خبرگزاری کار ایران

شهردار تهران:

تشریح آخرین وضعیت پرونده شرکت رساتجارت/ بی‌عدالتی در شهر موج می‌زند

تشریح آخرین وضعیت پرونده شرکت رساتجارت/ بی‌عدالتی در شهر موج می‌زند
کد خبر : ۱۲۲۸۲۳۶

شهردار تهران گفت: تراکم فروشی نمی کنیم و تراکم فروشی خط قرمز ما است. تا امروز هم به هیچ وجه تراکم فروشی نکردیم، اما به دنبال رونق ساخت و ساز هستیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، نخستین نشست خبری شهردار تهران در دوره ششم مدیریت شهری صبح امروز برگزار شد."علیرضا زاکانی" در ابتدای صحبت‌های خود گفت: ما در آستانه یک تغییر و تحول بزرگ هستیم و لذا عمق جهانی و منطقه ای ما مبتنی بر این شعارها و آرمان های انقلاب اسلامی شرایطی را فراهم کرده که امروز نیازمند یک الگوی منطبق بر شعارهای انقلاب اسلامی برای تکثیر و شکل گیری تمدن نوین اسلامی هستیم.

او ادامه داد: تمام تلاش دشمنان انقلاب اسلامی این است که مانع شوند و نگذارند این اتفاق بزرگ در مسیر انقلاب اسلامی استمرار پیدا کند.

زاکانی با بیان اینکه امروز تمام تلاش‌شان این است که نگذارند الگویی در مقام آرمان ها ساخته شود و انقلاب را در مقام شعار و حرف نگه دارند، گفت: کمک کردن برای ساختن یک الگو یک امر فوق العاده حیاتی و واجب است و هر کسی در مقابل این مسیر سنگ اندازی کند عملا آب به آسیاب دشمنان انقلاب می اندازد.

شهردار تهران گفت: امروز وضعیت دشمنان انقلاب از هر روزی مایوس کننده تر است و در سرازیری سقوط قرار دارند. به دلیل اینکه در ایران تلاش ما معطوف به ساختن الگوی کامل و منطقی است تمام تلاش دشمن معطوف به این است که جنگ روانی را تحت عنوان کارآمدی و ناکارآمدی راه اندازند و از راه متهم کردن انقلاب و ناکارآمدی، امید را در بین مردم خشک کند و ماحصل این یاس آفرینی مردم را به عنوان پایه اساسی انقلاب در مقابل انقلاب قرار دهد.

زاکانی گفت: توجه به ایجاد کارآمدی و زمینه امیدآفرینی در جامعه آن چیزی است که وظیفه همه ما است و هرکسی که ایران و انقلاب را دوست دارد باید توجه کند که امید را در جامعه احیا کند و با هر نقد و پیشنهادی کمک به کارآمدی نظام اسلامی کند. لذا کسانی که می کوشند در جامعه یاس آفرینی کنند با ذبح امید کمک به بدخواهان می کنند و آنهایی که تلاش می کنند ناکارآمدی را به جامعه القا کنند اینها عملا به کسانی که علاقه دارند ایران و اسلام و انقلاب پابرجا نباشد کمک می کنند.

او تاکید کرد: لذا اگر ایران را دوست داریم و مردم را دوست داریم باید تلاش کنیم و کمک کنیم این اتفاق در کشور رقم بخورد. به ویژه که امروز کشور در آستانه یک جراحی بزرگ اقتصادی است و کارهایی را که سال های سال جرات نزدیک شدن به آن را نداشتند دولت می خواهد عملی کند و کمک به دولت و دستگاه قضایی یک امر قطعی است.

زاکانی با بیان اینکه اگر بنا است ایران ساخته شود بر دوش همه ساخته می شود و نه بر دوش بخشی از جامعه و همه باید در صحنه باشند، اضافه کرد: امروز این جراحی بزرگ و اقدام شجاعانه دولت و مجلس و دستگاه قضایی باید پاس داشته شود.

شهردار تهران همچنین درباره پایتخت گفت: شهر تهران با یک پیشینه کهن چندهزار ساله که آثار باستانی در آن را با هفت هزار سال قدمت بیان می کند و بیش از دویست و اندی سال از پایتخت شدن این شهر می گذرد لذا مکانی را فراهم کرده است که به عنوان بزرگترین کلانشهر غرب آسیا زمینه جدی برای کار و تلاش و خدمت در این شهر فراهم شود.

