در گفتوگو با ایلنا عنوان شد؛
امکان حضور دانشجویان دارای پروژه در خوابگاهها فراهم است/ فعلا پذیرش جدید نداریم
سرپرست معاونت امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویی درباره عدم پذیرش دانشجویان در خوابگاهها با قرمز شدن وضعیت تهران گفت: پذیرش جدید خوابگاهی در این ایام از سوی دانشگاهها انجام نخواهد شد و آنهایی هم که در خوابگاهها هستند، حتما باید پروتکلها را رعایت کنند.
«صمد حاج جباری» سرپرست معاونت امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره عدم پذیرش دانشجویان در خوابگاهها تا اطلاع ثانوی بیان کرد: طبق مفاد ستاد مقابله با کرونا، باید متناسب با شرایط به نسبت شیوع کرونا تصمیم گیری کرد. در عین حال شرایط حضور دانشجویان متناسب با رعایت پروتکلها و وضعیت استانها به لحاظ قرمز یا نارنجی بودن، مورد بررسی خواهد گرفت.
وی بیان کرد: البته برخی دانشجویان که در مقطع و رشته خاصی هستند که روی پروژهای کار میکنند، نمیتوانند آن کار را رها کنند و بیشتر در خوابگاهها حضور دارند. بنابراین دانشگاهها باید برای این دسته از دانشجویان با رعایت کامل پروتکلها شرایط را فراهم کنند.
حاججباری اضافه کرد: پذیرش جدید خوابگاهی در این ایام از سوی دانشگاهها انجام نخواهد شد، اما آنهایی که در خوابگاه ها هستند حتما باید پروتکلها را رعایت کنند.
وی تاکید کرد: برخی خوابگاهها به دانشجویان اتاقهایی ارائه دادهاند که یک نفر یا دو نفر در آن ساکن هستند به علاوه اینکه خود دانشجویان نسبت به قبل در خصوص پروتکلها، حساستر شدهاند.
سرپرست معاونت امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه در حال حاضر وضعیت تهران قرمز شده و در ترم تابستان هستیم، چند درصد از خوابگاههای ما فعال هستند و دانشجویان در آن حضور دارند؟ گفت: طبیعتا دانشگاهها در تابستان امسال، آنچنان که سالهای گذشته در ترم تابستان فعال بودند، فعالیت ندارند. صرفا تعداد محدودی از دانشجویان که پروژه و پایان نامه دارند در خوابگاهها ساکن هستند.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا تلاش میشود، برای هر تعداد دانشجویی که حضور دارد، خوابگاه با رعایت پروتکلها مورد استفاده باشد. دانشگاهها نیز زمانی که شرایط قابل کنترل نباشد ممکن است یک سری تصمیمات داخلی بگیرند و محدودیتهایی را اعمال کنند.
حاججباری گفت: اگر حضور یک دانشجو در خوابگاه ضرورت نداشته باشد، دانشگاه به آنها اعلام خواهد کرد که در آنجا ساکن نباشند، یا بعضا حتی دانشجویان به میل خود نمیخواهند در این شرایط در دانشگاه باشند زیرا مجبور به تردد بوده و ناچارند از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند. در کل به نظر میرسد دانشجویان اکنون حساستر از قبل هستند و بیشتر رعایت میکنند.
سرپرست معاونت امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویی بیان کرد: ترم تابستان خارج از ترمهای آموزشی دانشگاهها است؛ از ابتدا هم اقدامی برای اسکان دانشجویان برای ترم تابستان نبوده و معمولا دانشگاه ها در تابستان به تعمیر، تجهیز و آماده سازی خوابگاهها میپردازند، تا وقتی که دانشجویان برای سال تحصیلی جدید به دانشگاه میآیند خوابگاه آماده باشد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر نیز به دلیل اینکه شرایط حادتر از دو سال گذشته است؛ دانشگاهها قطعا با شرایط داخلی خود تصمیم میگیرند و اسکان دانشجویان در مناطق قرمز خیلی معنا دار نخواهد بود. حداقل برای پذیرش جدید قطعا در مناطق قرمز امکان آن وجود ندارد.
حاججباری در پاسخ به این سوال که چندی پیش در دانشگاه فردوسی مشهد یک دانشجوی مقطع پسا دکتری اقدام به خودکشی کرد که پس از این حادثه، هم دانشگاهیهای این دانشجو اعلام کردند یکی از علتهایی که به دانشجویان فشار روحی وارد میکند، شرایط نابسامان خوابگاهی است، چرا به وضعیت خوابگاهی این دانشگاه رسیدگی نشده است؟ گفت: البته در همان روزها دانشگاه فردوسی به این موضوع پاسخ داد، اما شرایط موجود برای تمامی کشور است و فقط مربوط به دانشگاهها نیست، زیرا کرونا به لحاظ روحی روی همه گروهها تاثیر منفی داشته و دارد.
وی ادامه داد: کرونا در همه ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی تاثیر گذاشته است، اما امیدواریم این شرایط هر چه زودتر بهبود یابد. همچنین امیدواریم بحث واکسیناسیون هم به نتیجه بهتری برسد تا به شرایط عادی برگردیم.
سرپرست معاونت امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویی در توضیح پذیرش دانشجویان در خوابگاهها برای مهر ماه توضیح داد: برنامهریزی در این مورد از سوی وزارت علوم اعلام خواهد شد و هرتصمیمی که وزیر علوم و مسئولان دیگر بگیرند ما آماده ارائه خدمات هستیم. علاوه بر این امر واکسیناسیون دانشجویان برای بازگشایی دانشگاهها باید از طریق ستاد مقابله با کرونا، وزارت بهداشت و درمان و وزارت علوم مورد بررسی و تایید قرار بگیرد.