در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
ایجاد قطب خودروسازی در وزارت علوم/ صنعت خودروسازی کشور کیلومترها با علم روز دنیا فاصله دارد
معاون اداری و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: ما در وزارت علوم برآوردمان این است که اگر این ظرفیت علمی منحصر به فردی که داخل کشور است با صنایع ارتباط پیدا کند، میتواند برای حل نیازهای صنایع کشور اتفاقات بسیار خوشایندی را رقم بزند.
علی خطیبی، معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره تعامل وزارت علوم با شرکتهای خودروسازی در کشور گفت: ما در شروع کار خود این برنامه و هدف را با شرکت خودروسازی سایپا شروع کردهایم، به این خاطر که این شرکت برای همکاری اعلام آمادگی کرد، اما حتما سراغ صنایع بزرگ دیگر در داخل کشور از جمله خودروسازیها، صنایع مادر، نیروگاهها، صنایع حمل و نقل و صنایع ریلی نیز میرویم.
وی اضافه کرد: به هر حال ما معتقدیم باید از ظرفیت علمی کشور استفاده شود استفاده از این ظرفیت علمی باید توسط صنایع بزرگ اتفاق بیافتد. شرکتهای دانش بنیانی که اکنون مشغول هستند به حد و اندازه خود تلاش میکنند اما اگر اینها به صنایع بزرگ وصل نشوند نمیتوانند توفیقات زیادی داشته باشند؛ لذا ما در وزارت علوم برآوردمان این است که اگر این ظرفیت علمی منحصر به فردی که داخل کشور است با صنایع ارتباط پیدا کند، میتواند برای حل نیازهای صنایع کشور میتواند اتفاقات بسیار خوشایندی را رقم بزند.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ما شروع این کار را با خودروسازی سایپا انجام دادیم و حتما به سراغ صنایع دیگر هم میرویم، ادعایی که داریم این است و میگوییم درب دانشگاه به روی صنایع باز است.
خطیبی در ادامه تاکید کرد: وقتی کشورهای پیشرفته دنیا از فارغ التحصیلان و دانش آموختگان دانشگاههای ما استفاده میکنند خیلی بد است که ببینیم صنایع داخل کشور این کار را نمیکنند.
وی با بیان اینکه قطب خودرو را در وزارت علوم تشکیل میدهیم، گفت: امروزه میبینیم که در صنعت و خودروسازی هم از این پیشنهادها استقبال کردند، از این رو قرار شده کارگروهی تشکیل شود تا نیازهای خودروسازی سایپا مشخص و مدون شود. سپس با راهحلهایی که دانشگاه برای اینها دارد حتما قطب خودرو را در وزارت علوم تشکیل میدهیم تا نیازهای خودروسازان را بتواند برطرف کند.
خطیبی درباره تعامل دولت جدید با دانشگاهها گفت: دانشگاهها برای حل نیازهای صنایع مأموریت محور میشوند و قطببندیها مأموریت محور خواهد شد. نگاه دولت این است که ما نیازها را تا آنجایی که میشود با استفاده از توان داخلی برطرف کنیم. ما از یک طرف تحریم هستیم و از طرف دیگر اگر تحریم نبودیم هم، نگاه به واردات نتیجهاش جز وابستگی نیست. ما به خاطر این که قطع وابستگی کرده و بتوانیم روی پای خودمان بایستیم باید به ظرفیت علمی داخل کشورمان اکتفا و اعتماد کنیم و اکنون در حال حرکت در این مسیر هستیم.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به این سوال که چرا صنعت خودروسازی ما نمیتواند همچون صنعت موشکی در مرز دانش با دنیا حرکت کند؟ گفت: وقتی در تولید علم رتبه اول منطقه را داریم و در دنیا رتبه شانزدهم هستیم چرا باید اوضاع خودروسازیمان این طور باشد که کیلومترها با علم روز دنیا فاصله داشته باشد؟! البته به هر حال این اتفاقی است که افتاده. نکتهای که به دنبالش هستیم این است که این فاصله را کم کنیم و خودروساز از علم روز دانشگاهها استفاده و نیازهایش را برطرف کند.