خبرگزاری کار ایران

در تذکر اعضای شورای شهر مطرح شد؛

پیشنهاد افزایش هزار نفری نیروهای آتش نشانی/ معضل حضور اتباعِ متکدی در تهران/ساخت و ساز غیرمجاز یک مسجد در گلابدره

پیشنهاد افزایش هزار نفری نیروهای آتش نشانی/ معضل حضور اتباعِ متکدی در تهران/ساخت و ساز غیرمجاز یک مسجد در گلابدره
کد خبر : ۱۱۵۰۵۶۲

عضو شورای شهر تهران گفت: معضل جدی حضور اتباع بیگانه جهت تکدی‌گری در شهر تهران است که در حال شتاب گرفتن است. اول باید مشخص شود این افراد چگونه وارد شهر تهران شدند، با چه اسناد هویتی، در شهر تهران تردد و آشکارا اقدام به تکدی‌گری می‌کنند، اکثر این افراد موارد بهداشتی را نیز رعایت نمی‌کنند و موجب انتقال بیماری می‌شوند و این مساله برای کمیته سلامت یک معضل و دغدغه است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، جلسه امروز شورای شهر تهران با چند تذکر آغاز شد. اولین تذکر توسط سید احمد علوی و در مورد خانه استاد لرزاده قرائت شد. او با اشاره به ساخت و ساز بدون رعایت حریم میراثی در مجاور خانه استاد لرزاده گفت: این خانه مطابق مصوبه شورای چهارم تبدیل به خانه معمار شد تا محلی هم برای نمایش آثار دکتر لرزاده باشد. در شورای شهر پنجم، این خانه که در اختیار سرای محله منطقه ۷ قرار داشت در اختیار شهرداری قرار گرفت تا به عنوان خانه معمار از آن استفاده شود. 

انتقاد به ساخت و ساز غیرمجاز شهرداری در مجاورت خانه استاد لرزاده

او با بیان اینکه این خانه ثبت ملی شده و دارای حقوق حفاظتی است گفت: ساخت سازه‌های بلندتر از بنا ممنوع است اما این موضوع در مورد خانه لرزاده رعایت نشده و حتی با وجود تذکرات اعلام شده از سوی شورای شهر تهران، در حریم میراثی خانه موزه لرزاده (خانه معمار) ساختمان ۷ طبقه ساخته شده است. 

وی تأکید کرد: جالب اینجاست که طرح ابتدایی ساخت ساختمانی ۲ طبقه با کاربری آمفی تئاتر بوده که در کمال تعجب به ناگاه تغییر کاربری داده و جایش را ساختمانی ۷ طبقه گرفته است. 

علوی با تاکید بر اینکه نباید ساخت وسازی با این ارتفاع زیاد در نزدیکی بنا صورت می‌گرفت، اظهار کرد: از این نظر موازین آثار ثبتی میراث مورد تایید نیست. وزارت میراث با توجه به ضوابط در مراحل کسب پروانه ساخت این ساختمان ورود نکرده و به نظر می‌رسد هیچ پروانه‌ای برای احداث بنا کسب نشده است و نظارتی هم وجود نداشته است. 

رئیس کمیته گردشگری شورای ششم با بیان اینکه ساختمان جدید ساخته شده، تحت مالکیت شهرداری است، گفت: البته طبق مصوبه شورای شهر تهران، در ابتدا کاربری ساختمان مجاور، آمفی تئاتری برای برگزاری جلسات معماران در نظر گرفته شده بود. اما آنچه مهم است، این است که چگونه کاملا بی‌سروصدا، ساختمانی دوطبقه با کاربری آمفی تئاتر، به ساختمانی ۷ طبقه با کاربری درمانی تبدیل می‌شود. 

وی خاطر نشان ساخت: مالکیت این ساختمان، گویای تخلف صورت گرفته است. چرا که سازمانی که خود ناظر بر این تخلفات است، این ساختمان را به صورت غیر مجاز در حریم اثر ثبتی، احداث نموده است. فارغ از تمام این صحبت ها، وزارت میراث فرهنگی به عنوان یک نهاد ناظر بر حفاظت از آثار تاریخی، نظارت جدی بر مسئله ساخت و ساز در حریم آثار ثبتی نداشته است. لذا بایستی از سوی مجموعه شهرداری تهران هر چه سریعتر نسبت به ارائه‌ی دلیل احداث این سازه در حریم خانه‌ی میراثی توضیح داده شود. 

