در گفتوگو با ایلنا اعلام شد:
توضیح درباره علت توقف طرح کاپ/ بروز تبعات بهداشتی در محلات با جمع آوری مخازن زباله
![توضیح درباره علت توقف طرح کاپ/ بروز تبعات بهداشتی در محلات با جمع آوری مخازن زباله](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/0fSiDkrnU1fx/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pleL9KsO2eS37otfNPZWXfo,/+%D9%85%D9%87%D8%AF%DB%8C+%D8%A8%D8%A7%D8%A8%D8%A7%DB%8C%DB%8C.jpg)
عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در توضیح چرایی کاهش بودجه طرح کاپ گفت: در قسمتهای مختلف شهر به جای اینکه همزمان با کاهش پسماند اقدام به جمع آوری مخزنها شود، قبل از کاهش پسماند اقدام به جمع آوری مخازن زباله شد که این اقدام تبعات بهداشتی و اجتماعی در محلات ایجاد کرد و منجر به توقف طرح کاپ شد.
«مهدی بابایی» عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در واکنش به اینکه در طرح کاپ قرار بر این بود که سطلهای زباله از سطح شهر جمع آوری شوند، اما در بودجه ۱۴۰۱ شهرداری هم بودجه طرح کاپ و هم بودجه طرح جامع پسماند کاهش یافته است، اظهار کرد: یکی از اسناد مهم فرادستی در حوزه پسماند همین طرح جامع پسماند است که به عنوان یک سند بالادستی در حال پیگیری است. در دوره قبل طرحی را به عنوان طرح کاپ پیش بردند و با توجه به اینکه تمامی زوایا در این طرح دیده نشد آنگونه که باید موفق نبود.
او ادامه داد: به همین دلیل در قسمتهای مختلف شهر به جای اینکه همزمان با کاهش پسماند اقدام به جمع آوری مخزنها شود، قبل از کاهش پسماند اقدام به جمع آوری مخازن زباله شد که این اقدام تبعات بهداشتی و اجتماعی در محلات ایجاد کرد و منجر به توقف طرح کاپ شد.
عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه سازمان پسماند را الزام کردیم که ابتدا طرحهای تفصیلی خود را برپایه طرح جامع ارائه دهند، گفت: شهرداری باید بعد از تصویب این طرحهای تفصیلی نسبت به اجرای طرح کاپ اقدام کند و قبل از اجرا طرحها را به تصویب شورا و یا حداقل کمیسیون خدمات شهری برسانند و سپس به مرحله اجرا درآورد.
بابایی ادامه داد: کاهش بودجه رخ داده برای سازمان مدیریت پسماند در سال جاری مربوط به حوزههایی است که این سازمان آنگونه که باید در این مدت نتوانسته است موفق به جذب بودجه شود.
او درباره مصداق این بخشها گفت: برای مثال درخصوص ایجاد واحدهای پردازش MRF این مساله بوده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران اضافه کرد: بقیه کاهشها در حوزه تهیه طرحهای تفصیلی و ... بوده است که از دوستان خواستیم به صورت ویژه پیگیری کنند. البته کاهش بودجهای که شهرداری تهران در این حوزه دیده است خیلی غیرمنطقی نبوده، چرا که براساس میزان تخصیصی که در ۹ ماه داشته، برای ۴ ماهه بعدی آن نیز بودجه را منظور و بعد بودجه آن قسمت را کاهش دادند.
بابایی گفت: اگر بتوانیم نسبت به درآمد در این حوزه اقدامات لازم را انجام دهیم میتوانیم کمیسیون برنامه و بودجه را قانع کنیم که این سرفصلها را نیز کاهش ندهند چرا که این مبنای بودجه ریزی برای سال آینده است و اگر این کاهش شدید اتفاق افتد، سال آینده شاید نتوانیم افزایش مطلوب ۲۰ درصدی را در این حوزه داشته باشیم.