خبرگزاری کار ایران

سرپرست مرکز مدیریت آمار وزارت بهداشت:

تاثیر واکسیناسیون به دو فاکتور "موج کرونا" و "سن" وابسته است

تاثیر واکسیناسیون به دو فاکتور "موج کرونا" و "سن" وابسته است
کد خبر : ۱۱۵۷۹۹۴

سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: خیلی از مردم ممکن است که بپرسند واکسن کرونا دقیقا چند درصد تاثیر دارد و باید در پاسخ گفت که این تاثیر تابع سن و شرایط موج کروناست.

به گزارش ایلنا، «علی شریفی زارچی» سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز در نشستی خبری گفت: بهترین نگاه در بحث واکسیناسیون نگاه واقع بینانه است و نه بزرگ نمایی و نه کوچک نمایی. ما سعی کردیم که کاملا مبتنی بر داده و براساس مشورت با متخصصین این حوزه یکسری شاخص‌ها را برای اثرگذاری واکسن تعیین کنیم و به صورت شفاف و واقعی در خدمت مسئولین تصمیم گیرنده و مردم ارائه دهیم.

او افزود: گزارشی که خدمت وزیر بهداشت ارائه شد همان چیزی است که به رسانه‌ها و مردم ارائه شده است. در مقوله واکسن هم باید دو موضوع را تفکیک کرد و تا این تفکیک رخ ندهد بسیاری از مردم ممکن است سردرگم شوند. وقتی به مقوله فوت و بستری می‌پردازیم، یک عوارض واکسن است و موضوع دوم که کاملا متفاوت است، فوت براثر ابتلا به کرونا پس از واکسیناسیون است.

شریفی زارچی گفت: هرآنچه از سمت مرکز مدیریت آمار تحلیل شده است، چه نامه‌ای که در مرداد ماه نوشتیم و چه نامه‌ای که اخیرا در مورد بررسی ابتلا و فوت و بستری پس از واکسیناسیون به علت کروناست. وقتی این را درنظر میگیریم باید ببینیم اگر واکسن می زدند و اگر واکسن نمی زدند چه قدر احتمال داشت فوت و بستری داشته باشیم.

او افزود: اگر شرایط بدین گونه بود که واکسن‌ها ایمنی صددرصد می‌آوردند، شرایط همه دنیا متفاوت بود و افرادی که دو نوبت واکسن می‌زدند بدون ماسک و به صورت عادی به زندگی ادامه می‌دادند. اما تجربه این گونه نیست که صددرصد ایمنی داشته باشند.واکسیناسیون باعث می‌شود ریسک فوت افراد پایین‌تر بیاید و این همان چیزی است که در گزارش مرکز ما به روشنی با اتکا به آمار و ارقام به همه ارائه شد.

شریفی زارچی گفت: خیلی از مردم ممکن است که بپرسند واکسن دقیقا چند درصد تاثیر دارد، این تاثیر تابع سن و شرایط موج کروناست. وقتی به اوج قله کرونا می‌رسیم ممکن است افرادی زیادی از واکسن نزده‌ها و واکسن زده‌ها بستری و فوت شوند و اگر در اوج قله نباشیم، چه میزان ممکن است بستری و فوت شوند را باید با آن مقایسه کنیم.

او افزود: سن نیز تاثیر دارد و در سنین مختلف درصد ممکن است متفاوت باشد. پس دادن درصد تاثیر دقیق واکسن‌ها تا حدودی مساله است و به لحاظ علمی ممکن است پیچیدگی‌های بیشتری داشته باشد. موضوع پیچیده‌ای است و با نمودارها می توان آن را توضیح داد.

وی گفت: آمار مهلکی که توسط گروه‌های مخالف واکسن ارائه می‌شود مبنی بر اینکه چند درصد از واکسن‌زده‌ها فوت شده اند، این آمار غلط است، این آمار بسیار غلطی است که در گروه‌ها و شبکه‌های اجتماعی پخش می‌شود و رسانه‌ها باید نشان بدهند چه قدر گمراه کننده است. اگر عملکرد واکسن طوری بود که می‌توان گفت که واکسن آمار مرگ را به صفر برساند فرق داشت اما هیچکس در دنیا چنین نگفته است.

او افزود: سوال دیگر این است که چرا جوانان باید واکسن بزنند. فرزند برادر خودم نه سالش بود و یک روز در رویداد روز اول مدرسه یک ساعت قرار بود بچه‌ها هم را ببینند و مبتلا شد و همه خانواده را مبتلا کرد. ما گاهی راجع به زنجیره انتقال صحبت می کنیم، احتمال مرگ کودکان بر اثر کرونا پایین است اما جوانی که در خوابگاه مبتلا شود و پیش خانواده‌اش برود خانواده‌اش را هم درگیر کرده است.

وی در ارتباط با کارت دیجیتال واکسن گفت: ما تلاش کردیم جلوی دخل و تصرف در کارت واکسن را بگیریم. قبلا فرم های کاغذی بود و افراد به جاهایی مراجعه می‌کردند و پولی می‌دادند و اطلاعات کارت واکسن کاغذی شان را تغییر می‌دادند. ما با کارت دیجیتالی واکسن سعی کردیم جلوی این موضوع را بگیریم.

شریفی گفت: درمورد صدور کارت واکسن برای افراد شرکت کرده در طرح‌های مطالعاتی انجام شده، یکی واکسن برکت بود که کل 20 هزار نفری که در کارآزمایی واکسن برکت شرکت کرده بودند کارت واکسن گرفتند و این برای دیگر واکسن ها هم این اتفاق افتاد. برای واکسن هایی که فاز مطالعاتی شان در حال انجام است، امکان ثبت اطلاعات را پیشنهاد دادیم. تلاشمان این است که تا آخر این هفته افرادی که در کارآزمایی  واکسن رازی و اسپایکوژن شرکت کرده اند، کارت واکسن دریافت کنند.

او در ارتباط با انتقادات از رنگ بندی ها گفت: رنگ بندی ها تا الان براساس شاخص بستری بوده و موج مرگ معمولا 12 روز بعد از ابتلا اتفاق می افتد. بیشترین انتقاد این است که چرا مبنا تستهای مثبت نیست. ما یکبار سعی کردیم معیار رنگ بندی را تست های مثبت در نظر بگیریم، برای مثال خوزستان در بهمن ماه پارسال قرمز بود، درصورتی که اگر درصد مراجعین سرپایی ها که همان افرادی است که تست پی سی آرشان مثبت شده را درنظر می‌گرفتید به این نتیجه نمی‌رسیدید. اینها فاکتورهای متعددی است که این مساله را تحت تاثیر قرار می‌دهد. گاهی تعداد تست های دانشگاه های علوم پزشکی تمام می‌شود، باید مطمئن شویم همه دانشگاه ها تست به اندازه کافی دارند.

او درپاسخ به این سوال که به چه علت مطالعات تاثیر واکسیناسیون به تفکیک واکسن ها منتشر نمی‌شود، گفت: برای تفکیک باید ملاحظه های بیشتری را درنظر بگیریم. اگر بخواهیم  اسپوتنیک را با برکت و دیگر واکسن‌ها مقایسه کنیم، زمان و گروه هدف واکسیناسیون این واکسن ها متفاوت بود که این باعث می‌شود در نگاه اول تصور کنیم اسپوتنیک بهتر است اما نتیجه گیری دقیقی نیست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز