سید محمد مقیمی خبر داد:
اجرای مصوبه جدید برای حق مسکن کارکنان دانشگاه تهران از شهریور ۱۴۰۱/ تصویب نظام پیشنهادها در هیأت رئیسه
رئیس دانشگاه تهران از تصویب نظام پیشنهادها در هیأت رئیسه دانشگاه خبر داد و گفت: به زودی شاهد اجرای نظام پیشنهادات در دانشگاه تهران با سبک و سیستم جدیدی خواهیم بود و نکات، نوآوریها و راهکارهای همکاران در بخشهای مختلف دانشگاه را به شکل رسمی شنونده خواهیم بود.
به گزارش ایلنا از روابط عمومی دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی در ششمین جشنواره تجلیل از کارمندان نمونه دانشگاه تهران در محل تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، گفت: همواره این گزاره که «منابع انسانی ارزشمندترین منبع در اختیار سازمان است» را میشنویم ولی متأسفانه کمتر شاهد این بودهایم که از این منبع بسیار ارزشمند که در منابع دینیمان از آن تحت عنوان معادن طلا و نقره یاد میشود، استفاده شایسته صورت گیرد چراکه عمدتاً در فراهم آوردن راهکارها و سازوکارهای اجرایی لازم، کارآمد عمل نکردهایم.
رئیس دانشگاه تهران، اولین اصل مهم در بهرهبرداری شایسته از منبع ارزشمند نیروی انسانی را اصل محترم شمردن و ارتقای «کرامت انسانی» و پشتیبانی از نیروی انسانی توسط سیستم مدیریتی دانست و با اشاره به سه رکن مهم دانشگاه یعنی استاد، کارمند و دانشجو، تاکید کرد: این درست نیست که فقط به یک رکن و یک گروه توجه ویژه کنیم؛ بلکه باید در توجه به ارکان دانشگاه، توازن و تعادل برقرار شود. ولی غفلتهایی در گذشته نسبت به رکن کارمند صورت گرفته است، حتماً باید جبران شود.
مقیمی تاکید کرد: فرآیندهای اجرایی و مدیریتی دانشگاه توسط کارکنان دارد به سامان میرسد. اگر در این زمینه بتوانیم همراهی خوبی داشته باشیم و انگیزه مناسبی را ایجاد کنیم، قطعاً تحولات بنیادی در دانشگاه شکل میگیرد. ولی اگر بهترین برنامهها وجود داشته باشد و بهترین طراحیها توسط اعضای هیأت علمی صورت گیرد ولی در بخش کارکنان، زمینه و بستر فراهم نشود، حتماً این برنامهها به نتیجه لازم نخواهد رسید.
استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران با بیان اینکه یکی از موضوعات مورد توجه در منابع دینی، مفهوم نصیحت و خیرخواهی به عنوان پایه زیربنایی برای ایجاد روابط افراد در جامعه اسلامی است؛ اظهار کرد: سبک «مدیریت و رهبری ناصحانه» که در متون مدیریت اسلامی مورد توجه است، به عنوان مبنایی برای تفکر مدیریتی در دوره جدید مدیریت دانشگاه تهران در نظر گرفته شده است. در این سبک مدیریتی، رئیس و مرئوس به آن معنی سلسله مراتب بروکراتیک معنا و مفهوم ندارد و نقش «رهبر و پیرو» یا «مدیر و زیردست» دائماً در حال تغییر است. هیچ کسی همیشه جایگاه مدیر و دستوردهنده را ندارد و متقابلاً هیچ کسی هم به صورت همیشگی دارای نقش دستورگیرنده و تاثیرپذیرنده نیست.
مقیمی تصریح کرد: اگر قرار باشد سخن از ارزشمند بودن منابع انسانی بزنیم ولی همواره فکر کنیم که وقتی در جایگاه مدیریت قرار داریم حتماً باید دستور دهیم و بقیه دستورگیرنده و مطیع و فرمانپذیر دستورات مافوق باشند، عملی ناسازگار با مفروضات سبک مدیریت و رهبری ناصحانه برجای گذاشتهایم. این درحالیست که در رهبری ناصحانه باید نصیحتپذیر باشیم.
رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: در نظام مدیریتی مبتنی بر سبک مدیریت و رهبری ناصحانه باید تلاش کنیم که همواره گوش شنوایی برای صحبتها، پندها و اندرزهای افراد در سطوح مختلف داشته باشیم. برای این منظور باید سازوکارهای رسمی را هم ایجاد کنیم، چراکه صرف شنونده بودن به صورت کانالهای غیررسمی فایدهای ندارد.
مقیمی از تصویب نظام پیشنهادها در هیأت رئیسه دانشگاه خبر داد و گفت: به زودی شاهد اجرای نظام پیشنهادات در دانشگاه تهران با سبک و سیستم جدیدی خواهیم بود و نکات، نوآوریها و راهکارهای همکاران در بخشهای مختلف دانشگاه را به شکل رسمی شنونده خواهیم بود.
او همچنین خدمترسانی بهتر به کارکنان دانشگاه را دغدغه همیشگی هیئت رئیسه دانشگاه دانست و اظهار داشت: محدودیتهای مختلفی در این زمینه داریم که مهمترین آنها منابع مالی در دسترسمان در دانشگاه است. یک سری محدودیتهای قانونی نیز وجود دارد اما یک سری محدودیتهای خودساختهای هم در دانشگاه ایجاد شده بوده است.
رئیس دانشگاه تهران افزود: از نظر ما محدودیتهای خودساخته، خیلی معنایی ندارد و ما همه این محدودیتها را برداشتهایم. برای رفع آنچه که دارای محدودیت قانونی است، در حال تلاش هستیم تا از طریق مراجع قانونی و نهادهای بالادستی بویژه هیأت امنا بتوانیم مجوزهای لازم را دریافت کنیم.
مقیمی در بخش دیگر سخنانش از مصوبه جدید برای حق مسکن کارکنان دانشگاه تهران خبر داد و گفت: مصوبه حق مسکن کارکنان از شهریور ماه به اجرا درخواهد آمد. راجع به تأمین مسکن کارکنان نیز تلاشهای خوبی صورت گرفته است که باید به سرانجام برسد و در اولین زمانی که نتایج آن قابل لمس باشد، درباره آن نیز گزارشی ارائه خواهیم کرد.
او همچنین با اشاره به کلنگزنی مهدکودک دانشگاه تهران با حضور دکتر عباس مصلینژاد خیر نیکاندیش آموزش عالی، اظهار داشت: در مهر ماه ۱۴۰۲ شاهد افتتاح این مهدکودک خواهیم بود. بر خلاف اینکه در گذشته این امکانات به عنوان امکانات غیرضروری شناخته میشده و حتی در جهت حذف آنها نیز حرکت شده بود، اما معتقدیم که آرامش فکری و روانی برای کارکنان دانشگاه همواره یکی از محورهای اصلی و حیاتی برای ارتقای دانشگاه است.