زاکانی ادامه داد: در تهران بیش از ۹ میلیون اسکان ثابت و سه میلیون نفر تردد روزانه داریم و در شهر خدمت ارایه می کنیم، شهر، شهروند و مدیریت شهری سه جزیی هستند که با هم معنا پیدا می کنند و همه تلاش ما در ساختن شهر در جهت خدمت به مردم و آبادانی شهر معطوف خواهد بود.

او گفت: در این مسیر هشت ماه و هشت روز توفیق داریم در خدمت شهر باشیم و شش ماه اول را دوره تثبیت و استقرار و تحول مدیریتی و ساماندهی در نظر گرفتیم.

زاکانی اضافه کرد: ۱۲ سیاست و ۹۰ کلان پروژه را دنبال می کنیم و جدول برنامه ای ما برای انجام اقدامات ۴۸۵ پروژه را به خود اختصاص می دهد. در ردیف یک ۲۶ پروژه، ردیف دو ۲۹ پروژه و سپس پروژه های بعدی دنبال می شود و امسال تلاش ما این است که همه پروژه هارا فعال کنیم و بخشی را به عنوان پروژه کوتاه مدت در سال ۱۴۰۱ رونمایی کنیم.

زاکانی در ادامه نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ادعا می شود شهرداری جلوی فروش تراکم را گرفته است در حالی که مردم در کنار خیابان ها شاهد آن هستند گفت: تراکم فروشی نمی کنیم و تراکم فروشی خط قرمز ما است. تا امروز هم به هیچ وجه تراکم فروشی نکردیم. اما به دنبال رونق ساخت و ساز هستیم. تراکم فروشی یک چیز است و ساخت و ساز چیز دیگری است. ما رونق ساخت و ساز را در شهر دنبال می کنیم و اعلام کردیم در ساخت ۱۸۰ هزار واحد در سالانه نقش آفرین باشیم.

او اضافه کرد: امروز مسکن در تهران به بلای جان مردم تبدیل شده است.

زاکانی در پاسخ به سوالی درباره پیگیری پرونده شرکت رسا تجارت در دوره جدید مدیریت شهری گفت: پرونده رسا تجارت شکایتی بوده که از قبل انجام شد و این شکایت پس گرفته شد و پس از مدتی که روی کار آمدیم این شکایت را فعال کردیم تا حق و حقوق شهر پس گرفته شود. اما آنچه که ناظر به خود ما است این است که بتوانیم حق و حقوق شهر را از طلبی که داریم بگیریم و این متفاوت از مسیر قضایی است.

شهردار تهران گفت: کل این حق و حقوق را لیست کردیم  و منابع و یا املاکی که در این مسیر تهاتر شده مشخص شده است. اقدامات کارشناسی ماه ها است صورت می گیرد و به زودی خبر خوشی را برای مردم داریم که حق و حقوق آنها بر می گردد.

او در پاسخ به سوال دیگری درباره پیگیری پرونده تخلفات در شهرداری و اینکه این پرونده‌ها در چه سطحی است و آیا شامل مدیران ارشد دوره های گذشته نیز می شود یا خیر گفت: مجموعه رسیدگی به تخلفات کارمندان وظیفه ای دارد و یکسری پرونده از سابق مانده بود و ربطی به دوره خاصی نداشت‌‌ که آنها را برای هیات تخلفات فرستادند و آن را دنبال کردیم تا بتوانیم سره را از ناسره تفکیک کنیم. چرا که عمده مسائل شکلی است.

زاکانی اضافه کرد: سوءاستفاده مربوط به بخش محدودی است. یعنی قواعد شکلی رعایت نشده و این چیزی است که یک مدیر در مرحله عمل با واقعیتی مواجه می شود و به نفع مردم قاعده ای را دقت نکرده و چون جنبه مفسده انگیزی مطرح نیست دستگاه نظارتی به عنوان تخلف در نظر گرفته و باید هیات تخلفات به آن ورود و آنها را رسیدگی کند. همانطور که خط قرمز ما فساد در شهرداری است و به سمت صفر آن را میل می دهیم، خط قرمز ما نیز تلاش برای این است که جرات را از مدیران نگیریم.

