در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
واکنش وزارت بهداشت به خودکشی چندین دانشجوی پزشکی/ واکسیناسیون دانشجویان تا آخر پاییز
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به خودکشی چندین دانشجوی پزشکی در دو ماه اخیر واکنش نشان داد.
"علی اکبر حقدوست" معاون آموزشی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در واکنش به خودکشی رزیدنت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و همچنین اقدام به خودکشی چهار دستیار پزشکی در اردیبهشت ماه امسال بیان کرد: من نیز این خبر را شنیدم و بسیار متاثر شدم، ولی جزئیات را نمیدانم و جزئیات این خودکشیها را باید از معاونت دانشجویی سوال کرد.
وی در ادامه تاکید کرد: تک تک این عزیزان برای ما محترم و بسیار ارزشمند هستند. متاسفانه معمولا این عزیزان مشکلات زمینهای یا روحی دارند. استرسها و فشارهایی که وارد میشود باعث تشدید بیماری زمینهای این افراد میشود. متاسفانه هنوز جزئیات این مورد را دریافت نکردم.
حق دوست در پاسخ به این سوال که سال گذشته هم موارد خودکشی در میان دانشجویان پزشکی را شاهد بودیم، به طور کلی در میان دانشجویان پزشکی چه مسالهای وجود دارد که موجب میشود، برخی از آنها دست به خودکشی بزنند؟ گفت: از دست دادن یک عزیز جوان برای ما از هر جنس دانشجو یا غیر دانشجو دردناک است اما این طور نیست که میزان خودکشی در دانشجویان و دانشجویان پزشکی به شدت داشته و بالاتر از متوسط جامعه باشد.
معاون آموزش وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: این موضوع در برخی سالها کمی بیشتر و برخی سالها کمی کمتر است و این به معنی ندیدن مساله نیست و تک تک این عزیزان برای ما مهم هستند ولی متاسفانه درصدی از افراد جامعه به خصوص در قشر جوان ممکن است دست به چنین کاری بزند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است سختی و دشواری دروس و حجم کار بالا یکی از عوامل احتمالی اقدام به خودکشی آنها باشد؟ گفت: این مساله یک دلیل اصلی و چند دلیل تشدید کننده دارد. شاید بیماری زمینهای یک فرد به دلیل فشار یا حجم کار و حجم درس تشدید شده و فرد به خودکشی ترغیب شود اما معمولا اینطور نیست که شخص فقط با استناد به همین دلایل دست به خودکشی بزند.
وی در پاسخ به این سوال که تاکنون چند درصد دانشجویان علوم پزشکی واکسینه شدند؟ گفت: دانشجویانی که در بیمارستان حضور داشته و مستقیم یا غیر مستقیم با بیمار سروکار دارند همگی در سطح کشور واکسن زدند و در واکسیناسیون آنها مشکلی به وجود نیامده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در پایان گفت: بیش از ۴۰ درصد از دانشجویان ما واکسن زدند اما در مورد سایر گروههایی که مواجهه نداشتند با تمهیداتی که اندیشیده شده و با تعاملی که داشتیم امیدواریم تا پایان فصل پاییز کل دانشجویان علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم به طور کامل واکسن را دریافت کنند.