گزارش ایلنا از دهمین جلسه شورای شهر تهران؛
هیچ دستور جلسه مهمی در دستور کار شورا قرار نگرفته است/ دعوت از مدیران را متوقف و به حل مشکلات مردم بپردازیم
عضو شورای شهر تهران در تذکری خواستار توقف تکرار دعوت از مدیران و معاونان برای ارائه گزارش در صحن شورا شد و گفت: تکرار دعوت از معاونان و مدیران را متوقف کنید و جلسه شورا را برای تصمیم گیری حل مشکلات مردم تشکیل دهیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نهمین جلسه شورای شهر تهران نیز بدون ارائه طرح و یا لایحهای در صحن شورا و با ارائه گزارشی از عملکرد دو منطقه شمالی و جنوبی شهر تهران در حال برگزاری است.
در ابتدای این جلسه حبیب کاشانی در تذکری دوباره به مساله عوارض ساختمانی اشاره کرد. او در جلسات پیشین نیز به افزایش بیش از صد درصدی نرخ عوارض ساختمانی تذکر داده بود. کاشانی در تذکر امروز خود گفت: تا تاریخ ۷ شهریور بودجه محقق شهرداری ۵۰ درصد کم شده است و این درحالی است که بیش از ۶۵ درصد بودجه شهرداری از راه عوارض ساخت و ساز تامین میشود که باید در آن بازنگری شود.
رسیدگی فوری به افزایش نرخ عوارض ساختمانی
او ادامه داد: آخرین مصوبه شورا عوارض شهر را برای شهروندان در برخی از مناطق تا ۱۵۰ درصد افزایش داده است که جزو مناطق محروم نیز بودهاند و مردم نسبت به پرداخت آن اقدام نمیکنند و درخواست میکنم به فوریت این مساله پیگیری شود.
درخواست برگزاری جلسات غیررسمی روز شنبه توسط اعضای شورا
در ادامه علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران که اعلام کرد برای سومین بار است تذکر خود را تقدیم هیات رئیسه میکند گفت: کمیسیونهای شورا تشکیل شده است و مباحث مختلف در حال بررسی است و خروجی کمیسیونها به ورودی صحن منجر خواهد شد که اتفاق خوبی است اما در کنار اینها باید به هماهنگی بین کمیسیونها و اعضا با همدیگر توجه شود و درخواست میکنم جلسات غیررسمی روز شنبه برقرار باشد و حرفهای نزده ما که قابل طرح در جلسه علنی نیست درآنجا مطرح شود.
پرویز سروری نائب رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به نادعلی گفت: مطلب درستی است اما دو جلسه اعلام شده داریم و جلسات فوق العادهای همچون آنچه مطرح کردید را برگزار میکنیم. شورا دارد از حالت سخت افزاری خارج و وارد بحثهای نرم افزاری میشود و بحثهای مهمی است که نیاز به هم افزایی بیشتری دارد.
او در واکنش به صحبتهای کاشانی نیز گفت: باید هم درآمدهای شهرداری احصا شود و هم راهکارهای مناسبتر را پیدا کنیم تا اتفاقاتی که به آن اشاره کردند رخ ندهد.
هیچ دستور جلسه مهمی در دستور کار شورا قرار نگرفته است
در ادامه ناصر امانی تذکر خود را در ارتباط با دستور جلسات شورا مطرح کرد و گفت: دعوتنامه جلسه تحت عنوان فوق العاده ذکر شده است و جلسه فوق العاده زمانی مطرح میشود که موضوع اورژانسی داشته باشید که اگر تشکیل نشود زمان آن از بین میرود اما متاسفانه هنوز تکرار جلسات قبلی است و شهرداران مناطق میخواهند گزارش دهند.
او ادامه داد: اگر مقایسه کنید شروع دوره ششم را با دوره پنجم و چهارم، به نظر میآید که شورا هنوز در مرحله استارت است و هیچ دستور جلسه مهمی در دستور کار قرار نگرفته است.
امانی گفت: آمدن معاونین و مدیران مناطق به جلسات شورا فوق العاده نیست، ما خودمان هر هفته در مناطق حضور پیدا میکنیم و اطلاعات دریافت میکنیم، عنوان جلسه فوق العاده نمیشود و اگر دستوری نداریم اجازه دهیم کمیسیونها تشکیل شوند و لوایح و طرحهایی که در نوبت رسیدگی است بررسی شود و با دست پر جلسه شورا را اداره کنیم.
تکرار دعوت از مدیران را متوقف و به حل مشکلات مردم بپردازیم
او ادامه داد: اگر برای جلسه آینده موضوعی نداریم، تکرار دعوت از معاونین و مدیران را متوقف کنید و به کمیسیون ها اجازه تشکیل دهیم و جلسه شورا را برای تصمیم گیری حل مشکلات مردم تشکیل دهیم.
پرویز سروری در واکنش به صحبتهای امانی گفت: منتظر کمیسیونها هستیم و شهرداری هم باید لوایح را بفرستد و یا لوایح قبلی را با تجدید نظر ارسال کند. با تشکیل کمیسیونها انشالله این خلا پر میشود. علاوه بر موضوع گزارش شهرداران که فکر میکنم بحث مهمی است، شهرداریها و مناطق میتوانند مارا با عملیاتی که در شهر رخ میدهد بیشتر آشنا کند و قرار هم نیست همه مناطق در صحن شورا حضور پیدا کنند.