شهردار تهران تاکید کرد: بخشی به صورت شکلی است و ماهیت فسادانگیز ندارد و بخش حداقلی آن فساد است و مربوط به دوره خاصی نیست. اما نباید به گونه ای حرکت کرد که جرات و جسارت را از مدیران بگیریم.

زاکانی  در پاسخ به سوال دیگری درباره وضعیت نامناسب حمل و نقل عمومی  شهر تهران گفت: در حوزه اتوبوسرانی و تاکسیرانی اقدامات کوتاه مدتی را در نظر داریم و برای افزایش ظرفیت مترو نیز برنامه های میان مدتی را در نظر گرفته ایم. به طوری که بر اساس سند جامع ۱۴۳۰ باید ۳۰ میلیون جابجایی توسط حمل و نقل عمومی در تهران پوشش داده شود که ۱۰ میلیون از این جابجایی سهم مترو است.

شهردار تهران در ادامه توضیحاتی درباره خطوط مترو تهران داد و گفت:  در تهران هفت خط مترو موجود است که نیاز به تکمیل شدن دارند. در حال حاضر ۱۵۰۰ واگن برای جابجایی مسافران داریم و دو سوم واگن‌ها نیاز به بازسازی دارند، در حالی که ۱۰۰۰ واگن هم کم داریم.  در واقع برای رسیدن به سقف جابجایی شش میلیون مسافر نیاز به ۲۵۰۰ واگن داریم.

او با تاکید بر اینکه اولویت ما تکمیل و بهره برداری از هفت خطوط موجود است افزود: تلاش می‌کنیم ۲۰ ایستگاه باقیمانده این خطوط را تکمیل و مورد بهره برداری قرار دهیم.

زاکانی همچنین با اشاره به آغاز  کار مطالعاتی چهار خط جدید مترو گفت: تلاش می‌کنیم در افق ۱۴۰۵ این ۱۵۰ کیلومتر خطوط جدید را با ۱۳۸ ایستگاه وارد مدار کنیم. این اقدام بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد  که برای تامین اعتبار این خطوط بارگذاری ایستگاه‌ها و همچنین دریافت طلب‌هایمان از دولت را در دستور کار قرار داده‌ایم.

زاکانی از بازسازی ۷۰۰ دستگاه واگن با کمک دولت خبر داد و گفت: یکی از اتفاقات تلخی که هنگام تحویل شهرداری به ما رخ داد این بود که در گزارشی اعلام کردند بخشی از اقلام حیاتی مترو در انبارها صفر است، مثلا برای تأمین چرخ ۸۰۰ میلیون از طریق بانک شهر دریافت کردیم و اقداماتی نیز از سوی شهرداری دنبال شد تا بتوانیم انبارها را پر کنیم که خوشبختانه اولین قسمت چرخ‌های خریداری شده از گمرک ترخیص شد.

او درباره پرداخت سهم ۱۵ درصدی ایران برای فاینانس ۶۳۰ دستگاه واگن گفت:  فاینانس ۶۳۰ واگن مترو توسط طرف چینی انجام شده بود و تنها معطل پرداخت ۱۵ درصد سهم مالی بودیم که این مهم انجام شد. همچنین ساخت ۱۰۵ قطار ملی وارد فاز مذاکره شده است و قرار شده دولت ۷۷ میلیون یورو را پرداخت کند تا تعداد واگن‌ها افزایش یابد.

شهردار تهران در ادامه به برنامه های کوتاه مدت برای بهبود حوزه حمل و نقل اشاره کرد و گفت: در زمانی که کار را آغاز کردیم  ۲۲۲۵ دستگاه اتوبوس تحویل ما شد که در این میان نیمی از آنها باید بازسازی می شدند. همچنین با ایران خودرو قرارداد ساخت ۱۷۵ دستگاه اتوبوس را امضا کردیم که ۱۲۰ دستگاه تحویل ما داده شد. تغییر مخازن گاز ۵۰۰ اتوبوس نیز در دستور کار قرار دارد و این در حالیست که در برنامه ریزی‌های امسال ورود ۳۲۵۰ اتوبوس جدید را انجام دادیم و  وزارت کشور نیز متعهد شده ۹۰۰ دستگاه اتوبوس به تهران بدهد و ما نیز نسبت به بازسازی ۱۴۰۰ اتوبوس اقدام کرده و مجوز واردات حدود ۱۰۰۰ اتوبوس را نیز دریافت کردیم و برای خرید ۵۰ دستگاه اتوبوس برقی نیز قرارداد بستیم.

