در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
استخدام ۵۰۰ محیطبان در سال ۱۴۰۱/ برنامههای سازمان حفاظت محیط زیست برای تامین تجهیزات نوین
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: تاکنون ۵۰۰ محیط بان جذب شدند و البته سهمیه سال جاری، به علت پیش بینی نشدن مسائل مالی آن از سوی سازمان برنامه و بودجه، جذب نشد. ریاست سازمان حفاظت محیط زیست این موضوع را دنبال کردند تا سهمیه این تعداد محیط بان نیز محفوظ باشد و بتوانیم در سال آینده با سهمیه سال ۱۴۰۱، ۵۰۰ استخدامی داشته باشیم.
«جمشید محبتخانی» فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار ایلنا درارتباط با اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست برای ارتقا امکانات محیط بانان در سال جاری گفت: خرید ۱۲۰۰ موتور تریل ۲۵۰ سی سی و تحویل به پاسگاههای محیط بانی یکی از اقدامات مفید در سال جاری بود چرا که قطعا در پیشگیری از جرائم، افزایش گشت زنی و قدرت مانور محیط بان ها تاثیر مثبت خواهد داشت.
محبت خانی در ادامه درباره کمبود محیط بان در کشور گفت: کمبود نیروی انسانی یکی از موضوعاتی است که با آن مواجه هستیم. ما برنامه مجوز جذب سالانه ۲۵۰ نفر به مدت ۱۰ سال را داریم و استخدام این تعداد نیرو را دنبال میکنیم. تاکنون دو سال از این برنامه را اجرا کرده ایم و آن را ادامه خواهیم داد و سعی میکنیم با اضافه کردن این تعداد نیرو از کمبود نیروی انسانی که باعث سختی کار برای محیط بانها میشود بکاهیم.
او افزود: تاکنون ۵۰۰ نفر جذب شدند و البته سهمیه سال جاری، به علت پیش بینی نشدن مسائل مالی آن از سوی سازمان برنامه و بودجه، جذب نشد. ریاست سازمان حفاظت محیط زیست این موضوع را دنبال کردند تا سهمیه این تعداد محیط بان نیز محفوظ باشد و بتوانیم در سال آینده با سهمیه سال ۱۴۰۱، ۵۰۰ استخدامی داشته باشیم.
محبت خانی درباره چرایی استفاده نکردن از تجهیزات نوین برای محیط بانان گفت: ابزارهایی وجود دارد که در راستای پیشگیری از جرائم زیست محیطی میتواند کمبود نیروی انسانی را جبران کند، از دوربینهای مداربسته گرفته تا کوادکوپتر و دیگر امکانات نوین که به وسیله آن میتوانیم این کمبود نیروی انسانی را جبران کنیم. دوربین روی البسه برای پروندههای قضایی خودمان نیز در هنگام پیگیری جرائم به کمک محیط بان میآید که به خاطر کمبود آن دچار چالش هستیم. سازمان حفاظت محیط زیست برای تامین تجهیزات نوین در سال ۱۴۰۱ برنامه دارد و ریاست سازمان برنامهریزیهایی را انجام دادند که بتوانند در سال ۱۴۰۱ اقداماتی را انجام دهند.
او افزود: از سویی دیگر مزایای ماده ۳۵ را داشتیم که این مزایا صرفا از سوی کارمندان دولت دریافت میشد، اما محیط بان ها از آن محروم بودند اما با پیگیریهای انجام شده وضعیت حقوقی محیط بان ها تقریبا همسانسازی انجام شد و اختلافی که بین محیطبانها و کارمندان دولت وجود داشت برطرف شده است. امتیازاتی هم در نظر گرفته شد که در مقایسه با کارمندان دولت و به واسطه کار شبانه روزی درصدی به عنوان سختی کار لحاظ شود که این مبلغ تامین شده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این سوال که محیطبانها معتقدند با توجه به سختی کاری که دارند حقوق آنها نباید با کارمندان عادی مقایسه شود، گفت: دو سال پیش محیط بان ها حداقل ۳۰ درصد کمتر از کارمندان دولت در شرایط مساوی حقوق دریافت میکردند، اما ما نیز موضوع را دنبال میکنیم و معتقدیم وضعیت معیشتی محیطبانها با توجه به سختی کاری که دارند باید به خوبی تامین شود. ما به دنبال ارتقا معیشت همه کارکنان سازمان خواهیم بود و امیدواریم در سال ۱۴۰۱ شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه باشیم.
او درباره چالشهای حمل سلاح توسط محیطبانها نیز افزود: درخصوص قانون حمل سلاح تقریبا قانون به کارگیری سلاح توسط کارکنان نیروهای مسلح را در حوزههای قضایی به محیط بانها تعمیم میدادند. اما با توجه به اینکه برای جرائمی مجوز استفاده از سلاح داده شده بود و برای محیط بانی پیشبینی نشده بود، این موضوع را دنبال کردیم تا قانونی را صرفا برای محیط بانها مصوب کنیم که در نهایت برای اولین بار قانونی تصویب شد که به عنوان آخرین راهکار در شرایطی میتوانند از سلاح استفاده کنند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در انتها گفت: اما همان زمان اعلام کردیم که قانون ناقص است و نیاز به ترمیم دارد و پیشنهاد اضافه کردن سه بند به قانون را مطرح کردیم. لایحه آن ارائه شده و در دستور کار دولت و مجلس قرار گرفته و امیدواریم در سال ۱۴۰۱ خلاءهای قانون به کارگیری سلاح محیط بان که یک سال و نیم از تصویب آن گذشته، برطرف شود.