رییس دانشگاه امیرکبیر در گفتوگو با ایلنا:
ارزیابیها از "زلفیگل" مثبت است/ وزیر بعدی راه دشواری در پیش دارد
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در واکنش به وزیر پیشنهادی علوم گفت: اگر وزیر علوم فردی باشد که به بحثهای علمی خیلی اعتقاد نداشته باشد و فقط بخواهد به مباحث اجرایی و سیاسی نگاه کند، قطعا مجموعه وزارت علوم به مشکل برمی خورد.
"سید احمد معتمدی" رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در واکنش به انتخاب محمدعلی زلفیگل به عنوان وزیر پیشنهادی علوم اظهار داشت: من این افتخار را نداشتم که از نزدیک با ایشان کار کنم ولی شنیدهها حاکی از این است که از نظر اخلاقی فرد مثبتی است و از نظر برخورد، اخلاق و علمی از او تعریف میکنند و فرد برجستهای است.
وی در پاسخ به این سوال که از نظر شما آقای زلفیگل چقدر توان مدیریت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را دارند؟ گفت: امیدواریم به لحاظ اجرایی نیز وی فردی قوی باشد و بتواند مشکلات و مسائل دانشگاهها را حل کند. از دوستانی که نزدیک او بودند شنیدم که ارزیابی ها از حضور آقای زلفیگل در وزارت علوم مثبت است.
رییس دانشگاه امیرکبیر گفت: وزارت علوم هم مثل سایر بخشهای کشور از برخی تحریمها و مشکلات بودجهای رنج میبرد. در عین حال خوشبختانه دانشگاهها به لحاظ کیفی وضعیت خودشان را حفظ کردند و در طول این سالها از این جهت مشکلی نداشتند و به کار خود را ادامه دادند.
معتمدی خاطر نشان کرد: دانشگاهها حتی در دوران کرونا تلاش کردند کیفیت خود را حفظ کنند و اکنون وزارت علوم شاخصهای خوبی دارد اما به لحاظ مباحثی از جمله بودجه که بیشتر به خاطر تحریمهای ظالمانه است، طبیعتا مشکلاتی داریم؛ مثل معیشت اساتید، کارکنان و رفاه دانشجویان. همه این مسائل به اعتبارات و بودجه دانشگاه برمیگردد.
وی با اشاره به اینکه با این تفاسیر وزیر علوم آینده کار دشواری خواهد داشت، گفت: وزیر بعدی به لحاظ اجرایی کار سختی دارند ولی به لحاظ علمی شرایط خوبی خواهند داشت زیرا دانشگاههای ما از نظر کیفیت در وضعیت خوبی قرار دارند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: اخیرا گزارشهایی درباره عملکرد مجموعه وزارت علوم را بررسی میکردم که دیدم در مورد رشد علمی در سطح دنیا، مباحثی مثل قراردادهای صنعتی و دانشگاههای نسل سه و چهار که مطرح شده عملکرد دانشگاهها در مجموع و وزارت علوم قابل قبول بوده است. ما با ۱۳ دانشگاه قدیمی و برتر کشور هم در ارتباط هستیم که گزارشها نشان میدهند دانشگاهها در مجموع عملکرد خوبی داشتند.
معتمدی گفت: از جهت رشد کیفیِ علمی شاید مشکل کمتری در وزارت علوم باشد، هر چند در جهت علمی و تحقیقات و فناوری هنوز خیلی جای کار داریم تا به سطح قابل قبول در جهان برسیم. کار همیشه هست ولی در حال حاضر به طور نسبی وضعیت خوبی در دانشگاهها وجود دارد اما مشکلات اجرایی مانند همه جای کشور زیاد است که عمدتا به اعتبارات برمیگردد. امیدواریم ایشان رأی بیاورد و در کارشان هم موفق باشند.
وی در پاسخ به این سوال که محمد علی زلفیگل یک شخصیت علمی و دانشمند شیمی آلی است. به نظر شما وجود چنین شخصی در وزارت علوم چقدر میتواند به ارتقای سطح علمی دانشگاهها کمک کرده و چقدر میتواند این ابعاد را نسبت به قبل گستردهتر کند؟ گفت: تا جایی که یادم است وزرای علوم همیشه افراد برجستهای بوده و اکثرا استاد تمام بودند. ما از نظر علمی هیچ وقت مشکلی با وزرای علوم و معاونانشان در وزارتخانه نداشتیم زیرا وزارت علوم آن قدر غنی است که مشکلی از این نظر نیست. آقای زلفی گل نیز از نظر علمی رتبه بالایی دارد و استاد تمام است. او سابقه اجرایی ریاست دانشگاهی را دارد که این نکته مثبتی است به این خاطر که مشکلات داخل دانشگاه را حس کردند و این موضوع در حل مشکلات دانشگاهی میتواند موثر باشد.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان گفت: اگر فردی باشد که به بحثهای علمی خیلی اعتقاد نداشته باشد و فقط بخواهد به مباحث اجرایی و سیاسی نگاه کند قطعا مجموعه وزارت علوم به مشکل بر میخورد. من همه وزرای علوم را از نظر علمی افراد قابلی دیدم و اگر کسی این طور نباشد اصلا مقبولیت پیدا نمیکند و برای همه وزارتخانهها افرادی را به عنوان وزیر انتخاب میکنند که شرط لازم از نظر علمی را داشته باشند.