در گفتوگو با ایلنا مطرح شد:
توضیح درباره سرانجام رسیدگی به "تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان"/ دولت یکهزار و ۶۴۵ میلیارد تومان به صندوق بدهی دارد
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش درباره درباره سرانجام رسیدگی به تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان توضیحاتی ارائه کرد.
"قاسم احمدی لاشکی" معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره آخرین اقدامات جهت بررسی تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان و عدم پرداخت سهم دولت در این صندوق اظهار داشت: درباره موضوع عدم پرداخت سهم دولت در صندوق ذخیره فرهنگیان، ما پیگیریهای لازم را همچنان ادامه میدهیم، اما برنامه دوم توسعه در ماده ۶۳ به صورت شفاف بیان میکند، مهمترین منابع مالی این مؤسسه از طریق واریزی ماهیانه حداکثر معادل ۵ درصد حقوق و مزایای مستمر فرهنگیان عضو صندوق و کمک دولت معادل واریزی فرهنگیان عضو صندوق است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر دولت یک هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان بدهی دارد ما هم پیشنهاداتی داریم که میتوانیم توسط آن بدهیها را جبران کنیم. اگر در تلفیق بودجه تصمیمات نهایی اتخاذ شد، درباره پیشنهادات برای جبران بدهیهای دولت به صندوق ذخیره فرهنگیان اطلاعرسانی خواهد شد. به هر حال دولت باید بدهی خود را پرداخت کند.
احمدی لاشکی درباره برخورد با متخلفان صندوق ذخیره فرهنگیان و افرادی که از این صندوق اختلاس کرده بودند، گفت: در مجلس دهم با جمع آوری ۲۰۰ امضا، تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان انجام شده است. برخی مال را بازگرداندند، با برخی برخورد شد و بعضی از افراد هم به دادگاه و زندان هدایت شدند. همچنین کارهای قضایی در این زمینه ادامه دارد.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که چه میزان از مبالغ اختلاس شده برگردانده شده و چه تعداد متخلف به زندان هدایت شدهاند؟ گفت: عدد دقیق را در دست ندارم ولی مبالغی برگردانده شده و یک تعداد متخلف هم روانه زندان شدهاند.
وی درباره تعیین تکلیف رتبهبندی معلمان و اجرایی کردن آن توضیح داد: برنامه رتبهبندی فرهنگیان در تاریخ ششم دی ماه توسط مجلس شورای اسلامی به شورای محترم نگهبان رفته و ما منتظر نظر شورای نگهبان هستیم و در این مدت هم ساکت ننشستهایم.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: در بند هفت آیین نامه رتبهبندی که بند پایانی است، اعلام میکند آیین نامه اجرایی را ما با هماهنگی دو دستگاه «سازمان برنامه و بودجه» و «سازمان امور استخدامی» و دو نفر از اعضای نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کمیسیون آموزش آماده کنیم.
احمدی لاشکی اظهار داشت: ما رسیدگی به این موضوع را زودتر شروع کردیم و الان دوستان ما با دستور آقای یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش مشغول کار هستند که در این میان زمان کشی اتفاق نیافتد تا هر زمان که شورای محترم نگهبان مصوبه و تایید نهایی را به ما اعلام کرد، ما نیز کارمان را تا حدی آماده کرده باشیم.
احمدی لاکشی در پاسخ به این سوال که این انتقاد از سوی برخی کارشناسان مطرح شده بوده است که از بودجه آموزش و پرورش کاسته و به بودجه سایر نهادها اضافه میشود، آیا این موضوع صحت دارد یا خیر؟ گفت: ما این موضوع را قبول نداریم زیرا آموزش و پرورش بودجه خودش را میگیرید.
وی تصریح کرد: هرچند حرف ما این است که بودجه وزارت آموزش و پرورش باید بیش از اینها باشد ولی اینطور هم نیست که بودجه این وزارتخانه را سایر نهادها و سازمانها بگیرند. به هر حال دیگر دستگاهها هم کار و پروژه خاص خودشان را دارند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش در پایان اظهار داشت: ما نیز طبق همان رویه بودجهمان را میگیریم ولی انتظارمان این است که با توجه به مشکلاتی که آموزش و پرورش با آن مواجه است و این مشکلات هم ریشهای هستند باید نگاهها به تعیین بودجه برای این وزارتخانه مهم، قویتر و بهتر باشد، اما اینکه از بودجه آموزش و پرورش کاسته و به جای دیگری داده میشود قطعا حرف دروغی است.