ساخت و ساز غیرمجاز یک مسجد در گلابدره

در ادامه ناصر امانی به بازدید خود از محله گلابدره اشاره کرد و گفت: ساخت و ساز غیر مجاز، تخریب و قلع و قم بدون بازدارندگی، خرید و فروش میلیاردی پشت بام، دست و پای شکسته در زمستان و خطر سقوط از پله‌های یخ زده، خانه‌های بدون سند از جمله مشکلات محله گلابدره است که نه در جنوب بلکه در شمالی‌ترین منطقه تهران قرار دارد. 

او ادامه داد: ۱۵ سال پیش برای سیستم فاضلاب از مردم پول گرفتند، اما هنوز لوله‌گذاری آن کامل نشده است و بوی نامطبوع فاضلاب آزاردهنده است. 

امانی با بیان اینکه براساس طرح تفصیلی این محله ۴۰ درصد مجوز ساخت دارد، اظهار کرد: این امر امکان نوسازی را از مردم گرفته است. این درحالی است که محله مقابل ۶۰ درصد مجوز ساخت دارد. هرچند در این محله نیز هرکسی به هر اندازه اراده کند، می‌سازد و به گفته اهالی به اندازه چند ده تن مصالح ساختمانی به صورت مخفیانه در محله دپو شده است. 

عضو شورای شهر با اشاره به مشکل پارکینگ محله گفت: به دلیل شیب امکان تامین پارکینگ نیست و تنها زمین تملک شده از طرف اوقاف در اختیار شخص قرار گرفته و از مردم اجاره می‌گیرد در حالی که سند آن رسما به نام شهرداری است. 

امانی همچنین به نبود مدرسه در گلابدره نیز اشاره کرد و ادامه داد: کافه‌های بدون مجوز زیادی نیز در مجاورت رودخانه ایجاد شد که به محیط زیست آسیب می‌رساند. 

او با بیان اینکه ساخت و ساز غیرمجاز به منازل محدود نشده، گفت: ساخت یک مسجد بدون مجوز ساخته شده که طبقه همکف و جنب آن واحدهای پذیرایی غیرقانونی را در خود جای داده است. این در حالی است که ۷ مسجد در این محله با فاصله کم فعال است. این وضعیت یک محله در شمیران است و امیدوارم حداقل بحث فاضلاب آن حل و فصل شود. 

اقدامات کمیته معماری در حوزه شهرسازی

در ادامه جعفربندی شربیانی تذکر خود را در حوزه شهرسازی قرائت کرد و گفت: برای دستیابی به چند هدف طرح یک چالش یک راه حل را راه اندازی کردم و از منطقه ۴ آنرا آغاز کردم. یکی از کلیدی‌ترین چالش‌ها در حوزه شهرسازی این بوده است که از ابتدا هرگونه تصمیم در این حوزه از منظر بالا به پایین و بدون توجه به کف جامعه بوده است. بخشی از این نگاه باعث شده است مشکلات حل نشده باقی بماند. 

اگر بخواهیم این شکاف تاریخی را از بین ببریم باید فرایند تعیین اولویت‌ها و راه حل‌ها را از پایین به بالا ببینیم. 

او گفت: سعی کردم تا به برنامه ریزی در شهر تهران سمت و سوی جدیدی ببخشم و از قبل چاروب‌های حوزه شهرسازی را استخراج و برای اولویت‌های اصلی حوزه شهرسازی راه حل پیدا کنیم. 

شربیانی در ادامه به خروجی جلسه اول اشاره کرد و گفت: هوشمندسازی مطلوب و بهینه سامانه‌های شهرسازی، یکپارچه‌سازی بخشنامه‌های شهرسازی و معماری در زمینه ضوابط و مقررات. برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه پرسنل تازه وارد به این حوزه، ایجاد خشنامه‌های شفاف و قابل درک و فهم برای همگان. (پرسنل، شهروندان)، تلاش برای رونق نوسازی بافت فرسوده و ساخت و ساز‌های شهری و تسهیل در صدور پروانه املاک واقع در بافت فرسوده از جمله مواردی است که در پی برگزاری اولین جلسه به آن دست پیدا کردیم. 

