ساخت هتل در فضای سبز پیرامونی تهران
شهردار تهران درباره ساخت هتل در بوستانهای پایتخت گفت: بنده این موضوع را اعلام نکردم و بعضیها آرزوهای خود را بیان میکنند، برای اینکه دقت نمیکنند گوینده چه میگوید؛ موضوعی که بیان کردم این بود که در پایتخت ۴۴ هزار هکتار فضای سبز پیرامونی و ۱۳ هزار هکتار فضای سبز پارک و بزرگراه داریم و به این ۱۳ هزار هکتار کاری نداریم و در ۸ نقطه از این ۴۴ هزار هکتار فضای پیرامونی از سابق مجوزی وجود داشته که ابنیه و زیرساختی برای مراکز رفاهی و خدماتی ایجاد شود.
به گزارش ایلنا،علیرضا زاکانی در مراسم آیین امضای تفاهم نامه شهرداری تهران و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جهت پروژه احداث ۱۰ هزار واحد مسکونی برای مردم تهران در جمع خبرنگاران گفت: ما برنامهریزی شروع ساخت حدود ۱۸۰ هزار مسکن را برای سال آینده داریم تا بتوانیم از تسهیلات استفاده کنیم. این مسکنها بزرگ مقیاس نیست و استطاعت پذیر است.
شهردار تهران ادامه داد: شهرداری از طریق تامین زمین و پروانه و مشارکت دادن مردم و نهادها در ساخت، شرایطی را فراهم میکند که بخشی از آن مربوط به سازنده است و قدر و سهم شهرداری هم مشخص میشود. ما در سهم خود در حال سیاستگذاری هستیم تا بتوانیم به کسانی که از درآمدهای پایینی برخوردار هستند، این مسکنهای استطاعتپذیر را بدهیم؛ همچنین بخشی را هم استیجاری میکنیم که در اختیار زوجهای جوان و افراد نیازمند قرار گیرد و به نوعی دغدغههای ما درخصوص خانوارها در موضوع معیشت و سبد مسکن مدنظر قرار میگیرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره ساخت هتل در بوستانهای پایتخت گفت: بنده این موضوع را اعلام نکردم و بعضیها آرزوهای خود را بیان میکنند، برای اینکه دقت نمیکنند گوینده چه میگوید؛ موضوعی که بیان کردم این بود که در پایتخت ۴۴ هزار هکتار فضای سبز پیرامونی و ۱۳ هزار هکتار فضای سبز پارک و بزرگراه داریم و به این ۱۳ هزار هکتار کاری نداریم و در ۸ نقطه از این ۴۴ هزار هکتار فضای پیرامونی از سابق مجوزی وجود داشته که ابنیه و زیرساختی برای مراکز رفاهی و خدماتی ایجاد شود.
زاکانی افزود: ما ۵ مورد را که استعداد این کار را داشتند، انتخاب کرده و نقطه گذاری کردیم تا بتوانیم ۵ مجتمع که شامل ۵ هتل میشود را در این نقاط داشته باشیم.
شهردار تهران بیان کرد: علاوه بر آن اگر در داخل شهر متقاضی برای هتل باشد، امری ثانوی است که بر مدار معماری ایرانی- اسلامی و برای ایجاد تسهیلات و ظرفیتسازی برای شهر تهران درنظر گرفته میشود؛ یکی از مواردی که تهران از آن محروم است، وجود سطح مناسب هتل است و لذا شاید تهران در ضریب اشغال تخت، رتبه بالایی داشته باشد اما قطعا هتلها به نسبت نیاز تهران کم است؛ از این جهت یک تفاهم با وزارت میراث فرهنگی داشتیم تا کار را آغاز کنیم.
وی در ادامه از برنامههای شهرداری تهران برای تسهیل در صدور پروانه گفت: ما در ابتدای دهه ۹۰ بالغ بر ۳۲ هزار پروانه صادر کردیم و الان سقف صدور به ۴ هزار و ۵۰۰ پروانه رسیده است، لذا یک عدد یک هفتم برابری امکانی را ایجاد کرده است که سودجوها از فرصتهای ایجاد شده در بازار مسکن استفاده کنند و قیمت مسکن را بالا ببرند، بالطبع قیمت اجاره هم بالا برود و به خانوارها فشار وارد شود.
زاکانی با بیان اینکه یکی از موانع تولید مسکن زمانبر بودن صدور پروانه است، عنوان کرد: این پروسه بین ۷ تا ۱۰ ماه و یا حتی بیشتر به طول میانجامد، لذا در همین راستا از حدود ۳ ماه قبل کارگروهی تشکیل شد و فرآیند این کار استخراج شد تا کیفیت کار آسیب نبیند اما بتوانیم موارد اضافی را کنار بگذاریم و این پروسه را به دو ماه برسانیم.