در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
نیروگاه نکا مازوتسوزی را متوقف کند/ وزارت نیرو هیچ پاسخی نمیدهد
مدیرکل محیط زیست مازندران با اشاره به تداوم مازوت سوزی در نیروگاه نکا این استان خواستار حذف تدریجی و در نهایت کامل این سوخت در این نیروگاه شد.
«عطاءالله کاویان» مدیرکل محیط زیست استان مازندران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به تداوم مازوت سوزی در نیروگاه نکای این استان علیرغم گرم شدن هوا اظهار کرد: مسئولان این نیروگاه باید پاسخگوی این موضوع باشند که چرا از سوخت گاز استفاده نمیکنند، در حالیکه این نیروگاه بر مبنای سوخت گاز طراحی و ساخته شده است. ما در فصل زمستان و پیک مصرف گاز در ایران و منطقه نیستیم لذا این موضوع که این نیروگاه از مازوت به جای گاز استفاده میکند جای سوال دارد.
کاویان ادامه داد: درخواست ما از مسئولان نیروگاه نکا این است که استفاده از سوخت مازوت را متوقف کند و طی یک برنامه زمانبندی شده به سوی حذف تدریجی و در نهایت کامل آن گام بردارد.
مدیرکل محیط زیست استان مازندران تأکید کرد: ما از مسئولان نیروگاه نکا درخواست داریم که برنامهای به ما ارائه دهند و در آن مسیر جایگزینی گاز به جای مازوت را ارائه دهند.
وی ادامه داد: در طول این سالها این پیگیریها را انجام دادهایم اما جوابی نگرفتهایم. با این حال طی جلسهای با مدیر جدید نیروگاه نکا بار دیگر این خواستهها را در هفته قبل مطرح کردیم و از سوی دیگر برنامه و مهلت زمانی برای حذف مازوت از چرخه سوخت این نیروگاه را به آنها دادهایم و امیدواریم ضمن عمل به این موضوع در جهت کنترل دودکشهای نیروگاه حرکت کرده و اقداماتی را در جهت حذف آلایندگی دودکشها نیز انجام دهند.
کاویان بیان کرد: تا امروز هیچ گونه پاسخی از وزارت نیرو هم نگرفتهایم با این حال مدیر جدید این نیروگاه، نگاه محیط زیستی دارد و قول همکاری به ما دادهاند و ما امیدواریم که الان که زمان مناسبی برای جایگزین کردن گاز به جای مازوت است این کار را انجام دهد. مردم هم در منطقه منتظر این تغییرات تدریجی هستند.
کاویان یادآور شد: اخیرا مسئولان نیروگاه نکا خوداظهاریهای خود را انجام میدهند که قبلا این کار به صورت منظم انجام نمیشد ضمن اینکه سازمان محیط زیست نیز به صورت منظم نمونه برداریهایی را از آلایندهها و پسآبها انجام میدهد.
مدیرکل محیط زیست مازندارن یادآور شد: ما آلایندهها را مورد سنجش قرار میدهیم اما این آلایندهها در جو پراکنده هستند و غلظت آنها در هر نقطه تحت تأثیر شرایط آب و هوایی مانند سرعت باد، جهت باد و .. تغییر میکند لذا نمیتوانیم به صورت قطعی بگوییم چند درصد آلودگی هوای این منطقه ناشی از مازوت سوزی در نکا است اما به صورت مشخص میتوان گفت که شعاعی از منطقه را تحت تأثیر قرار میدهد و شهرها و روستاهای اطراف به صورت قطعی آلودگی ناشی از سوخت در آنها وجود ندارد.