معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مطرح کرد:
کنکور سیستم آموزش و پرورش را به گروگان گرفته است
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: کنکور سیستم آموزش و پرورش را به گروگان گرفته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در سی و ششمین اجلاس روسای آموزش و پرورش گفت: در سالیان گذشته فعالیتهای زیادی در حوزه نخبگانی با آموزش و پرورش داشتیم، جالب اینکه در بین ادوار مختلف فعالیتم بهترین برخورد را در این دوره در همکاری با یوسف نوری داشتیم و بالاترین خروجی نیز در همین دوره اتفاق افتاده است که از آن جمله میتوان به مقوله احیا باشگاه پژوهشگران جوان که مدتی فعالیتش مسکوت مانده بود، اشاره کرد.
ستاری ادامه داد: برای ما ورود به حوزههای آموزش و پرورش در معاونت علمی بسیار ترسناک است و این به دلیل وسعت عملکرد و گستردگی حوزه آموزش و پرورش است.
وی اضافه کرد: متاسفانه امروز با توجه به شتاب قابل وصف تکنولوژی نمیتوان برای آینده تصمیمگیری کرد و پیشبینی مناسبی از آینده داشت.
ستاری با بیان اینکه همکاریهای ما با آموزش و پرورش با توجه به تغییر ریلگذاریها غیر قابل حدس است تاکید کرد: ما نمیتوانیم حدس بزنیم چه اتفاقی در آینده قرار است شکل بگیرد. اساسا یکی از تعاملاتی که باید با آموزش و پرورش داشته باشیم این است که برای آینده چه تصمیمی اتخاد باید کرد؟
او گفت: من هم همچون دیگر کارشناسان بر این باور هستم که کنکور سیستم آموزش و پرورش را به گروگان گرفته است و بهترین تصمیم این است که آموزش و پرورش کشور به جامعه نزدیک شود.
ستاری تاکید کرد: دانشگاه باید از پول و حمایت دولتی جدا و از طریق فروش تکنولوژی به جامعه ارتزاق کند. البته ما چنین انتظاری از آموزش و پرورش نداریم هرچند که چنین پتانسیلی در آموزش و پرورش وجود دارد چنانچه طی این سالها شاهد بودیم، استارتاپ هایی که دانش اموزان 10 تا 12 ساله آن را بنیان نهادند.
او با بیان اینکه باید به دنبال روشی باشیم که آموزش و پرورش را به جامعه نزدیک کنیم، خاطرنشان کرد: باید دروسی تدریس کنیم که کاربردی باشند باید دانش خارجی را بومیسازی کنیم باید تعامل بیشتری با یکدیگر داشته باشیم تا به جامعه نزدیک شویم. متاسفانه ما در برخی موارد مردم را در تصمیمگیریهای دولتی نمیبینیم.
معاون علمی ریاست جمهوری اضافه کرد: امروز ارتباط نزدیکی با سازمان کشف استعدادهای درخشان داریم. در حوزه تجهیز پژوهشسراها کار خوبی انجام شده و سرمایه گذاری کردیم تا امروز همه آزمایشگاهها در مراکز تحقیقاتی از فناوری بومی و ایرانی استفاده می کنند.
ستاری تاکید کرد: امروز دانش آموز ما باید بداند سطح علمی کشور چقدر است، در بحث پژوهشسراها و استفاده دانش آموزان از آنها باید موانع اداری را از پیش رو برداریم. دانش آموز می خواهد پس از مدرسه در پژوهشسراها حاضرشود و تحقیق کند اما آنجا بسته است.
ستاری گفت: به نظرمی رسد در نوع نگاه آموزش و پرورش باید تغییر ایجاد شود، اینکه بازخورد عملکرد آموزش و پرورش در رفاه و اقتصاد مردم نمود عینی داشته باشد. باید این تاثیرگذاری را در بحث آسیبهای اجتماعی هم ببینیم. لازم است در این خصوص با یکدیگر گفتوگو و تعامل بیشتری داشته باشیم.
وی افزود: در حوزه آسیبهای اجتماعی امروز خانههای خلاق را توسعه دادیم که در بحث پیشگیری آسیبهای اجتماعی در جامعه بسیار تاثیرگذار است.
وی تاکید کرد: اگر در حوزه ای با شکست مواجه می شویم، این شرکتهای ما بازنده هستند که بازندهاند، باید شرکتهای خود را توسعه دهیم و قوی کنیم که در تقابل با شرکتهای خارجی قابلیت رقابت داشته باشند.
ستاری در خاتمه تاکید کرد: امروز فرزندان ما باید با نوشت افزار ایرانی جویای کسب علم باشند و باید کمیتههای مشترکی در این حوزه داشته باشیم. ما در همه سطوح آمادگی همکاری با آموزش و پرورش را داریم و حاضریم در این خصوص بودجه بیشتری نیز هزینه کنیم.