شهردار تهران همچنین درباره سه شیفته شدن ارایه خدمات در شهرداری گفت:  از ماه آینده ساعت کاری شهرداری افزایش می‌یابد به گونه‌ای که در شیفت صبح ۱۰۰ درصد نیروها و در شیفت عصر ۴۱ درصد نیروها به خصوص در حوزه مالی و شهرسازی هستند و در شیفت شب نیز خدمات رفت و روب انجام می‌شود.

زاکانی در پاسخ به سوال دیگری درباره اصلاح شیوه صدور پروانه ساخت در تهران گفت: در سال ۷۱ قانونی تصویب شد که یک هفته‌ای پروانه ساختمانی صادر شود اما حالا صدور پروانه ساختمانی ۱۲۰ مرحله دارد و بخش زیادی از فرآیندها نیز در خارج از شهرداری است در حالی که می‌شود در کسری از ساعت پروانه را صادر کرد اما به شرطی که اطلاعات همه دستگاه‌ها بر خط باشد که اینگونه نیست.

او ادامه داد: ما می‌خواهیم سهم شهرداری را در صدور پروانه کاهش دهیم و تا پایان خرداد ماه صدور پروانه به دو ماه می‌رسد و در مذاکره با سایر دستگاه‌ها هستیم تا این زمان کوتاهتر شود.

زاکانی همچنین درباره شفافیت در شهرداری تهران گفت: درتلاش هستیم تا برای به صفر رساندن امضاء طلایی همه امور در شهرداری را شفاف کنیم و در این زمینه  قرار است یک سامانه راه اندازی شود.

شهردار تهران درباره نقش شهرداری در ساخت ۱۸۰ هزار واحد مسکونی توضیح داد: تعیین میزان استیجاری و یا ملکی بودن این واحدها بر اساس قدرالسهم شهرداری مشخص می‌شود. برای مثال در مواردی زمین و جواز از شهرداری و سازنده بنا به شرایط، قدرالسهم ما را پرداخت می‌کند. بی تردید این تعیین تکلیف ساختمان‌های ناایمن در شهر تهران در دستور کار ما قرار دارد و این موضوع را به جد دنبال می‌کنیم. تعداد این ساختمان‌ها معلوم است و ما مسئولیت خود را در این زمینه با جدیت دنبال خواهیم کرد.

او همچنین درباره سرانجام مجوز ساخت یک طبقه اضافه ساختمان علاالدین گفت: در دوره آقای قالیباف یک طبقه از این ساختمان بر اساس اعمال قانون تخریب شد اما در دوره پیش درخواست مجوز ساخت دو طبقه را داده بودند که این موضوع را دنبال کردیم  و رای ماده ۳۸  در دادگاه تجدیدنظر لغو و حکم به نفع شهرداری داده شد.

او در ادامه توضیحاتی درباره برج میلاد ارایه کرد و گفت: پنج لکه قابل ساخت و طراحی در برج میلاد وجود دارد که برای طراحی اولیه ساخت آنها کارگروهی متشکل از معاونت فرهنگی، شهرسازی و اقتصادی شکل گرفته تا ایده‌های جدید و جایگزین برای ساخت این مجموعه احصا شود.

زاکانی در پاسخ به سوال دیگری درباره  سرانجام بررسی پرونده املاک نجومی و هلدینگ یاس گفت: وظیفه ما شکایت بود که این کار را انجام دادیم، وظیفه دیگری هم در خصوص استیفای حقوق مردم داشتیم که ان‌شاءالله این حقوق نیز به شهر بازگردانده خواهد شد. درباره املاک نجومی دستگاه قضایی رسیدگی کرد و نظرش را اعلام کرد. پس از اعلام نظر دستگاه قضایی ما کار خاص دیگری انجام ندادیم.