کمک گزینشی شهرداری برای برگزاری انتخابات؛ سهم هیات نظارت پرداخت نشده است
در ادامه سید احمد علوی در تذکر خود به روند تبدیل وضعیت ایثارگران شهرداری اشاره کرد و گفت: این موضوع در شهرداری کند پیش میرود و خواهش میکنم شهرداری این مساله را مد نظر قرار دهد.
او در ادامه نسبت به مصوبه کمک شهرداری به برگزاری انتخابات اشاره کرد و گفت: شهرداری برای کمک به برگزاری انتخابات مصوبهای داشته است و قرار بود بخشی از آن به فرمانداری و بخشی از آن به هیات نظارت کمک شود اما موضوع به خوبی پیش نمیرود و مطالبات پرداخت نشده است و دوستان ما در شهرداری گزینشی عمل میکند و خواهش میکنم نسبت پرداختها به گونهای باشد که پاسخگوی هر دو گروه هیات نظارت و فرمانداری باشیم.
سروری در واکنش به این تذکر علوی گفت: نمایندگان محترم نیز با این موضوع مواجه بودند و تماسهای بسیار زیادی در این رابطه داشتند و ماهها از انتخابات میگذرد و مبلغ ناچیز به تعویق افتاده و پرداخت نشده است و از شهردار میخواهیم نسبت به این موضوع تلاش بیشتری کنند.
مهدی اقراریان نیز به شیوه قرائت تذکرها اشاره کرد و گفت: از این جلسه قرار شد تذکرها در ابتدای جلسه قرائت شود در حالی که قرار است دو شهردار ارائه گزارش دهند. پس از آن شیوه سوالات و تذکرات نمایندگان مردم چگونه خواهد بود؟ سروری در واکنش به او گفت تذکرات در اول جلسه بیان میشودو سوال از مدیران پس از قرائت گزارش انجام میشود.
در ادامه جلسه دهم شورای شهر تهران، ناصر امانی به قرائت نطق پیش از دستور پرداخت.
او ضمن تشکر از مردم تهران و رای اعتمادی که به اعضای شورای ششم دادند گفت: ما نماینده همه مردم تهران هستیم از نزدیکترین آنها به ما تا دورترینشان یعنی حاشیهنشینان، آسیبدیدگان و توانیابان در مرکز و جنوب شهر چه آنان که رای داده چه آنان که رای ندادهاند، همه ساکنین این شهر از جنوب تا شمال و شرق تا غرب آن از حق مساوی برخوردارند و ما نماینده و وکیل آنان هستیم، موظفیم به آنان پاسخ دهیم و چتر بیتبعیض خدمات مدیریت شهری را بر سر آنان بگسترانیم. شورای ششم در مقطعی حساس و سرنوشتساز کار خود را آغاز کرده و با چالشها و مشکلات فراوان به ارث رسیده بزرگی دست و پنجه نرم میکند.
او در ادامه به مشکلات مالی و اقتصادی شهرداری پرداخت و گفت: در حوزه مالی و اقتصادی عدم توازن بین بدهیها و مطالبات شهرداری، تامین منابع مورد نیاز اداره شهر و تکمیل طرحهای نیمه تمام را با مشکل مواجه کرده و در حالی که بدهیهای شهرداری مدعیان زیادی دارد و برای وصول مطالبات مدیریت شهری ساز و کار تعریف شده و ضمانت داری وجود ندارد.
امانی ادامه داد: اعداد و ارقام بدهیها و مطالبات هم طی 4 سال گذشته مرتب دچار نوسان و دستخوش تغییر بوده است، این موضوع مهمترین چالش پیش روی مدیریت شهری جدید است زیرا از یک سو حمایت دولت و پرداخت بدهیهای انباشته به شهرداری چشم انداز روشنی ندارد و از سوی دیگر اخذ تسهیلات و اوراق مشارکت با توجه به تجارب گذشته با موانع زیادی مواجه است. جلب سرمایهگذاری داخلی و مشارکت بخش خصوصی هم در شهرداری تجربه موفقی نبوده و سرنوشت سازمان سرمایهگذاری و پروژههای زیادی که به علت اختلاف و مسایل حقوقی و نظارتی بلاتکلیف رها شدهاند، گواه این مدعاست.
امانی گفت: در موضوع نیروی انسانی که سرمایه اجتماعی شهر و شهرداری محسوب میشود، متاسفانه یأس و ناامیدی و نارضایتی از عملکرد دورهی قبل درون سازمان را آشفته و بهم ریخته است که در سطح شهر و شهروندان هم مشاهده میشود.
او اضافه کرد: سیستم حمل و نقل عمومی شهر تهران در بحرانیترین شرایط حیات خود قرار دارد و عمر مفید ناوگان اتوبوسرانی و مترو رو به پایان است و طی چهار سال گذشته جز تعداد معدودی دستگاه اتوبوس، هیچ کمکی برای افزایش ظرفیت حمل و نقل عمومی انجام نشده، بلکه تعداد اتوبوسها و قطارهای مترو به صورت مستمر رو به کاهش و نقصان داشته، این در حالی است که ما در آستانهی مهرماه و شروع احتمالی سال تحصیلی جدید و افزایش فوق العادهی تقاضای سفر دورن شهری مواجه خواهیم بود.
امان تاکید کرد: به نظر می رسد باید مجموعه نظام به ویژه قوهی مجریه و مقننه، به خصوص نمایندگان محترم مردم تهران و بویژه ریاست محترم مجلس از جایگاه نمایندگی مردم تهران و هم ریاست قوه مقننه و با توجه به تجربه موفق و 12 ساله در اداره و توسعه تاریخی شهر تهران در این چالش به کمک مدیریت شهری بشتابند.