خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی به زیر ۵۰ درصد رسیده است/ تصویر روشنی از گردش ویروس کرونا وجود ندارد

میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی به زیر ۵۰ درصد رسیده است/ تصویر روشنی از گردش ویروس کرونا وجود ندارد
کد خبر : ۱۲۷۰۸۷۲

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه تصویر روشنی از گردش کرونا وجود ندارد، گفت: علی‌رغم کاهش در موارد مرگ، احتمال بازگشت اپیدمی وجود دارد.

«حمید سوری» استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به کاهش موارد کرونا اظهار کرد: این روند کاهشی عمدتا در موارد مرگ رخ داده است. درست است که موارد مرگ نیز خود تابع موارد ابتلا و بستری است اما با این حال تصویر روشنی از گردش ویروس در جامعه به ما ارائه نمی‌دهد. آنچه ما می‌دانیم شدت بیماری‌زایی ویروس در کشور کم شده و بر همین اساس موارد مرگ آن نیز کاهش داشته است.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم قضاوت روشنی از بیماری کرونا در جامعه داشته باشیم نیاز داریم که موارد مبتلا را در جامعه نگاه کنیم. الان بر اساس برخی شاخص‌های اپیدمیولوژیکی روند کاهش را مشاهده نمی‌کنیم، بلکه با یک روند ثابت به همراه یک سری نوسانات جزئی مواجه هستیم.

سوری ادامه داد: در مراسم‌ها و رخدادهای پیش رو، بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها اگر رعایت موارد پیشگیرانه صورت نگیرد ممکن است احتمال خیزش مجدد اپیدمی وجود داشته باشد، مگر اینکه شاخص‌های مربوط به ویروس تغییر اساسی پیدا کند به طور مثال جهش‌های مربوط به آن به گونه‌ای باشد که شدت بیماری‌زایی و قدرت انتقال آن را کاهش دهند.

وی تصریح کرد: BA. 5 و BA. 4 که دو واریانت غالب در جهان هستند، روند افزایشی خود را پس از یک وقفه‌ای دوباره در برخی از کشورها مانند آفریقای جنوبی، آمریکا و. . از سر گرفته است و این نگرانی برای کشور ما نیز وجود دارد. ویروس هوشمند بوده و برای بقای خود تلاش می‌کند به همین دلیل می‌خواهد که شرایط مناسبی را برای خود به وجود می‌آورد. از یک سو نمی‌خواهد که میزبان‌های خود را بکشد و از سوی دیگر هم نمی‌خواهد میزبان‌ها با او مقابله کنند، به همین دلیل سعی می‌کند مقداری در وضعیت ژنتیکی خود تغییر به وجود آورد و اینها شرایط غیرقابل پیش‌بینی را به وجود خواهد آورد به همین دلیل بهترین کار ممکن رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تداوم واکسیناسیون به ویژه در گروه‌های پرخطر است.

این اپیدمیولوژیست یادآور شد: نکته‌ای که در مورد واکسیناسیون وجود دارد این است افرادی که تا کنون واکسن تزریق نکرده‌اند دیگر به آن‌ها توصیه نمی‌کنند واکسن تزریق کنند. این افراد ۲ تا ۳ درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و در کشور ما نیز این جمعیت بین ۱۰ تا ۱۵ درصد هستند. در همین راستا کشورها باید تمرکز خود را بر روی محافظت از گروه‌های پرخطر که شانس مرگ و بستری در آن‌ها بیشتر است بگذارند البته این کار هم مستلزم این است که وضعیت ایمنی این گروه‌ها را بسنجیم و بدانیم که آیا نیاز به واکسن‌های بوستر دارند یا خیر؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: با در نظر گرفتن شاخص‌ها، عدم رعایت پروتکل‌ها و همچنین رویدادهای پیش رو همچنان شرایط شکننده‌ای را برای کرونا در ایران پیش‌بینی می‌کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر میزان پروتکل‌های بهداشتی زیر ۵۰ درصد است و از آن سو فاصله‌گذاری اجتماعی نیز رعایت نمی‌شود، بر همین اساس شرایط برای گروه‌های پرخطری که می‌خواهند در این مراسم‌ها شرکت کنند، بسیار خطرناک است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز