت بخش قابل توجهی از این مشکلات برطرف شد؛ از جمله آنکه کلیه خدمات این بخش به صورت رایگان به مردم ارائه میشود و دیگر نیازی به پرداخت هزینه نیست.
مدیر گروه روان پزشکی سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: علاوه بر این زمان پاسخدهی نیز تا حدقابل توجهی کاهش یافته است و درحال حاضر حداکثر ظرف یک هفته به افراد نوبت دهی و تست ها در همین بخش انجام میشود. همچنین دسترسی به پرونده مراجعین و نیز تعامل با روان پزشکان بخش روان شناسی قانونی نیز در مرکز مشاوره فراهم است.
هرمزپور بررسی پرونده های حضانت را از دیگر خدمات بخش مشاوره روان پزشکی قانونی عنوان کرد و گفت: موضوع حضانت طفل در پرونده های طلاق از موارد مهمی است که توسط قضات ارجاع و در بخش روان پزشکی بررسی میشود؛ در این پروندهها بهتر است ارزیابی کودک توسط روان پزشک کودک صورت گیرد که به همین دلیل در این بخش از حضور یک روانشناس کودک برای بررسی پرونده های حضانت در روزهایی خاص برخوردار هستیم.
وی افزود: پیش از راه اندازی بخش مشاوره، پرونده های حضانت نیز برای بررسی وضعیت طفل به مراکز خارج سازمان ارجاع می شد که گاهی نوبت دهی این مراکز تا 6 ماه هم طول می کشید اما خوشبختانه این زمان در حال حاضر به حدود یک هفته کاهش پیدا کرده است.
هرمزپور استقرار تمام وقت یک روان شناس کودک و ایجاد اتاقی با شرایط بازی برای کودکان ارجاعی را نیز از برنامه های بخش مشاوره روان پزشکی عنوان کرد که به زودی اجرایی می شود.
وی ادامه داد: علاوه بر ایجاد و توسعه واحد ویژه کودکان، به زودی ارزیابی سالمندان را نیز در همین بخش انجام خواهیم داد. در حال حاضر این نوع مراجعین برای انجام مشاوره به مراکز خارج از سازمان ارجاع می شوند که هزینه بر و زمان بر است اما به زودی واحد ارزیابی سالمندان را نیز، که در پرونده های حجر بسیار موضوعیت دارد، در مرکز مشاوره ایجاد خواهیم کرد.
یادآور می شود، بخش مشاوره روان پزشکی قانونی به عنوان واحدی مستقل برای انجام تعدادی از مشاورههای روانپزشکی تخصصی در دهه فجر سال گذشته در واحد معاینات مرکز پزشکی قانونی استان تهران راهاندازی شد تا در صورت نیاز، مراجعین برای انجام مشاوره به این مرکز ارجاع شوند.
پیش از آن، تعدادی از مراجعین بخش روانپزشکی قانونی در روند بررسیها برای تکمیل پرونده و بررسی های تکمیلی و مشاورههای تخصصی به خارج از سازمان ارجاع میشدند اما با راهاندازی این مرکز برحسب نوع مشاوره درخواستی، نیازی به ارجاع این عزیزان به بیرون از سازمان نیست و مشاورهها و انجام تست ها در سازمان انجام می شود و بدین ترتیب انجام مشاورههای تخصصی و تست های روان شناسی در این مرکز موجب کاهش اطاله دادرسی و صرفه جویی در وقت و هزینه مردم شده است.