گزارش ایلنا از جلسه امروز شورای شهر تهران؛
انتقاد از بلاتکلیفی طرح طبقهبندی مشاغل در شرکت واحد اتوبوسرانی/ آلودگی هوا در پستوی محرمانگی شورا نیست/ نبود بیمارستان در منطقه ۱۹
عضو شورای شهر تهران با اشاره به فقدان حتی یک بیمارستان در محدوده شهرداری منطقه ۱۹ گفت: ایجاد بیمارستان از نیازهای اساسی منطقه است که با تدبیر، پیگیری و همکاری مدیریت شهری و وزارت بهداشت، محقق خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، در جلسه بیست و ششم شورای شهر تهران چند تذکر از سوی اعضای شورا قرائت شد.
علیرضا نادعلی در تذکر خود به کمبود نیروی انسانی در شرکت واحد اتوبوسرانی انتقاد کرد و گفت: همانطور که در روزهای اخیر شاهد بودهایم، تهران با مشکلات بزرگی نظیر ترافیک سنگین در برخی ساعات روز و آلودگی شدید هوای تهران مواجه است. در این میان گسترش ناوگان حمل و نقل عمومی در کاهش اثرات این دو مشکل، نقش چشمگیری دارد.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه برای بررسی این موضوع بازدیدی سرزده از خط ۹ اتوبوسهای تندروی تهران داشتم، تصریح کرد: کمبود تعداد اتوبوسهای فعال در خط علاوه بر تشدید مشکلات ذکر شده، گریبانگیر پرسنل خدوم اتوبوسرانی و رانندگان نیز شده است.
نادعلی افزود: کمبود نیروی این سازمان ضمن کاهش تعداد اتوبوسها، باعث شده تا سرعت حرکت را برای جابجایی مسافر افزایش دهند که مسافرین در ایستگاهها معطل نشوند و همین مهم گاه باعث بروز خطراتی برای مسافرین شده است و متاسفانه عدم پوشش بیمه بدنه باعث شده است تا رانندگان هزینههای مربوط به تصادفات را پرداخت نمایند.
وی خاطرنشان کرد: طبق گزارش، بازنشستگی ۸۰۰ نفر از پرسنل و بلاتکلیف ماندن استخدام ۲۵۰ راننده و نیروی فنی باعث شده است تا ساعت کاری رانندگان بدون در نظر گرفتن حق و حقوق افزایش یابد.
عضو شورای شهر تهران با انتقاد از بلاتکلیفی طرح طبقه بندی مشاغل در شرکت واحد اتوبوسرانی، گفت: معطل ماندن طرح طبقه بندی مشاغل از سال ۱۳۸۵، بی جواب ماندن درخواست افزایش حق جذب برای رانندگان و کارگران در حالی که مصوبه کمیسیون مربوطه در دوره گذشته را دارا می باشد و همچنین بینظمی و گاه تبعیض در رفاهیات رانندگان (به طور مثال شارژ بن کارت رفاهی ایشان و پرداخت عیدی) از جمله خواستههای رانندگان بود.
نادعلی ادامه داد: از طرف دیگر هم صحبتی با مسافران این خط نیز حاکی از مواردی بود که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. مسئله زورگیری و جیب بری در ساعات شلوغی اتوبوس، از مسافران مورد تاکید مسافران این خط بود.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: وضعیت نامطلوب نظافت ایستگاهها و اتوبوسها، عدم پاسخگویی سامانههای ۱۳۷ و ۱۸۸۸، نبود تابلوهای راهنمای نام و روشنایی ایستگاهها از جمله موارد گله مندی شهروندان بود.
نادعلی با اشاره به وجود معتادان متجاهر در مسیر خط ۹ اتوبوسهای تندرو، تصریح کرد: در طول مسیر نیز چیزی که به کرات قابل مشاهده بود، حضور معتادان در میانه بزرگراه امام علی (ع) بود.
