ایران از کشورهای تولید کننده کیت ژنتیک در دنیا است
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: کیتهای تولید شده در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی دارای کیفیتی بسیار بالا و قابل رقابت با کیت های امریکایی و آلمانی است و هم اکنون جمهوری اسلامی ایران جزو کشورهای تولید کننده کیت های ژنتیک در دنیا شده است.
به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، عباس مسجدی صبح روز گذشته سه شنبه دوم آذر ماه در دیدار با سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری کلیاتی از وظایف سازمان و عملکرد آن در بخش های تخصصی، آموزشی و پژوهشی را ارائه و به دستاوردهای مرکز تحقیقات پزشکی قانونی اشاره کرد و گفت: به دنبال حمایت های صورت گرفته و اطمینان به نخبگان جوان و فرهیخته سازمان موفق به ساخت کیت ژنتیک و دستگاه هموژنایزر شدیم که در سال جاری توسط رییس محترم قوه قضاییه از این دستاورد علمی سازمان رونمایی شد.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور با تأکید بر اینکه تولید و ساخت کیت های ژنتیک در داخل کشور از اهمیت بسیار زیادی در ارائه خدمات تخصصی برخوردار است، تصریح کرد: تولید و استفاده از کیت های ساخت داخل علاوه بر صرفه جویی ارزی در انجام آزمایشات تخصصی، در قطع وابستگی از کشورهای غربی به ویژه در دوران اعمال تحریم های ظالمانه بسیار کمک کننده است.
مسجدی با اشاره به توانمندیهای سازمان در تشخیص هویت قربانیان حوادث مختلف در آزمایشگاه های ژنتیک پزشکی قانونی اظهار داشت: آزمایشگاه های ژنتیک پزشکی قانونی دارای استانداردهای بین المللی است که با بهره مندی از متخصصین ژنتیک و کارشناسان با تجربه و متعهد با بالاترین کیفیت و در کوتاه ترین زمان ممکن کارشناسی تخصصی در امر شناسایی هویت متوفیان حوادث دسته جمعی را انجام می دهند.
وی در ادامه خواستار حمایت های هر چه بیشتر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از سازمان پزشکی قانونی کشور به ویژه در فعالیت هایی همچون تولیدات کیت ژنتیک و دستگاه هموژنایزر شد و افزود: با توجه به برخورداری از استانداردهای بین المللی و کیفیت بالای کیت و دستگاه هموژنایزر تولید داخل، در آینده برنامه صادرات این کیت ها را در دستور کار داریم که در این خصوص به حمایت معاونت علمی نیازمندیم.
مسجدی با اشاره به علاقه مندی سازمان به همکاری با شرکت های دانش بنیان تصریح کرد: معاونت علمی به دلیل ارتباط با شرکت های دانش بنیان می تواند شرکت هایی را که توانمندی ساخت دستگاه های با تکنولوژی بالا (های تک) و قطعات این دستگاه ها و نیز تولید مواد مصرفی بخش ژنتیک، سرولوژی، آزمایشگاه سم شناسی و پاتولوژی را دارند به سازمان معرفی کند تا بتوان در آینده نیاز های سازمان را با همکاری شرکت های دانش بنیان و مرکز تحقیقات پزشکی قانونی مرتفع کرد چرا که فعالیت ها و خدمات تخصصی پزشکی قانونی تعطیل بردار نیست و باید بدون وقفه به مردم ارائه شود.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور به موضوعاتی همچون حمایت از مرکز تحقیقات در اخذ مجوز دانش بنیان، تولید، بازاریابی و صادرات محصولات دانش بنیان، رفع چالش ساختمان پردیس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی و ... اشاره و بر لزوم حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری در راهاندازی واحد فرآوری بافت به عنوان یک نهاد حاکمیتی تأکید کرد.
در این جلسه همچنین سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با استقبال از همکاری علمی با سازمان گفت: در حال حاضر شرکت های داخلی در تولید دستگاه های جی سی و ریل تایم پی- سی- ار و سایر دستگاه های آزمایشگاهی موفقیتهای خوبی کسب کرده اند و تا کنون حدود ۱۰۰ دستگاه GC تولید داخل در اختیار دانشگاه ها و مراکز آزمایشگاهی کشور قرار گرفته است.
وی با ارائه توضیحاتی در خصوص شرکت های دانش بنیان خاص و توانایی آن ها در تولید کیت های ساخته شده توسط پزشکی قانونی از آمادگی معاونت علمی ریاست جمهوری برای کمک به سازمان و قطع وابستگی آن به کشورهای خارجی در تولید و تأمین دستگاه ها و تجهیزات آزمایشگاهی خبر داد.
معاون علمی ریاست جمهوری به تولید دستگاه hplc نیز اشاره کرد و افزود: این دستگاه با قیمت بسیار مناسب در داخل کشور ساخته و در اختیار مراکز درخواست کننده قرار گرفته است.
گفتنی است در این جلسه مقرر شد کمیتهای با حضور نمایندگان سازمان پزشکی قانونی کشور و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل و اقدامات بعدی در خصوص همکاری دوجانبه در این کمیته ساماندهی شود.
یادآور می شود در این نشست که در دفتر علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، دکتر مسعود قادی پاشا معاون پزشکی و آزمایشگاهی، دکتر امیرحسین مهدوی معاون آموزشی و پژوهشی، دکتر رضا حاج منوچهری معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی و دکتر محسن صابری رییس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی حضور داشتند.
همچنین قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، صالحی معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و علیرضا خاکدامن رییس گروه تولید، تجاری سازی و بازاریابی ستاد زیست فناوری نیز در این جلسه حضور داشتند.