او در پاسخ به سوال دیگری درباره تاسیس 31 بازارچه میوه و تره بار در تهران گفت: طراحی ما این بود که تا پایان سال ۱۴۰۰، ۳۱ بازارچه را اضافه کنیم که این اقدام انجام شد و نقش این بازارچه‌ها در ایام عید نیز به ویژه در افزایش ظرفیت عرضه گوشت مرغ و گوشت قرمز مشاهده شد.

او از اضافه شدن 100 بازارچه در سال جاری و 100 بازارچه دیگر در سال آینده خبر داد و گفت: در مجموع برای سال ۱۴۰۲، ۵۰۰ بازارچه در اختیار شهروندان تهرانی قرار خواهد گرفت. در این بازارچه ها قیمت اقلام۴۰ درصد زیر قیمت بازار عرضه محصولات را انجام می‌دهند.

زاکانی بر انتشار لیست این بازارچه های جدید تاکید کرد.

شهردار تهران همچنین درباره قرارگاه اجتماعی و جمعیت نیز توضیحاتی ارائه کرد و گفت: تشکیل قرارگاه یعنی اینکه مسئولین مرتبط با یک موضوع دور هم جمع شوند و با هم افزایی و بهره گیری از ظرفیت‌ها به یکدیگر کمک کنند تا هدف عالی در این زمینه محقق شود. آسیب‌های اجتماعی تهران زیبنده این شهر نیست. لذا ۱۴ مجموعه ذیل قرارگاه آسیب‌های اجتماعی فعال شدند تا امر مهم مقابله با آسیب‌های اجتماعی انجام شود. در همین راستا ۱۲۰۰ معتاد متجاهر به کمپ‌ها منتقل شد.

او ادامه داد: برخی از کمپ‌ها نیز در حال حاضر در دست بازسازی و نوسازی است تا باقی معتادین متجاهر به کمپ‌ها منتقل شوند. در این کمپ ها ضمن مشخص شدن هویت‌شان، سم زدایی، بازسازی شخصیتی و مهارت آموزی برای آنها انجام شود. همچنین در جهت ایجاد شغل برای آنها نیز اقداماتی را انجام داده‌ایم.

زاکانی با اشاره به اینکه اعتقاد دوره قبلی مدیریت شهری مبنی بر این بود که حضور معتادین متجاهر در شهر در حقیقت به گونه‌ای است که اینها زیستی دارند و باید رها شوند گفت: با همین تفکر تعداد آنها از ۱۰ هزار معتاد متجاهر به حدود ۲۱ هزار معتاد متجاهر رسید. اما ما گفتیم اینها آسیب‌های شهر هستند و ما نوکری آنها را می‌کنیم و با بازسازی شخصیتی آنها را به جامعه باز می‌گردانیم و این مسیر در حال دنبال شدن است.

شهردار تهران اضافه کرد: در این قرارگاه مجموعه‌هایی همچون استانداری تهران، فرمانداری‌های تهران و شهرری، ناجا، سپاه، بسیج، بهزیستی، کمیته امداد، دانشگاه‌های علوم پزشکی، دادستانی، سازمان زندان‌ها، ثبت احوال و... حضور دارند. ذیل این قرارگاه سه کارگروه کودکان کار که حدود ۴۰۰۰ کودک کار داریم تشکیل خواهد شد. همچنین به زودی گارگروهی نیز برای خانواده‌های معتادین متجاهر و زندانیان تشکیل خواهد شد. در مورد کودکان کار نیز ظرفیت‌هایی را در حال شکل دهی داریم.

او همچنین درباره شیوه اخذ عوارض ساختمانی و مناسب سازی نرخ عوارض در مناطق شمالی و جنوبی تهران گفت: ما در پنج سرفصل عوارض را تغییر دادیم که در بودجه سال ۱۴۰۱ نیز مشخص هستند. در برخی پهنه‌ها این عوارض صفر و برخی تا ۴۰ درصد افزایش داشته است. البته به صورت میانگین ۲۰ درصد افزایش داشتیم. اگر شهر را پنجره‌ای در نظر بگیریم، در پنجره رو به شمال یک چهره را مشاهده می‌کنیم و پنجره رو به جنوب چهره دیگری دارد. لذا بی عدالتی در شهر موج می‌زند و ما امیدواریم فاصله شمال و جنوب را کم کنیم و چهره شهر در جنوب را تغییر دهیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز