رئیس سازمان حج و زیارت مطرح کرد:
ضرورت بررسی و آسیبشناسی سفرهای عتبات عالیات
رئیس سازمان حج و زیارت بر ضرورت بررسی و آسیبشناسی سفرهای عتبات عالیات به جهت افزایش رضایتمندی و کاهش دغدغههای زائران تاکید کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان حج و زیارت؛ وبینار بررسی سفرهای عتبات عالیات (عتبات نوروزی) با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، رئیس سازمان حج و زیارت، مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی، معاون امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت، معاون توسعه و منابع انسانی سازمان حج و زیارت، مدیر کل دفتر برنامه ریزی پذیرش واعزام زائرین عتبات عالیات، مدیرکل حراست، مدیر کل دفتر مدیریت عملکرد، مدیرکل امور کارگزاران سازمان حج و زیارت و جمعی از دست اندرکاران به صورت آنلاین با مدیران حج و زیارت استانها و مسئول دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عراق برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در ابتدای این نشست در بخشهایی از سخنان خود ضمن تبریک ماه مبارک رمضان با اشاره به شعار سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» گفت: فرمایش رهبر معظم انقلاب در خصوص شعار سال بسیار حائز اهمیت است چرا که تولید همیشه تاثیر گذار و نجات بخش در گرفتاریها بوده و دانش بنیان بودن آن نیز بسیار مهم است. قطعا اقتصاد دانش بنیان موجب کاهش هزینههای تولید و افزایش بهره وری خواهد شد.
وی با بیان اینکه تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین میتواند در هر سازمان حتی سازمان حج و زیارت نیز کارساز و عملیاتی باشد، گفت: بیاندیشیم و تحقیقات لازم را انجام دهیم تا در راستای رشد و ارتقای خدمات سازمان با توجه به کاهش هزینهها و افزایش بهره وری اقدام نماییم.
در ادامه این وبینار معاونت امور عتبات عالیات سازمان حج و زیارت گزارشی از وضعیت اعزامهای صورت گرفته به عتبات عالیات از آذر ماه سال گذشته تا فروردین ماه امسال ارائه کرد؛ همچنین مدیران حج و زیارت استانها نیز به بیان نظرات و مشکلات پیرامون عملکرد اجرایی صورت گرفته پرداختند.
ضرورت آسیبشناسی طرح نوین عتبات عالیات
سید صادق حسینی رئیس سازمان حج و زیارت نیزدر این وبینار گفت: از همه افرادی که در این مدت زمان از سرگیری عتبات به ویژه در ایام عتبات نوروزی تلاشهای شبانه روزی به جهت بهبود شرایط برای تسهیل امور زائران کرده اند، تشکر میکنیم.
وی با اشاره به طرح نوین عتبات عالیات افزود: برخی استانها عملکرد مطلوبی داشتند که جای قدردانی دارند و برخی استانها نیز عملکرد نامناسبی داشتند اما نتیجه کار به عهده همه ما نوشته میشود چرا که مردم تمامی سازمان رامشاهده میکنند و فقط منوط به عملکرد برخی استانها نخواهد بود.
رئیس سازمان حج و زیارت به برخی صحبتهای مطرح شده از تریبونهای مختلف و نظرات برخی کارشناسان مذهبی در خصوص هزینههای سفرهای عتبات عالیات اشاره کرد و گفت: برخی صحبتهای مطرح شده ارتباط مستقیم به پروازهای عتبات عالیات دارد که در این ارتباط ماهم گلایهمند هستیم و درصددیم که هزینه و تاخیر پروازها کاهش یابد.
حسینی با اشاره به قیمت بالای پروازهای عتبات عالیات به نسبت پروازهای تفریحی به برخی کشورهای همسایه گفت: این رویکرد نشان میدهد که دستهایی در کار است که مسیر سفر به عتبات عالیات را تغییر دهد و در عوض مردم به سفرهای سیاحتی کشورهای همسایه رهسپار شوند.
وی با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی به دنبال تحول در سبک زندگی اسلامی و نسل جوان بوده است گفت: متاسفانه برخی هزینه انجام میدهند تا این مهم اتفاق نیافتد؛ در نگاه کلان بعضی افراد دنبال تغییر این راهبرد هستند و مانع از تحقق آن میباشند.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه از زمان حضور دراین سازمان به دنبال حل مشکل پروازها بوده ایم، گفت: امیدواریم اقدامات هرچه سریعتر انجام بگیرد و شاهد کاهش هزینهها در اعزامهای هوایی باشیم.