او ادامه داد: این مسئله علاوه بر اینکه باعث بروز سوانحی مانند تصادف با اتوبوسها میشود، امنیت را از ایستگاهها به حداقل رسانده و غارت اموال ایستگاههایی که با هزینه بیت المال ساخته شده را به همراه دارد و اکنون این ایستگاهها نگهداشت خوبی نمیشود، در زمانی که ما در محل حاضر بودیم نردههای یک سمت پل هوایی به سرقت رفته بود که با همت عالی معتادان درحال جا به جایی بود.
محسن پیرهادی تذکر خود را درباره بازدیدی که از منطقه ۱۹ داشت مطرح کرد و گفت: بوستان ولایت به عنوان یکی از بزرگترین ظرفیت های تهران در حوزه گردشگری و سپری کردن اوقات فراغت شهروندان تهرانی، در این منطقه واقع شده اما متاسفانه چندسالی است، این بوستان رها شده است. این بوستان نیازمند حمایت و سرمایه گذاری جدی در این خصوص است.
پیرهادی با اشاره به سایر معضلات و نیازهای این منطقه، با اشاره به فقدان حتی یک بیمارستان در محدوده شهرداری منطقه ۱۹ گفت: ایجاد بیمارستان از نیازهای اساسی منطقه است که با تدبیر، پیگیری و همکاری مدیریت شهری و وزارت بهداشت، محقق خواهد شد.
او همچنین به کوره های آجرپزی در این منطقه اشاره کرد و گفت:۲۷ کوره آجرپزی در این منطقه، ظرفیت قابل توجهی است که بهره گیری از آن مغفول مانده است، کوره های آجرپزی وضعیت نامشخصی دارد و مالکین به خاطر عدم جذابیت پهنه ای و اقتصادی تمایلی به حل این مسائل ندارند .
پیرهادی از شهردار تهران خواست نسبت به احیای هویت محلات پایتخت ، به ویژه محلات جنوبی حساسیت داشته باشند و در این دوره از مدیریت شهری، برای رفع مشکلات بر زمین مانده محله ها تلاش کنند.
ناصر امانی نیز تذکر خود را با طرح موضوعی در دفاع از حیثیت شورا مطرح کرد و گفت: تذکرم برای دفاع از جایگاه و حیثیت شورای شهر است. ما به عنوان نمایندگان مردم وظیفه داریم که در ارتباط با مشکلاتی که مردم گرفتار آن هستند،اگر راهکار کوتاه مدت پیدا نمیکنیم صحبت کرده و توجه مسئولان مربوطه را به آن جلب کنیم. برخی از رسانههایی که تا مرداد ماه هشت سال مدیریت کشور را در دست داشتند و برای آلودگی هوای تهران هیچ کاری نکرده و فقط حرف زدند، مطالبی منتشر کردند.
او ادامه داد: جالب است قانون هوای پاک دقیقا در 18 مرداد سال ۹۶ ابلاغ شده؛ یعنی در آغاز دوره دوم دولت قبل و آغاز دوره مدیریت پنجم شهر تهران.
او ادامه داد: چهار سال مدیریت شهری در محدوده اختیارات خود مسئول بوده و هشت سال دو دولت قبلی. در رابطه با اجرای این قانون همه وزارت خانه ها مسئولیت دارند. در قانون هوای پاک مشخص است وزارت خانهها چه مسئولیتی دارند و مسئولیت هماهنگی و نظارت هم به عهده سازمان محیط زیست گذاشته شده است. یکی از روزنامهها نوشته آلودگی هوا در محرمانگی شورای ششم؛ یعنی ما را متهم کردند که در رابطه با آلودگی هوای تهران در پشت صحنه و اتاقهای در بسته صحبت می کنیم و جرأت نمیکنیم در صحن علنی و در مقابل رسانهها صحبت کنیم، این اشتباه است.
