عدم ثبت ۲۹ هزار میلیارد مطالبه شهرداری از دولت
معاون شهردار تهران گفت: حدود هزار و سیصد میلیارد بابت مطالبات شهرداری ثبت شده بود که اسناد نشان می دهد ۲۹ هزار میلیارد از دولت طلب داریم که این طلب ها را ثبت نکرده بودند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری معاونت مالی و اقتصادی شهرداری تهران ظهر امروز در ساختمان شورای شهر تهران برگزار شد.
ابوالفضل فلاح با اشاره به سه پروژه تعریف شده از زمان آغاز به کار دوره جدید مدیریت شهری گفت: سه پروژه را از روز اول تعریف کردیم و با توجه به آمادگی نسبی که از ابتدا داشتیم برخی از آنها را کلید زدیم. موضوع اول طرح جامع نظام مالی شهرداری تهران است چرا که نظام مالی موجود مربوط به سال های گذشته است و از استانداردهای روز فاصله دارد و نمی شود نقطه بهینه درآمدی برای آن تعریف کرد.
او ادامه داد: نقطه عطف و شروع کار ما ایجاد حساب واحد خزانه بود که قانون آن مربوط به دو سال قبل بود و اجرایی نشد. بعد از آن موضوع نظام جامع را طراحی کردیم که پروژه مستمری است و تا شهریور ۱۴۰۱ امیدواریم به ثمر برسانیم.
فلاح با بیان اینکه با این اقدام حساب های درآمدی سازمان ها و شرکت ها منظم خواهد شد گفت: حساب های درآمدی همه ی سازمان ها و شرکت ها را به حساب خزانه واحد مرتبط کنیم.
معاون شهردار تهران گفت: حدود ۱۲۷ حساب درآمدی داشتیم که به ۳۲ حساب درآمدی تبدیل شد و با این اقدام کلیه منابع شهرداری قابل رصد شد.
او ادامه داد: بخشی که درآمد اختصاصی دارند برای مثال درآمد حاصل از قطع اشجار پس از واریز به خزانه باید عینا به حساب مربوطه بازگردد تا در همان محل هزینه شود.
فلاح تاکید کرد که اکنون همه ی مبادی درآمدی را رصد می کنیم و شفاف است.
او با اشاره به انتقادهایی که به این اقدام مطرح بود گفت: منتقدین می گفتند این طرح محکوم به شکست است در حالی که اصل ۵۳ قانون اساسی تکلیف کرده است که دولت باید همه ی منابع خود را به خزانه واحد واریز کند و شهرداری بعد از سالیان سال این کار را اجرایی می کند. در مأموریت سازمان ها و شرکت ها با این کار نه تنها اختلال بیشتر نشده بلکه سرعت در خدمت بیشتر شده است.
فلاح گفت: یکی از مسایل دیگری که مطرح می شد و بعد از توضیحات ابهامات برطرف شد این است که ایجاد این ساز و کار باعث قفل شدن می شود. باعث قفل شدن مجاری فساد می شود و هر پولی که واریز می شود شفاف است و قابل گزارش گیری و گزارش دهی است.در تبصره بودجه احکام محکمی را اعضای شورا مصوب کردند که بتوانیم قدم های بلندتری را در این زمینه انجام دهیم.
او در ادامه به دیگر اقدام انجام شده در این مدت اشاره کرد و گفت: سامانه مدیریت و بدهی ها اتفاق دیگری بود که در این بازه زمانی رخ داد و در حال تکمیل و نهایی شدن است. این سامانه قبلا طراحی نشده بود و اطلاع دقیقی از طلب و بدهی شهرداری نداشتیم. بخش قابل توجهی از بدهی ها و مطالبات ما شفاف شده است و شروع به حل و فصل طلب و بدهی خود کردیم. با یکی از سازمان های معروف کشور وارد بحث شدیم و با این ساز و کار دیدیم ارقام این اعداد مطرح شده نیست و یک عدد قطعی محاسبه شده دو هزار و صد میلیارد شد که دیدم بدهی قطعی نیست و شکایت کردیم و رای به نفع شهرداری تهران وارد شد. وقتی سامانه مالی به روز نیست و عدد و رقم طلب و بدهی قابلیت احصا ندارد این اتفاق می افتد و این اشتباهی بود که رخ داد.
فلاح همچنین درخصوص مطالبات شهرداری از دولت گفت: حدود هزار و سیصد میلیارد بابت مطالبات شهرداری ثبت شده بود که اسناد نشان می دهد ۲۹ هزار میلیارد از دولت طلب داریم که این طلب ها را ثبت نکرده بودند. ما در سامانه تا ۹ هزار میلیارد را ثبت کردیم و حدود ۶ هزار میلیارد نیز در مرحله حسابرسی هستند و حدود ۱۹ هزار میلیارد در حال ثبت هستند تا بتوانیم نحوه گرفتن مطالبات از دولت را ثبت کنیم.
او ادامه داد: در بحث خزانه واحد پرداخت الکترونیکی را در دستور کار قرار دادیم و تا پایان سال چک و سیستم پرداخت سنتی را از دستور کار خارج می کنیم.
فلاح با اشاره به دیگر برنامه های این معاونت گفت: برنامه بعدی معاونت مولد سازی دارایی ها است که بتوانیم از دارایی ها استفاده بهینه کنیم. از منابع شهرداری استفاده حداقلی می شده و پروژه ظرفیت سنگی اقتصادی را تعریف کردیم و ۸ شرکت را با این پروژه تعریف کردیم.
او گفت: آقای زاکانی ابلاغیه ای داشتند که دستورالعمل مطالعه اقتصادی پروژه ها انجام شود و هر پروژه ای که قرار است اجرا شود باید پیوست اقتصادی داشته باشد و اینگونه نباشد که پروژه عمرانی و اقتصادی اجرا شود و بعد مشخص شود ایجاد این شرکت به صرفه و صلاح نبوده است.
او درباره عرضه املاک شهرداری در بورس گفت: در بخش املاک کار خوبی را شروع کردیم و فروش بورسی املاک مقدمات فراهم و تعدادی از املاک مسیر آنها مهیا شده است. سه ملکی که قرار بود عرضه شود به دلیل مشکلات اداری عقب افتاد و هنوز عرضه نشد و ۱۵ ملک دیگر آماده شده است که در پی ارایه آن سه ملک ارایه شود.
فلاح گفت: در بورس کالا اولین خرید مصالح را از طریق بورس کالا انجام دادیم و ۷ میلیارد توسط معاونت عمرانی میلگرد خریداری شد و راه برای دیگر خریدها از بورس کالا باز شد.
او ادامه داد: درخصوص موضوع نظام تامین مالی ۵ کارگروه بازار سرمایه, تسهیلات خارجی مشارکت عمومی و خصوصی و تسهیلات بانکی تشکیل شد و فرصت های سرمایه گذاری شهر تهران را در همه زمینه ها احصا می کنیم و در خرداد اولین همایش فرصت های سرمایه گذاری را برگزار خواهیم کرد و همه ی پروژه های که قابلیت سرمایه گذاری دارد را عرضه می کنیم.