حسینی بر ضرورت آسیبشناسی و ارزیابی عملکرد طرح نوین عتبات عالیات تاکید کرد و افزود: همه آسیبها در بحث پروازها، اسکان، تغذیه، حمل و نقل، راهنمایی و دلالت زائر و… باید احصا و مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه استانها به عنوان بازوی ستاد در سازمان حج و زیارت محسوب میشوند گفت: باید ایرادات احصا و مورد توجه قرار گیرد؛ آسیبشناسی دقیق و مناسب تاثیر گذار خواهد بود زیرا میخواهیم عملیات اجرایی بهتری داشته باشیم.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین بر راه اندازی یک سامانه متمرکز در حوزه اجرایی عتبات عالیات تصریح کرد و افزود: سامانهای که مشخص کند چه تعداد زائر در چه بازه زمانی و در کدام هتل وارد شدهاند و ریز برنامهها را مورد توجه قرار دهد، تاثیرات بسزایی در روند کار اجرایی دارد.
وی همچنین درباره حج تمتع واحتمال برگزاری آن اشاره کرد: شواهد حکایت از برگزاری حج ۱۴۰۱ دارد اما هنوز سهمیهای برای کشورها تعیین نشده است و به احتمال زیاد سهمیه پذیرش حجاج منوط به وضعیت کشور مهمان در زمینه مهار بیماری کرونا دارد یعنی اگر کشوری توانسته باشد به صورت مطلوب کرونا را مهار کرده باشد سهمیه بیشتری دریافت خواهد کرد.
رئیس سازمان حج و زیارت بر برنامه ریزی مناسب برای حج تمتع آینده براساس هر تعداد ظرفیت تاکید و به کسب آمادگی در همه حوزهها اعم از تغذیه، اسکان، حمل و نقل و… اشاره کرد.
حسینی با بیان اینکه توسعه فرهنگ زیارت در جامعه به ویژه برای نسل جوان بسیار مهم است اظهار داشت: بیشک آسیبهای اجتماعی و گناه در جامعهای که با فرهنگ زیارت و اهل بیت (ع) پیوند دارد بسیار اندک است بنابراین باید به سمت تشویق و حضور اقشار تاثیرگذار و همچنین جوانان به ویژه طیف دانشگاهی در سفرهای عتبات تاکید کرد. هرنوع تسهیلاتی که برای تشرف اقشار دانشگاهی لازم است مورد پیگیری قرار گیرد.
وی در ادامه بر دعوت از اقشار مختلف همانند هنرمندان، ورزشکاران، بازیگران و سایر افراد تاثیرگذار برای سفر به عتبات عالیات اشاره کرد و افزود: اینگونه افراد به عنوان الگویی برای جوانان محسوب میشوند بنابراین تشویق این افراد برای جوانان علاقمند، اثرگذار خواهد بود.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به راهبردهای سازمان متبوعش گفت: توسعه فرهنگ زیارت، تسهیل امور زائران، کاهش هزینهها و افزایش قدرت انتخاب از جمله رویکردها و راهبردهای ما محسوب میشود که تمامی این نکات ذکرشده باید منتج به رضایتمندی حداکثری زائران شود.
وی تصیح کرد: ایجاد نرم افزاری که زائر در زمان ثبت نام از نحوه و نوع خدمات آگاه باشد از ضروریات است که این مهم در روزهای آتی رونمایی و ابتدا در سفرهای زیارتی سوریه عملیاتی میشود و سپس در عتبات برای تمامی سلیقهها و با هر نوع بستهای راه اندازی میشود.
گفتنی است از ۲۳ آبان ماه سال گذشته تا پایان عتبات نوروزی ۸فروردین ماه امسال ۵۷ هزار ۲۳۴ نفر زائر در قالب ۱۳۵۱ گروه به عتبات عالیات اعزام شدهاند که ۸۸ درصد این زائران به صورت سفرهای هوایی دو طرفه و ۱۲ درصد به صورت برگشت زمینی به عراق سفرکرده اند.