معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:
«سمپاد» یک فرهنگ در راستای توسعه و پیشرفت است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در نشست هیئت امنای سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: سمپاد قبل از این که یک مدرسه باشد، یک فرهنگ است که برای توسعه و پیشرفت در آموزش و پرورش ایجاد شده است.
به گزارش ایلنا، پیش از ظهر امروز سورنا ستاری در جلسه هیئت امنای سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان که با موضوع بررسی آئیننامه پیشنهادی مدارس استعدادهای درخشان، در سالن جلسات ساختمان شهیدرجایی و با حضور سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و یوسف نوری، وزیرآموزش و پرورش، برگزار شد، اظهارکرد: سمپاد قبل از اینکه یک مدرسه باشد، یک فرهنگ است که برای توسعه و پیشرفت در آموزش و پرورش ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه مدارس سمپاد در سالهای اخیر با فرار و نشیبهایی همراه بوده است و گاهی برای فعالیتهایش با چالشهایی روبه رو است، افزود: مقوله «توسعه» چیزی جز فرهنگ نیست بنابراین نباید نسبت به آن نگاه رقابتی داشت. برای توسعه فرهنگ سمپاد ضروری است خارج از سیستم هزینه شود و تنها به مدارس سمپاد بسنده نکنیم.
ستاری با تأکید بر اینکه بهتر است تا طرح شهاب از طریق مدارس سمپاد پیگیری شود و بودجه آن نیز در اختیار این مدارس قرار گیرد، تصریح کرد: این موضوع مهم است که فرهنگ سمپاد چگونه توسعه پیدا میکند البته فرهنگ نخبهپروری باید درمدارس استعدادهای درخشان تقویت شود.
وی با تأکید بر اینکه ساختار مدارس سمپاد نیازمند اصلاح است، اظهار کرد: سرمایهگذاری در پژوهشگاهها در دستور کار و برنامههای بنیاد ملی نخبگان قرار دارد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، خاطرنشان کرد: نگاه ما به سمپاد باید نرمافزاری باشد زیرا در نگاه سخت افزاری همکاریهای مناطق مطلوب نیست. مدیریت مستقیم مدارس از سوی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان میتواند در این زمینه راهگشا باشد.
وی با اشاره به وضع موجود مدارس استعدادهای درخشان گفت: سمپاد برای توسعه نیازمند یک مدل راهبری جدید است و گرنه این نوع مدارس به سمت کنکورپروری پیش خواهند رفت.
ستاری یادآور شد: ضروری است اختیاراتی به سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در اجرای طرح شهاب داده شود تا این مدارس بتوانند زمینه استعدادیابی و هدایت آنها را بیش از پیش فراهم کنند.