خبرگزاری کار ایران

۱۵ باند کلاهبرداری رایانه در اینستاگرام و تلگرام متلاشی شد

۱۵ باند کلاهبرداری رایانه در اینستاگرام و تلگرام متلاشی شد
کد خبر : ۱۱۷۳۰۸۱

رییس پلیس فتا انتظامی کشور خبر داد: طی دو هفته اخیر ؛ ۱۵ فقره باند در زمینه کلاهبرداری رایانه ای در بستر شبکه های اجتماعی خارجی به ویژه اینستاگرام ، تلگرام و سایت های آگهی محور جهت فریب کاربران استفاده می کردند به ارزش ریالی حدود ۸۴ میلیارد ریال شناسایی و متلاشی شدند.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سردار " وحید مجید " در تشریح این خبر اظهار داشت: طی دو هفته اخیر برابر اقدامات فنی، تخصصی و عملیاتی صورت گرفته در راستای پرونده های تشکیل شده و رصد و پایش فضای سایبری توسط کارشناسان پلیس فتا استان ها  ؛ ۱۵ فقره باند در زمینه کلاهبرداری رایانه ای در بستر شبکه های اجتماعی خارجی به ویژه اینستاگرام و تلگرام شناسایی و متلاشی شدند.

این مقام  ارشد انتظامی ادامه داد: با بدست آوردن ادله دیجیتالی و مستندات موجود ؛ ۳۵ نفر در این رابطه دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

رییس پلیس فتا انتظامی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: ارزش ریالی پرونده های ارتکابی توسط  باندهای متلاشی شده مذکور که در بستر شبکه های اجتماعی خارجی و سایت های آگهی محور مرتکب جرایم متعدد می شدند حدود ۸۴ میلیارد ریال بر آورد شده است.

سردار مجید  با اشاره به اینکه امکان سوء استفاده مجرمان و افراد سود جو در بستر اینستاگرام و تلگرام بسیار محتمل است ؛  جعل درگاه‌های بانکی، فروش کالاهای غیر مجاز ، فروش و عدم تحویل کالا، فروش کالا و تحویل کالای بی‌کیفیت را از جمله برخی از جرایم بوقوع پیوسته در این حوزه برشمرد.

رییس پلیس فتا انتظامی کشور از شهروندان خواست: هنگام مراجعه به سایت‌های واسطه به هیچ عنوان تحت تاثیر تبلیغات دروغین افراد سودجوء قرار نگرفته و حتما از صحت و سقم آگهی مندرج در سایت اطلاع پیدا کرده و بعد ، اقدام به خرید کنند و از پرداخت هرگونه وجهی تحت عنوان بیعانه یا هزینه نگهداشت محصول خودداری کنند و تا زمانی که جنس موردنظر خود را دریافت نکرده‌اند ؛ از پرداخت وجه کالا خودداری نمایند.

این مقام ارشد سایبری به عموم مردم توصیه کرد : برای خرید اینترنتی امن  از فروشگاه هایی که آنها را می شناسید و یا دارای نماد اعتماد الکترونیک از وزارت بازرگانی هستند خرید کنید و سعی کنید در هنگام خرید آنلاین، با روشهایی نظیر گرفتن who is از دامنه سایت اینترنتی فروشگاه یا جستجو در انجمن‌هایی که اعضای آنها ، تجربیات خرید آنلاین خود را برای اطلاع سایر اعضا می نویسند، از مدیر و گردانندگان فروشگاه، احراز هویت نمایید.

وی در ادامه افزود: سیستم پرداخت الکترونیکی همه بانکها از روشهای مطمئن رمزنگاری استفاده می کنند ؛ در هنگام پرداخت وجه دقت کنید که در نوار آدرس کنار آدرس اینترنتی صفحه پرداخت بانک، عبارت https:// و دامنه shaparak.ir/‎ درج شده باشد.

رییس پلیس فتا انتظامی جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر اینکه مجرمان با مهندسی اجتماعی، کاربران را ترغیب به انجام خواسته خود می کنند به افراد توصیه کرد که مراقب تبلیغات اغواکننده باشند و بدانند که هیچ ارزانی بی علت نیست.

سردار مجید  اظهار داشت: سایت پلیس فتا به آدرس الکترونیکی www.cyberpolice.ir آماده دریافت گزارش‌های مردمی بوده و کاربران گرامی می‌توانند آخرین اخبار حوادث و رویداد‌های سایبری را از این سایت دریافت کنند وشماره تماس شماره تماس ۰۹۶۳۸۰  به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات هموطنان در حوزه فضای سایبراست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز