گزارش ایلنا از جلسه امروز شورای شهر؛
از تذکر به شهردار تهران درباره ارسال لوایح عوارضی تا درخواست تعیینتکلیف ساختوساز در راسته خیابان ولیعصر
عضو شورای شهر تهران گفت: با توجه به طولانی شدن زمان تصویب طرح موضعی خیابان حضرت ولیعصر (عج) و درخواستهای ثبت شده برای اخذ پروانههای ساختمانی قبل از تصویب طرح مذکور، حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران نسبت به تعیین و تکلیف اینگونه املاک اقدام مبتنی بر انتقال حق توسعه و حفاظت و صیانت از میراث طبیعی شهر انجام دهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در ابتدای جلسه امروز شورای شهر تهران چند تذکر از سوی اعضای شورای شهر مطرح شد.
محمد آخوندی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در تذکری به شهردار تهران درخصوص قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: در راستای اجرای تبصره یک ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده که مقرر میدارد شوراهای اسلامی شهر و بخش جهت وضع هر یک از عوارض محلی جدید که تکلیف آنها در قانون مشخص نشده باشد موظف هستند موارد را حداکثر تا ۱۵ بهمن ماه هر سال برای اجرا در سال بعد تصویب و اعلام نمایند.
او ادامه داد: با عنایت به محدودیت زمانی جهت بررسی و تصویب لوایح عوارضی ضروری است شهرداری تهران در اسرع وقت اقدام لازم را انجام دهد.
در ادامه جعفر شربیانی در تذکر خود به معاونت معماری و شهرسازی به نکاتی در خصوص منطقه ۶ پرداخت.
او با تاکید بر لزوم توجه ویژه به بارگذاری تراکم ساختمانی و جمعیتی و در نظر گرفتن دو معیار تعادل و توازن در تهیه طرحها گفت: یکی از اولویتهای مغفول مانده در بخش مرکزی کلانشهر تهران، موضوع «جمعیت گریزی و اختلاف فاحش شب و روز از حیث وجود جمعیت و ایجاد فضاهای بیدفاع شهری» است. با توجه به فرایند تثبیت کاربردهای تجاری- اداری و خدمات پشتیبان بازار تهران در سنوات گذشته در مناطق ۱۱ و ۱۳ و نفوذ زبانههای تجاری-اداری پشتیبان (غیرمجاز) به بافتهای مسکونی، علاوه بر ایجاد فضاهای بیدفاع شهری در شب، باعث جمعیت گزیری و معضلات بعدی آن در سایر مناطق از جمله منطقه ۶ شده است.
شربیانی گفت: با این حال به دلیل کاهش شدید سکونت در بخش مرکزی کلانشهر تهران، مشکلات متعددی از جمله، ترافیک پرحجم و تراکم جمعیتی بالا در روز و تجمع معتادین و کارتن خواب ها، افزایش بزهکاری و سرقت و بروز رفتارهای نابهنجار در شب را شاهد هستیم.
او با بیان اینکه این مشکلات، چالشهای فراوانی را برای ساکنین ساکن در محدوده رقم زده است گفت: لذا حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران علاوه بر احصاء مغایرتهای پهنهبندی طرح تفصیلی با وضع موجود، نسبت به تهیه دستورالعمل تعادل بخشی سطح و سطوح سرانهها و ایجاد توازن بین کاربردهای شهری اقدام نماید.
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در ادامه بر لزوم رسیدگی به حقوق مکتسبه مالکین املاک محدوده خیابان حضرت ولیعصر (عج) قبل از مصوبه کمیسیون ماده پنج تاکید کرد و گفت: با توجه به طولانی شدن زمان تصویب طرح موضعی خیابان حضرت ولیعصر (عج) و درخواستهای ثبت شده برای اخذ پروانههای ساختمانی قبل از تصویب طرح مذکور، حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران نسبت به تعیین و تکلیف اینگونه املاک اقدام مبتنی بر انتقال حق توسعه و حفاظت و صیانت از میراث طبیعی شهر نماید.
شربیانی گفت که لزوم توجه به میراث طبیعی (درختان) و ماندگار محور حضرت ولیعصر در صدور پروانههای ساختمانی ضروریست از این رو در راستای اجرای وظایف نمایندگان مردم به معاونت شهرسازی و معماری تذکر میدهم که با اتخاذ تصمیمهای کارآمد و برنامه ریزی با رویکرد پیشگیرانه در راستای ارائه لوایح و تعریف طرحهای موضعی - موضوعی با هدف حفظ میراث طبیعی در منطقه ۶ اقدامات لازم و عاجل را به عمل آورد.
در ادامه ناصر امانی تذکر خود را درباره مشکلات و چالشهای محله امامزاده عبدالله در منطقه ۹ داد و گفت: آلودگی صوتی و ساختمانهای فرسوده از چالشهای این محله هستندو در همه دنیا فرودگاهها در راستای مسولیت اجتماعی به ساکنان اطراف عوارض پرداخت میکنند اما چند شرکت فرودگاهی در ایران عوارض شهرداری را هم پرداخت نمیکنند و حدود ۵ پرونده به ماده ۷۷ در این خصوص باز است.
او ادامه داد: انتقال فرودگاه مهرآباد میز آرزوی چند نسل است. یکی از چالشهای آیین منطقهعدم ادامه بزرگراه یادگار امام است. همچنین محلهای با ۲۵ هزار نفر جمعیت نه بانک و درمانگاه دارد و نه مدرسه دوره متوسطه اول و دوم!
امانی تاکید کرد در یک مدرسه ابتدایی پسرانه از ۴۰۰ دانش آموز ۱۲۰ دانش آموز مهاجر هستند که نشان دهنده حضور مهاجران در این محله است.
عضو شورای شهر تهران رفت و روب، املاک ریزدانه، معتادان متجاهر، حیوانات موزی و سرانه فضای سبز و تعیین تکلیف بزرگراه یادگار امام و آلودگی صوتی را از چالشهای عمده منطقه دانست.