معضل حضور اتباع متکدی در تهران/پیشنهاد تشکیل کارگروه ساماندهی تکدی گری در تهران

در ادامه سوده نجفی تذکری با موضوع تکدی‌گری را مطرح کرد و گفت: یکی از آسیب‌های اجتماعی در شهر تهران حضور متکدیان در سطح شهر و جامعه است که تقریبا به یک معضل جدی تبدیل شده و می‌تواند آسیب‌های حدی روانی و بهداشتی بر روی شهروندان داشته باشد که یکی از دغدغه‌های اصلی کمیته سلامت نیز هست. 

نجفی گفت: مساله تکدی‌گری یک پدیده جهانی است و مختص ایران نیست و در کشورهای در حال توسعه بارزتر است اما در کشورهای توسعه یافته توانسند آنرا مدیریت کنند و بهبود بخشند. 

او با بیان اینکه تکدی‌گری محصول نابسامانی اجتماعی است گفت: افراد متکدی از مسئولیت اجتماعی معاف هستند و مورد سرزنش قرار نمی‌گیرند و انتظار دارند دیگران به آن‌ها کمک کنند و از دسترنج دیگران استفاده می‌کنند. 

عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در کشور ما تکدی‌گری یک جرم محسوب می‌شود و مواد ۷۱۳ و ۷۱۲ قانون مجازات اسلامی موضوع تکدی‌گری را جرم حساب کرده و در ماده ۷۱۲ قانونگذار اعلام می‌کند هر کس به این اقدام عمل نماید از یک تا سه ماه محکوم می‌شود و اموالی که از این راه به دست آورده مصادره می‌شود. در قانون ۷۱۳ گفته شده استفاده از کودک از سه ماه تا ۲ سال حبس خواهد داشت. 

او تاکید کرد: معضل جدی دیگر حضور اتباع بیگانه جهت تکدی‌گری در شهر تهران است که در حال شتاب گرفتن است. اول باید مشخص شود این افراد چگونه وارد شهر تهران شدند، با چه اسناد هویتی، در شهر تهران تردد و آشکارا اقدام به تکدی‌گری می‌کنند، اکثر این افراد موارد بهداشتی را نیز رعایت نمی‌کنند و موجب انتقال بیماری می‌شوند و این مساله برای کمیته سلامت یک معضل و دغدغه است. 

نجفی افزود: نباید تنها از شهرداری تهران برای حل این معضل توقع داشت همت سایر دستگاه‌ها اعم از وزارت کار و رفاه اجتماعی، کمیته امداد، استانداری، نیروی انتظامی، قوه قضاییه، فرمانداری و وزارت بهداشت را می‌طلبد که کنار شهرداری و شورای شهر تهران قرار گرفته و این اسیب اجتماعی را به نحو احسن مدیریت کند. 

این عضو شورای شهر تهران پیشنهاد تشکیل کارگروهی در این رابطه با دعوت ازسازمان‌های مسئول حوزه ساماندهی تکدی‌گری در تهران را داد و گفت: کار به صورت عملیاتی پیگیری شده و نتیجه آن به سمع مردم و شورای اسلامی شهر تهران رسانیده شود امیدواریم این معضل سریعتر واکاوی و درمان شود چرا که متاسفانه عده‌ای از کودکان کار هم به سمت تکدی‌گری سوق داده شده‌اند که این خود این اسیب را دو چندان جدی‌تر می‌کند. 

پیشنهاد افزایش هزار نفری نیروهای آتش نشانی

علیرضا نادعلی نیز تذکر خود را درباره کمبود نیرو در آتش نشانی مطرح کرد و گفت: یکی از مورادی که باید در آتش نشانی مورد توجه قرار گیرد بحث نیروی انسانی است. در این سازمان روزانه ۳۰۰ عملیات انجام می‌شود و با توجه به وجود ۱۳۳ ایستگاه و حضور ۴۵ نفر در هر ایستگاه اما اکنون در هر ایستکاه ۳۱ نفر حضور دارند. 

او ادامه داد: با توجه به توسعه ایستگاه‌ها تعداد کمی نیرو جذب شده و تعدادی نیز بازنشسته شده‌اند. در ۵ سال آینده تعداد زیادی از نیروها بازنشسته می‌شوند که باید به فکر جایگزین برای آن‌ها بود. 

سخنگوی شورای شهر تهران گفت: سازمان آتش نشانی تنها ۱۱۶ نیروی جدید در یک ماه آینده جذلب خواهد کرد که پاسخگوی شهر نیست لذا از شهردار تهران تقاضا دارم در این دوره مدیریت شهری برنامه ریزی کنند تا این کمبود با افزودن حداقل هزار نفر نیروی آتش نشانی برطرف شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز