خبرگزاری کار ایران

برگزاری نخستین نشست تخصصی مراقبت‌های حمایتی و تسکینی در سرطان

برگزاری نخستین نشست تخصصی مراقبت‌های حمایتی و تسکینی در سرطان
کد خبر : ۱۱۴۱۷۵۹

نشست تخصصی با موضوع مراقبت‌های حمایتی و تسکینی در سرطان، شنبه ۱۷ مهر در سازمان نظام پزشکی ایران به میزبانی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران و همکاری موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از سازمان نظام پزشکی، درابتدای نشست «محمد جهانگیری»، مدیرعامل موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا)، با بیان اهداف برگزاری این نشست اظهارکرد: راهبردهای حوزه برنامه جامع سرطان با محوریت مراقبت‌های حمایتی، پیداکردن حلقه مفقوده خدمات جامع سرطان با مراقبت‌های حمایتی و تسکینی و تشخیص زودهنگام سرطان و غربالگری باعنوان مراقبت‌های حمایتی و تسکینی از اهداف برگزاری این نشست است.

وی افزود: در مکسا ماموریت خود را کمک و حمایت از متولیان این امر قراردادیم. ما بازوی اجرایی وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی کشورخواهیم بود و تمامی خدمات رایگان ارائه خواهد شد.

جهانگیری بیان کرد: موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) چند محور را دنبال خواهد کرد از جمله انجام دادن کارهای بر زمین مانده، کمک و یاری به وزارت بهداشت با اولویت قراردان این نهاد و افزایش مشارکت اجتماعی برای انجام دادن امور حمایتی و تسکینی که برای اجرای آن مجدانه کوشش خواهیم کرد.

مدیرعامل مکسا توضیح داد: امسال در کنار بیمارستان‌های ۱۶ مرکز استان قرارخواهیم گرفت و به کمک و یاری آن‌ها خواهیم رفت. بیش از ۲۴هزار بیمار را تحت پوشش خود قراردادیم و تمامی امکانات را در منزل آن‌ها تعبیه ودر سال گذشته و امسال در بیمارستان فاطمه الزهرا بخش مجزایی را افتتاح کردیم.

وی در پایان سخنان خود گفت: درحوزه حمایتی و تسکینی بحث مالی آفت بزرگی است که نظام سلامت را تهدید می‌کند و موسسه مکسا متعهد خواهد بود روز به روز برتوان خود بیافزاید و دردی را درمان کند.

افزایش مراقبت‌های حمایتی و تسکینی، هزینه درمان را کاهش می‌دهد

قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت نیز در صحبت‌هایی اظهار کرد: در وزارت بهداشت اساتیدی درسنامه‌هایی را در حوزه مراقبت‌های حمایتی و تسکینی تدوین کردند و امر آموزش را به صورت داوطلبانه پذیرفتند و پرستاران و سپس پزشکان عمومی را از تمامی استان‌های کشور تربیت کردند.

جان بابایی افزود: نظام پزشکی، وزارت بهداشت و خیرین عزیز درکنار یکدیگر کمک خواهند کرد تا با مراقبت‌های حمایتی و تسکینی آرامش را به بیماران و خانواده‌های آن‌ها بازگردانند.

وی ادامه داد: در این عرصه، بیمه باید نقش آفرینی کند زیرا هرچه مراقبت‌های حمایتی و تسکینی افزایش یابد، هزینه‌های درمان روند نزولی خواهند گرفت و هزینه‌های بیمه هم مقدار زیادی کاهش پیدا می‌کند.

معاون درمان وزارت بهداشت در پایان گفت: این مراقبت‌های حمایتی و تسکینی باید در تمامی کشور به صورت آبشاری گسترش پیداکند و مختص به بیماری سرطان نباشد و سایر بیماری هارا تحت پوشش خود قراردهد و مراقبت‌ها از منازل صورت گیرد.

مراقبت‌های حمایتی و تسکینی هنوز جای کار دارد

همچنین در ادامه «محمدرضا دیانی»، بنیان‌گذار موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا) با بیان این نکته که خود تجربه چنین بیماری را داشته است، افزود: بحث مراقبت‌های حمایتی و تسکینی جای کار دارد و به طورکامل به آن نپرداختیم و درمان بخشی از کار است و مراقبت‌های حمایتی و تسکینی سهم عمده‌ای را خواهد داشت.

