رئیس نظام پزشکی تهران:
مجلس شورای اسلامی ضرورت وجود شورایعالی انقلاب فرهنگی را بررسی کند
رئیس هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ خواستار بررسی ضرورت یاعدم ضرورت وجود شورایعالی انقلاب فرهنگی شد
به گزارش ایلنا، «سیدموید علویان»، رئیس سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ، با اشاره به تصمیم اخیر این شورا گفت: متاسفانه برخی شخصیتهای حقوقی که عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتند این حضورشان حذف شده است که این موضوع شامل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس کمیسیون بهداشت و دو کمیسیون دیگر مجلس شورای اسلامی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و… شده است. این تصمیم قطعا غلط است و برای ریشهیابی علت اتخاذ این تصمیم غلط باید ریشهیابی کرد که این شورایعالی چرا و چگونه شکل گرفته است.
رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ در ادامه گفت: «ستاد انقلاب فرهنگی براساس احساس نیاز به تغییر رویکردها و نگرش در نظام آموزشی و سپس کلیت جامعه ایجاد شد که برای هماهنگی در این زمینه ستادی تشکیل شد. در سال ۱۳۶۳ به دلیل تداخلاتی که بین عملکرد بخشها به وجود آمد وزیر وقت فرهنگ و آموزش عالی طرحی را با قید فوریت به مجلس شورای اسلامی ارائه داد و براساس آن طرح شورایعالی انقلاب فرهنگی تاسیس شد و یک سری وظایف به این شورا سپرده شد. در آن زمان مباحث مربوط به دروس علمی دانشگاهی، تغییر برنامههای آموزشی، نحوه تربیت اساتید و دانشجویان به این شورا سپرده شد و هدف هم تقویت مبانی دینی و انقلابی در دانشگاهها و سطح جامعه بود. اما حالا و به بهانه خروج این شخصیتهای حقوقی از شورایعالی انقلاب فرهنگی باید به این بحث برگردیم که آیا اصلا در شرایط فعلی وجود این شورا ضرورتی دارد یا نه و باید به سمت انحلال این شورا برویم یا نه؟»
علویان در ادامه گفت: با توجه به وجود ساختارهای حاکمیتی مشابه و متناسب با درخواستها به نظر نمیرسد وجود این شورا ضرورتی داشته باشد. یکی از ایراداتی که به شورا در حال حاضر وارد است بحث قانونگذاری است. ما در بحث قانونگذاری مجلس شورای اسلامی را داریم که قانونگذاری میکند و سپس شورای نگهبان بحث تطبیق این قوانین با شرع و قانون اساسی را مشخص میکند اما اگر شورایعالی انقلاب فرهنگی مصوبه و قانونی را تصویب کند شورای نگهبانی وجود ندارد که تطبیق یا مغایرت آنها با قانون اساسی و شرع را بررسی کند. ضمن اینکه در کل اصولا ورود شورایعالی انقلاب فرهنگی به قانونگذاری کاملا غیرقانونی است. فقط برای مثال میگویم یکی از مسائلی که شورایعالی انقلاب فرهنگی به آن ورودکرده بحث محدودیت استفاده کاربران خانگی از اینترنت است که اصلا این شورا حق ورود به این موضوع را ندارد.»
وی ادامه داد: در بحث افزایش ظرفیتهای پزشکی نشان داده شد که اعضای شورا در این زمینه میخواهند صرفا قوانینی را وضع کنند که سازمانها اجرا کنند و شاهد بودیم قانونی را مصوب کردند که چهار رکن اصلی نظام سلامت یعنی رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، وزیر بهداشت، رئیس سازمان نظام پزشکی و رئیس فرهنگستان علوم پزشکی مخالف آن بودند و در نامهای خواستار این شده بودند که در زمینه ظرفیتهای پذیرش پزشکی موضوع به صورت معقول دیده شود و به جای افزایش بیرویه ظرفیتها از در زمینه استفاده بهینه از ظرفیت فعلی و توزیع مناسب پزشکان و اصلاح نظام سلامت اقدامات مناسب انجام شود. ولی دیدیم که متاسفانه شورایعالی انقلاب فرهنگی به این نامه و نظرات کارشناسی توجهی نشان نداد.»
او افزود: حالا به نظر میرسد که این نامه به دوستان برخورده است و شخصیت حقوقی دو نفر از این چهار نفر را که عضو شورا بودند از عضویت کنار گذاشتند و شاید دو شخصیت حقوقی دیگر امضا کننده نامه هم اگر عضو شورا بودند از انحصارطلبی آقایان در امان نمیماندند و از شورا حذف میشدند. حالا وضعیت این گونه است که انگار شورایعالی انقلاب فرهنگی خود را دخیل در تصمیمسازیها و قانوگذاریهای حوزه سلامت و بهداشت و اموزش پزشکی میداند اما بدون حضور نمایندگان این جامعه بزرگ و فرهیخته کشور و حالا به نظر میرسد باعدم حضور این افراد در شورایعالی عملا کارکردی برای این شورا باقی نمیماند.
علویان ادامه داد: برای مثال عرض میکنم که یکی ازمشکلاتی که وجود دارد این است که روسای دانشگاههای علوم پزشکی باید به تائید این شورا برسند. خب زمانی که رئیس جمهوری که منتخب رای مردم است و حکم خود را از دست رهبر معظم انقلاب دریافت میکند شخصی را برای تصدی وزارت بهداشت انتخاب میکند و وزیر بهداشت هم رای اعتماد مجلس شورای اسلامی را دریافت میکند و سپس این شخص براساس یک سری اصول و قواعد روسای دانشگاههای علوم پزشکی را انتخاب میکند و در مقابل مجلس شورای اسلامی هم برای این انتخابها پاسخگو است (اما در مقابل شوراعالی انقلاب فرهنگی پاسخگو نیست و نباید هم پاسخگو باشد چراکه این ساختار غلط است) چرا باید این انتخابها توسط شورایعالی انقلاب فرهنگی تائید شوند؟»
رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ در انتها گفت: به نظر من با خروج وزیر بهداشت، روسای سه کمیسیون مهم مجلس شورای اسلامی یعنی کمیسیونهای بهداشت؛ آموزش و فرهنگ، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و سایر حذف شدهها عملا وجود این شورا ضرورتی ندارد. پیشنهاد ما این است که نمایندگان مجلس شورایعالی در قالب یک طرح با قید فوریت خواستار انحلال شورایعالی انقلاب فرهنگی شوند و سپس ساختارهای موجود به نحوی اصلاح شوند که کلیه نهادهای مسئول حوزه عملکردی خود را به خوبی پوشش دهند.