امانی اضافه کرد: شما باید پاسخگوی وظایف مصرح قانونی که هشت سال اجرا نکردید باشید. این شورا سه ماه است که کارش را شروع کرده و در این سه ماه حتما مسئولیت داشته و باید پاسخگو باشیم؛ ما به عنوان شورا و شهرداری مسئولیم. امروز تردد و تنفس مردم دچار اختلال است؛ یعنی دچار ترافیک هستیم و مردم برای ترددشان دچار مشکل هستند و همزمان شاخص آلودگی هوا در تهران ۱۴۶ است و در حال نزدیک شدن به وضعیت هشدار هستیم. ما در مقابل این اتفاق مسوولیم و حداقل وظایفی که بر عهده شهرداری است را به خودمان یادآوری میکنیم؛ حتی اگر شده برای گفتار درمانی و توجیه مردم.
اعضو شورای شهر تهران ادامه داد: آقای زاکانی یکی از معاونان گذشته خود را یعنی آقای مناف هاشمی را به عنوان مشاور در بحث هوای پاک حکم زدند و گفتند من اگر مشاوری می گذارم حتما برایش کار تعریف می کنم و حتما برای ایشان کار هم تعریف شده به عنوان مشاور شهردار. دو ماه از حکم ایشان میگذرد، ایشان باید بیاید و بگوید که چه کاری کرده است. ایشان گفتند بحث مربوط به آلودگی هوا بین معاونتهای مختلف است و درست هم میگویند؛ معاونت حمل و نقل و ترافیک، خدمات شهری و محیطزیست، فنی عمرانی و امور مناطق درگیر آن هستند.
او اضافه کرد: اگر جلسهای در حوزه حمل و نقل ترافیک، معاینه فنی خودروها، ستاد کنترل آلودگی هوا، مترو و اتوبوسرانی گذاشته شده، بگویند. همین امروز هم که در شهر راه میرویم میبینیم برخی از خودروهای شهرداری خودشان عامل آلودگی هوا هستند. اتوبوس هایی که از رده خارج هستند و سیستم حمل و نقل ناچار است از آنها استفاده کند و اگر استفاده نکند تعداد همین ۲۲۰۰ دستگاه هم کمتر شده و فشار بیشتری به مردم میآید.
امانی گفت: قبول داریم و میدانیم در کوتاه مدت نمیشود کاری کرد و بهبود شرایط نیاز به کارهای دراز مدت دارد، ما وارث کارهای انجام نشده گذشتگان هستیم. مردم و مسئولان بدانند با گذاشتن جلسه و این که بگوییم فلان ستاد یا شورا تشکیل شود مشکل آلودگی هوای تهران حل نمیشود. عمده آلودگی هوا ناشی از ترافیک است و کارکنان حمل و نقل هم میگویند دلایل عمده آلودگی هوا ناشی از وسایل نقلیه متحرک در شهر تهران است.
این عضو شورا اضافه کرد: چهار میلیون موتورسیکلت در شهر تهران داریم که ۹۰ درصدشان آلودگی تولید میکنند منهای تاکسیها و اتوبوسهای فرسوده و صد هزار دستگاه کامیون که شبانه ۷۰ تا ۸۰ درصدشان در تهران تردد میکنند. جلسهای بگذارند،هشداری داده و نصیحتی کنند تا مردم بدانند ما در قبال مشکلاتی که دارند، بیتفاوت نیستیم.
امانی گفت: آلودگی هوا در پستوی محرمانگی ما نیست و آلودگی هوا در ذهن و قلب ما است اما کار بلند مدت نیاز دارد و کار بلند مدت هم دست دولت است و شهرداری در مجموعه وظایفش باید کار کند. به نظرم بهتر بود امروز معاونت حمل و نقل دعوت میشد یک گزارش درباره علت آلودگی میداد، مشکل کجاست، آیا می شود کار کوتاه مدت کرد یا نمیشود و اگر کار دراز مدت بکنیم باید چه کنیم.