وی بیان کرد: مراقبت‌های حمایتی و تسکینی حرفه‌ای‌ترین اقدام وزارت بهداشت است و هزینه‌های درمان را برای دولت، خانوار و سسیتم درمانی کاهش می‌دهد و همچنین از لحاظ روانی بسیار ارزشمند است.

بنیان‌گذار مکسا ادامه داد: هدف ما این است چندین گام بلند در کشور برداریم و به بیماران سرطانی کمک کنیم و هرگز در کار سیستم درمانی کشور دخالت نخواهیم کرد. بیمار سرطانی نیاز دارد که آگاهی خود را نسبت به این بیماری افزایش دهد و از مشاوره‌های درست و علمی بهره‌مند شود.

دیانی در پایان صحبت‌های خود گفت: برای بیماری‌ام اس همانند سرطان از شهر اصفهان مراقبت‌های حمایتی و تسکینی را آغاز کردیم زیرا ۵۰درصد از بیماران‌ام اسی در شهر اصفهان حضور دارند و آمادگی داریم که با تمام توان به مردم خدمت کنیم.

سازمان نظام پزشکی کشور را به میدان خواهم آورد

«محمد رئیس زاده»، رئیس کل نظام پزشکی کشور با تقدیر و تشکر از فعالیت‌های موسسه مکسا، گفت: با این موسسه از قبل آشنایی کافی داریم و ارزش این کار برای بنده کاملا مشخص است و وعده خواهم داد که اعضای سازمان نظام پزشکی کشور را با همه توان به میدان بیاورم.

وی افزود: بیماران سرطانی که با علائمی جزئی به بیمارستان مراجعه می‌کنند باعث می‌شود هزینه‌ها افزایش یابد و آزمایش و داروهای تجویزی بیمارستان عارضه‌ای در آن‌ها به وجود آورد و مراقبت‌های حمایتی و تسکینی مانع از بروز این اتفاقات خواهد شد.

سرطان منابع نظام سلامت را از بین می‌برد

«عباس عبادی»، معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه نظام سلامت باید صدای گیرندگان خدمت را بشنود، اظهار کرد: باری که بیماری سرطان ایجاد می‌کند، توانایی از بین بردن منابع نظام سلامت را دارد و از لحاظ آماری سومین عامل فوت در کشور است و خانواده هارا با مشکلات اقتصادی روبه رو می‌کند.

وی افزود: مراقبت‌های حمایتی و تسکینی رویکردی است باهدف ارتقای کیفیت زندگی بیماران و خانواده‌ی آن‌ها در هنگام مواجهه با مشکلات مرتبط با بیماری که شاید کامل‌ترین تعریف باشد. بیماری سرطان به ظاهر جسمانی است اما مشکلات روحی و روانی بسیاری دارد و این کار موسسه مکسا می‌تواند بخشی از این مشکلات را حل کند.

۲۵ مرکز در ۱۷ دانشگاه علوم پزشکی شروع به کار کنند

همچنین «مهدی شادنوش»، سرپرست مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت و آموزش پزشکی در بیاناتی اظهار کرد: قرار است و حمایت طلبی از بیمه‌ها آغاز شده است که این فعالیت را از مشهد مقدس آغاز خواهیم کرد. اقدامات ما به نحوی است که مراجعه کنندگان با یک سرچ ساده از این مراکز اطلاع پیدا می‌کنند.

بیماری‌های مزمن به خدمات حمایتی نیاز دارد

«حسن ابولقاسمی»، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و عضو هیئت مدیره مکسا هم طی اظهاراتی گفت: خدمات در حوزه درمانی زمانی کامل می‌شود که خدمات تسکینی نیز به آن اضافه شود. هربیماری مزمنی به خدمات حمایتی نیاز دارد و امیدواریم روزی بیاید که کارها در حوزه سلامت با کمک خیرین به مرحله اجرا برسد.

وی افزود: بیمار مراقبت‌های حمایتی و تسکینی را مشاهده و شیرینی آن را می‌چشد و موسسه مکسا باعث و بانی گستردگی این حمایت‌ها شد.

ابولقاسمی درپایان اظهار کرد: هرچه بیماران روحیه‌ی خودرا بالا ببرند و از انگیزه کافی برخوردار شوند، مراحل بیماری با سرعت مناسبی طی خواهد شد. عمده مراقبت‌های معنوی برعهده پرستار است و از نگاه اسلامی پرستار از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز