خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا اعلام شد:

استفاده از دستگاه‌های سیگنال‌یاب کنکور در امتحانات نهایی/ برگزاری امتحان به صورت الکترونیک در دستور کار است

استفاده از دستگاه‌های سیگنال‌یاب کنکور در امتحانات نهایی/ برگزاری امتحان به صورت الکترونیک در دستور کار است
کد خبر : ۱۲۶۸۳۹۱

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش گفت: با توجه به اینکه یک نوبت از کنکور قرار است در دی ماه برگزار شود و مدارس ما در آن بازه زمانی برقرار است، این کار شدنی نیست که کنکور در مدارس برگزار شود.

«محسن زارعی» رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش درباره توجه به اهمیت برگزاری هرچه دقیق‌تر امتحانات نهایی به واسطه تاثیر نمرات این امتحانات در معدل دانش آموزان و کنکور سراسری و نیاز به تجهیزات جدید در آموزش و پرروش به خبرنگار ایلنا گفت: مسئله‌ای که برای برگزاری کنکور سراسری مطرح است، برای امتحانات هماهنگ کشوری هم وجود دارد. همین حوزه‌های اجرایی ما که امتحانات هماهنگ در آن برگزار می‌شود، حوزه کنکور هم هستند یعنی تفاوتی از نظر ماهیتی با هم ندارند و هر آنچه که برای امنیت کنکور سراسری اتفاق می‌افتد برای امتحانات نهایی هم مطرح است؛ مانند بحث دستگاه فلزیاب که در بدو ورود داوطلبان استفاده می‌شود و… همه موارد به صورت یکسان انجام می‌شود.

او تصریح کرد: در این راستا ما نکات امنیتی که در طراحی سوالات و ارسال آن انجام می‌شود را مورد نظر قرار داده ایم. اتفاقا ما از خیلی آزمون‌هایی که در کشور گرفته می‌شود جلوتر هستیم و نکات امنیتی در امتحانات آموزش و پرورش تدبیر شده و خللی در کار آزمون نهایی وارد نمی‌شود. 

زارعی با بیان اینکه یکی از چالش های آموزش و پرروش و سازمان سنجش آموزش کشور بحث انتشار سوالات در حین برگزاری آزمون است، عنوان کرد: انتشار عکس سوالات در حین آزمون توسط لوازم الکترونیکی که بعضا به صورت امری خلاف وارد جلسه آزمون می‌کنند و از برگه سوالات عکس می‌گیرند برای ما و سازمان سنجش مطرح است.افراد این عکس ها را در شبکه‌هایی که از قبل ایجاد و طراحی شده بارگذاری می کنند. با توجه به تدابیری که اندیشیده شده، این افراد شناسایی می‌شوند و می‌توانیم بفهمیم که در کدام حوزه این اتفاق افتاده است و از طریق پس زمینه‌ای که در برگه‌های امتحانی تدبیر شده است با کدهایی که داده‌ایم و... می‌توانیم تشخیص بدهیم که حوزه اجرای این امر کجا بوده است. 

رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش و پرورش اظهار کرد: در خرداد ماه نیز اتفاقاتی که در مورد انتشار سوالات صورت گرفت را تشخیص می‌دادیم که مربوط به چه حوزه‌ای است و حتی دانش آموزی که تخلف انجام داده بود را پیدا می‌کردیم. مسئله مهم این است که حتی یک مورد از این تخلفات می‌تواند آسیب‌زا باشد و نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی را از بابت انتشار سوالات در زمان آزمون برای دانش آموزان ایجاد کند. امسال در کنکور از دستگاه‌های سیگنال‌یابی استفاده کردند که توسط شرکت‌های دانش بنیان ساخته شده بود و می‌توانستند سیگنال‌هایی که در زمان برگزاری امتحان رد و بدل می‌شود را تشخیص بدهند و ما نیز از این امکان استفاده خواهیم کرد.

او افزود: البته باز هم هیچکس نمی‌تواند ادعا کند با این دستگاه‌ها تخلفات به صفر می‌رسد، اما می‌توانیم تخلف را به حداقل برسانیم. توصیه می‌کنیم داوطلبان وارد این بازی‌ها نشوند. دانش آموزان و داوطلبانی که وارد این فضاها می‌شوند خودشان متضرر خواهند شد و بعضا براساس رای‌هایی که صادر می‌شود، نمرات کل امتحانات دانش آموز متخلف صفر می‌شود یا از دوره بعدی تحصیل محروم می‌شود همچنین داوطلبان متخلف در کنکور سراسری نیز آسیب جدی می‌بینند و افسردگی می‌گیرند و واقعا مشکلات جدی برایشان ایجاد می‌شود. 

زارعی با بیان اینکه دانش آموزان بهتر است دروس خودشان را بخوانند و سوالات امتحانات هم از کتاب‌های درسی آن‌ طرح می شود، یادآوری کرد: بهتر است دانش آموزان دنبال راه‌های در رو نباشند و فریب شبکه‌هایی که متخلف هستند را نخورند. گاهی می‌بینیم این شبکه‌ها سوالاتی را تحت عنوان سوالات امتحان می‌فروشند که به هیچ وجه صحت ندارد. هرکسی بتواند ثابت کند که این سوالات واقعا سوال امتحانات است، حاضرم هر مجازاتی را بکشم. بنابراین به هیچ وجه صحت ندارد که سوالی قبل از برگزاری امتحان به بیرون درز پیدا کند. 

او در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با اینکه آیا ممکن است امتحانات نهایی در راستای جلوگیری از تقلب در آینده نزدیک به صورت الکترونیک برگزار شود، توضیح داد: بله، اتفاقا این کار جزو برنامه‌های ماست منتها در درازمدت انجام می‌شود. ما فعلا بحث تصحیح الکترونیک را در دستور کار داریم که دوره آزمایشی آن را در خردادماه انجام دادیم و شهریور ماه هم یک بار دیگر این دوره آزمایشی تصحیح الکترونیکی برگزار خواهد شد و دامنه آن نیز گسترده‌تر می‌شود و امیدواریم سال بعد بتوانیم این امر را توسعه بدهیم و آن را گسترده‌تر کنیم. 

زارعی در پاسخ به این سوال که آیا سال بعد مدارس حوزه کنکور خواهد بود یا خیر؟ بیان کرد: وزیر آموزش و پرورش دستور دادند که به جهت آسیب‌هایی که کنکور برای دانش آموزان دارد و تبلیغاتی که موسسات انجام می‌دهند از این کار پرهیز کنیم. باید ببینیم دوستان ما در سازمان سنجش با توجه به ظرفیتی که در آموزش عالی وجود دارد، می‌توانند برگزاری امر کنکور را انجام بدهند تا ما را از آن معاف کنند یا خیر. با توجه به اینکه یک نوبت از کنکور قرار است در دی ماه برگزار شود و مدارس ما در آن بازه زمانی برقرار است، این کار شدنی نیست که کنکور در مدارس برگزار شود. امیدواریم دوستان ما در سازمان سنجش بتوانند از ظرفیت آموزش عالی برای برگزاری کنکور استفاده کنند تا نیازی به آموزش و پرروش نداشته باشند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز