ممیزی املاک تهران تا پایان ۱۴۰۱ تکمیل میشود
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران از تکمیل ممیزی املاک شهر تهران تا پایان ۱۴۰۱ خبر داد.
به گزارش ایلنا، ابوالفضل فلاح با اعلام این خبر در جلسه ستاد ممیزی گفت: نخستین ممیزی املاک در سال ۱۳۴۷ انجام شد و آخرین نوبت هم در سال ۱۳۸۷ آغاز و در سال ۱۳۹۰ به پایان رسید.
وی افزود: دوره ششم ممیزی املاک، در آبان ۱۳۹۸ آغاز شد و علاوه بر الزام قانون که برای شهرداریها ایجاد شده، سبب خدمترسانی بهتر خدمات شهرداری به شهروندان میشود چرا که اطلاعات و نیازهای شهر را به روز میکند.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران بر لزوم انجام به موقع ممیزی املاک در زمان مشخص شده قانونی تاکید و اظهار کرد: با اجرای طرح ممیزی املاک، علاوه بر جمع آوری اطلاعات شهری، نیازهای شهر جهت برنامه ریزی های آینده تعریف و طبقه بندی می شود.
فلاح ادامه داد: شهرداری ها به عنوان متولیان اصلی شهر در زمینه نوسازی و بهسازی به استناد قانون نوسازی و عمران می توانند نقش کلیدی در ایجاد بانک اطلاعات شهر داشته باشند.
وی کمک به عمران، توسعه و آبادانی بیشتر و رضایت مندی شهروندان را از مهمترین مزایای این طرح دانست و افزود: اجرای طرح ممیزی املاک باعث می شود برنامه ریزی های آینده شهرسازی بر اساس اطلاعات دقیق صورت گیرد.
معاون مالی و اقتصاد شهری شهردار تهران تصریح کرد: با ممیزی املاک و به دست آمدن اطلاعات، مدیران شهری میتوانند بر اساس اطلاعات، نقشه راه خود را تعیین کنند.
معاون شهردار تهران با تأکید بر این موضوع که اجرای ممیزی املاک مهم است، گفت: با این کار املاک شهر تهران بر اساس مصوبات قانونی به روز میشود و تمامی دادهها مشخص خواهد شد.
وی بیان کرد: انجام دوره ای ممیزی املاک برای مدیریت شهری گامی موثر بوده و سایر مجموعه ها هم می توانند از این اطلاعات استفاده کنند.
حمید رضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهر تهران، در این نشست گفت: داشتن آمار در هر حوزه از اصلیترین وسایل برای برنامهریزی و تصمیمگیری مدیران است، تا زمانی که مدیران اطلاعاتی نداشته باشند نمیتوانند برنامهریزی درستی کنند.
به گفته وی، جمعآوری اطلاعات مشخصه اصلی طرح ممیزی املاک است و این طرح یکی از مهمترین فعالیتهای شهرداریها به منظور به روزرسانی پایگاه اطلاعات املاک است.
صارمی ضمن تشریح فرآیند ممیزی و تعیین راسته هاو اولویت بندی آنها، میزان آمادگی مناطق برای شروع و اجرای طرح نیز مورد ارزیابی قرار داد.
در ادامه یدالله کاظمی، رئیس ستاد راهبردی ممیزی املاک مرحله ششم و مجری طرح نیز گزارشی از اقدامات پروژه ممیزی ارائه داد.
وی افزود: در ستاد ممیزی املاک، سه لایه نظارتی دیده شده که این امر صحت و دقت اطلاعات ممیزی را افزایش می دهد و در این راستا استفاده از کارکنان مجرب دستگاهای نظارتی دقت و صحت از برداشتهای میدانی را مضاعف میکند.
کاظمی با بیان اینکه علاوه بر حضور لایه های نظارتی در سطح منطقه، ستاد اجرایی و ستاد عالی به منظور کنترل و نظارت بیشتر فرآیند ممیزی در سامانه کنترل پروژه شهرداری تهران تعریف شده و قابل رصد و ارزیابی است، گفت: برای همه ممیزان لباس واحد تعریف شده است و همچنین روی لباس کارت شناسایی ممیزی کد کیو آر (QR) و ussd هم پیش بینی شده و شهروندان و مودیان می توانند هویت ممیز را با اسکن کردن احراز کنند.
وی عنوان داشت: از جمله مزایای مرحله ششم ممیزی صرفه جویی در هزینه ها، عدم جذب نیرو، برون سپاری برداشت عملیات میدانی و مهم تر از همه مشاهده همزمان اطلاعات احصاء شده در مناطق و از طرفی بهره برداری ذیفعان طی یک مدت زمان ۱۰ روزه است که نسبت به ادوار گذشته بسیار حائز اهمیت است.
مجری طرح و رییس ستاد راهبردی ممیزی املاک مرحله ششم، درباره نتایجی که قرار است از ممیزی املاک به دست بیاید، بیان کرد: در ممیزی املاک قرار است بانک اطلاعاتی کاملی نسبت به املاک شهر تهران (مسکونی غیرمسکونی، اراضی اعم از بایر، دایر، متروکه، اراضی که از طرح باقی مانده) به دست بیاید. همچنین در این طرح، تمام تخلفات ساختمانهای مسکونی و غیرمسکونی (بدون پروانه کسب و فعالیتهای تجاری در پهنه مسکونی) شناسایی میشود.
به گزارش پایگاه خبری معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران،به گفته کاظمی؛ توزیع عادلانه سرانههای خدماتی در نواحی، محلات و مناطق ۲۲ گانه نیازمند داشتن بانک اطلاعات به روز است که در این راستا با برداشت میدانی و ممیزی املاک میتوان سرانه موجود سطح شهر را شناسایی و برنامهریزی دقیقی نسبت به برخورداری مناطق و محلات کم برخوردار برای مدیریت شهری فراهم شود.