معاون امور حج و عمره سازمان حج وزیارت:
صدور روادید برای متولدین ۱۰ تیر ۱۳۳۶ به بعد/ آسترازنکا و سینوفارم واکسنهای مورد تایید عربستان
معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت با اشاره به شرایط در نظر گرفته شده از سوی وزارت حج و عمره عربستان مبنی برعدم پذیرش افراد بالای ۶۵ سال در حج ۱۴۰۱، توضیحاتی را در خصوص تعداد حجاج، تاریخ آغاز اعزامهای حج، جزییات واکسیناسیون و…ارائه کرد و گفت: ثبت نام از متقاضیان تشرف به حج تمتع سالجاری در روز ۱۸ اردیبهشت ماه جاری همزمان در سراسر کشور آغاز میشود.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان حج و زیارت؛ اکبر رضایی از آغاز ثبت نام حجاج حج ۱۴۰۱ به عربستان از ساعت ۱۰ صبح روز یکشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه جاری از طریق سامانه «رزرو» حج و زیارت به آدرسhttps://reserve.haj.ir خبر داد و گفت: با توجه به شرایط اعلام شده از سوی وزارت حج و عمره عربستان به متقاضیان بالای ۶۵ سال روادید ارائه نخواهد شد و این دسته از افراد در صورتعدم دریافت وجوه واریزی، در اولویت تشرف برای حج آینده خواهند بود؛ از این عزیزان تقاضا میشود حالت فعلی را حفظ و انصراف ندهند تا در حج آینده از حق اولویت و امتیاز تثبیت نرخ ارز برخوردار شوند.
وی افزود: حدود ۲۲ هزار نفر از ثبت نام شدگان حج سال ۹۹ بالای ۶۵ سال میباشند و این افراد با توجه به شرایط اعلامی در سال بعد در اولویت تشرف به حج میباشند.
رضایی تاکید کرد: در حج تمتع امسال حدود ۳۷ هزار نفر از حجاج کشورمان از بین کسانی که در کاروانهای حج ۹۹ ثبت نام کرده و به دلیل لغو حج موفق به تشرف نشدند انتخاب میشوند و واجد شرایط اعزام هستند و باید نسبت به تکمیل نامنویسی و انتخاب کاروان خود در تاریخ ذکر شده اقدام کنند.
صدور روادید برای متولدین ۱۰ تیرماه ۱۳۳۶ به بعد
معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت گفت: ظرفیت در نظر گرفته شده برای حجاج ایرانی به میزان ۳۹ هزار و ۶۳۵ نفر است که بخشی از این سهمیه را نیروهای اجرایی ستادی و کاروانی، پزشکان و غیره تشکیل میدهند.
وی تاکید کرد: با توجه به اعلام شرایط از سوی وزارت حج و عمره عربستان، در حج تمتع سالجاری روادید حج صرفا برای متولدین ۱۰ تیرماه ۱۳۳۶ به بعد صادر خواهد شد.
آسترازنکا و سینوفارم واکسنهای مورد تایید عربستان
رضایی در خصوص دیگر شرایط اعلامی از سوی عربستان توضیح داد: تمامی زائران واجد شرایط اعزام باید واکسن کامل را دریافت کرده باشند که از بین واکسنهای مورد تایید وزارت بهداشت عربستان واکسن آسترازنکا و سینوفارم در سبد واکسیناسیون در کشور میباشد که متقاضیان باید نسبت به تکمیل واکسیناسیون خود از بین یکی از این دو واکسن اقدام کنند و همچنین از دیگر شرایط این است که ۷۲ ساعت قبل از اعزام به حج تست pcr منفی را در یکی از آزمایشگاههای مورد تایید انجام داده و مدارک لازم را در زمان تشرف در اختیار داشته باشند.
اعلام اولویتهای بعد از خردادماه ۱۳۸۶ در صورتعدم تکمیل ظرفیت کاروانها
معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت همچنین با اشاره به اینکه تاریخ ثبت نام اولیه افراد ملاک انتخاب آنان برای تشرف میباشد و در این مرحله ثبت نامیهای تا تاریخ ۱۳۸۶/۰۳/۲۲ مجاز به ثبت نام میباشند اعلام کرد سامانه رزرو تا تکمیل ظرفیت کاروانها باز است و در صورتعدم تکمیل ظرفیت کاروانها اولویتهای بعد از خردادماه ۱۳۸۶ اعلام خواهد شد.
وی همچنین از رایزنی و مکاتبات با وزارت حج و عمره عربستان مبنی بر افزایش سهمیه برای تشرف حجاج ایرانی خبر داد و گفت: در این خصوص با وزارت حج مکاتبه و به میزان ۵ هزار نفر در خواست شده است که در صورت اعلام ظرفیت جدید مراتب اطلاعرسانی برای جذب زایرین صورت خواهد گرفت و بر اساس اولویت فراخوان خواهند شد.
وی با بیان اینکه برای اعزام تیمهای کارشناسی و اجرایی برای عقد قرارداد و انجام اقدامات لازم پیگیر و منتظر پاسخ وزارت حج عربستان و صدور روادید آنان هستیم، تصریح کرد: تیمهای اجرایی جهت انعقاد قراردادهای لازم در خصوص اسکان، حمل و نقل، خدمات تغذیه و تدارکات و غیره با طرفهای قرارداد عازم خواهند شد.
معاون امور حج و عمره سازمان حج وزیارت همچنین خاطرنشان کرد: رایزنیهای لازم در خصوص انجام واکسیناسیون زائران و نیز انجام تست پی سی آر در مراکز مورد تأیید، و صدور کارت واکسیناسیون و شرایط و نحوه برگزاری جلسات آموزشی با وزارت بهداشت هماهنگی لازم صورت گرفته است.
وی با اشاره به هماهنگیهای انجام شده با سازمان هواپیمایی کشوری و هواپیمایی جمهوریاسلامی تاریخ آغاز اعزام زائرین را، ۱۵ ذیقعده برابر با ۲۴ خردادماه اعلام کرد و در این تاریخ عملیات حج تمتع ۱۴۰۱ آغاز و ۲۹ ذیحجه مصادف با ۷ مرداد ماه به پایان میرسد و ابراز امیدواری کرد که با همکاری کلیه بخشهای اجرایی و دستگاههای همکار عملیات حج مطابق برنامه تنظیم شده اجرایی شود.