برگزاری کارگاه اصلاح و بازاجتماعی کردن مرتکبین جرایم علیه امنیت اخلاقی
در راستای اصلاح رفتار مرتکبین جرایم علیه امنیت اخلاقی و پیشگیری از بازگشت مجدد آنها چندین دوره گارگاه به همت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران در محل زندان تهران بزرگ برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران صدر در این کارگاه بیان داشت: یکی از راهبردهای اصلی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از بدو تشکیل در سال 89 تا کنون اهتمام جدی به مقوله مجازات های جایگزین و همچنین اصلاح و بازاجتماعی کردن مجرمان و آسیب دیدگان اجتماعی و برنامه ریزی و طراحی مداخلات در این خصوص بوده است.
همچنین شعبانی مربی این دوره گفت: یکی از برنامه های بسیار موفق این معاونت در سال های اخیر برگزاری دوره های مدیریت مهارت و دانش رفتار (امید) برای مجرمان و گروههای آسیب دیده و در معرض آسیب بوده است که اثربخشی و نتایج شایان توجهی داشته است. از جمله گروههایی که این دوره ها برای آنها برگزار گردیده است مرتکبین جرایم امنیت اخلاقی هستند.
شعبانی در ادامه افزود: در تبیین اثر بخشی دوره های مدیریت مهارت و دانش رفتار(امید) می توان گفت که دوره های امید با هشیاری افزایی، بازسازی غیر مستقیم سبک زندگی، کمک به افراد برای حل تعارضها و انتخاب رفتار عقلانی، به چالش طلبیدن مفروضات و اهداف اساسی افراد، دیدن جنبه های تحریف شده انسانی، کاهش عادات و تعصبهای غیرمنطقی، ایجاد امید و دلگرمی، افزایش خودانگیختگی و سرزندگی، قاب گیری مجدد، تغییر انگیزههای معیوب، ایجاد زمینه ای برای فهم آزادی و مسوولیت، احساس برابری با دیگران، آگاهی از تواناییها و امکانات بالقوه، دعوت از افراد برای ارزشیابی آنچه که در حال انجام آن هستند و سنجش اینکه چقدر این رفتار برای آنها نتیجه بخش است، باعث (محاسبه)، کشف تناقض ها، شناخت افکار انعکاسی و تلاش برای تغییر افراد در جوّی امن، آرام و شاد برای خودنگری و تشخیص موانع رشد آنها شد.
لازم به ذکر است با توجه به استقبال شرکت کنندگان در زندان از دوره ها و با توجه به مشاهدات میدانی انتظا می رود پس از برگزاری دوره های امید هجرت زندانیان درصدد رفع علل بروز مشکل برآمده و باعث توانمند سازی و اصلاح و باز اجتماعی کردن معتادین شود.