نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت
جلسه شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت برای بررسی گزارش کارگروه مقدمات راه اندازی سفر عمره با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت برگزار شد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج ، نشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی تشکیل شد.
در این نشست گزارش کارگروه مقدمات راه اندازی عمره با توجه به شرایط کرونا و توقف عملیات اعزام زائران کشورمان به عمره از فروردین سال ۱۳۹۴ بررسی شد و پس از ارائه توضیحات داود باقری مسئول هماهنگی دبیرخانه کارگروههای۲۰ گانه بازنگری فرآیندهای اجرایی درحوزه حج و زیارت و جواد دانشیار مسئول این کارگروه عنوان شد در این گزارش ۱۷ فرآیند ، ۷۱ فعالیت ، ۱۵۶ اقدام و ۱۱ فایل و مستند بارگزاری و ۸ پیشنهاد اصلاحی مطرح شده است.
در این جلسه علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت تعداد افرادی را که فیش ثبت نام برای اعزام به عمره مفرده در اختیار دارند حدود پنج میلیون و هشتصد هزارنفر عنوان کرد و آقای اکبر رضایی معاون حج و عمره این سازمان بر لزوم اتخاذ تدابیر مناسب و آمادگی برای امور اجرایی متناسب با سیاست های کشورمان و تغییرات در خصوص سفر عمره و افزایش بیش از ۱۵ برابری شرکت های عمره در عربستان تاکید کرد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز از مسئولان و مدیریت های مختلف سازمان حج وبعثه مقام معظم رهبری خواست در برنامه ریزی ها و تفاهم هایی که با کشور میزبان پس از عبور از بحران شیوع کرونا صورت خواهد گرفت ، حفظ حقوق زائر را در اولویت قرار دهند.
برپایه این گزارش، دراین نشست پیشنهادات جمع بندی شده دردبیرخانه کارگروههای ۲۰ گانه بازنگری فرآیندهای اجرایی در خصوص کارگروه مقدمات راه اندازی عمره ، با اصلاحاتی به تصویب رسید.
درپی تعطیلی حج، بیست کارگروه برای آسیب شناسی درحوزه های مختلف با هدف بهینه سازی و بهبود کیفیت فرایند ها درحوزه حج و زیارت تشکیل شده است که نتایج بررسی های صورت گرفته دراین کارگروهها در نشست های شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت مطرح و بحث و بررسی می شود.
درادامه این جلسه محمد آزاد معاون توسعه ، مدیریت و منابع سازمان حج و زیارت گزارش مقدماتی از برنامه های اجرایی این سازمان در سال ۱۴۰۰ ارائه و تاکید کرد: شرح وظایف واحدها و ماموریت های کارکنان به صورت شفاف و روشن در حال بروز رسانی است و آموزش و ارتقای نیروی انسانی در حوزه های ستادی، سازمانی و کارگزاری مورد توجه قرار گرفته است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز اهمیت فعالیت های زیربنایی همراه با فکر، تدبیر و مطالعه را یادآور شد و از مسئولان حوزه حج و زیارت خواست گزارش جامعی را در خصوص شناسائی کاستیها و بایدهای حوزه حج و زیارت با ملاحظه آهنگ تحولات طی سال های آینده را ظرف دو هفته تهیه و به این نشست ارائه دهند.
برپایه این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین نواب در ابتدای این نشست یاد و خاطره دکتر بهشتی را که در انفجار مقر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر سال ۱۳۶۰ به شهادت رسید ، گرامیداشت و گفت: آیت الله بهشتی و یاران باوفای ایشان، چلچراغی از نورانیت و ارزش ها بودند که با توطئه دشمن درسال های اول پیروزی انقلاب به شهادت رسیدند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه دشمن تصور می کرد با اینگونه انفجارها و شهادت یاران امام ، انقلاب از بین خواهد رفت ، افزود: شهید بهشتی قبل و بعد از پیروزی انقلاب نقش آفرینی و تاثیرگزاری در عرصه های دینی، سیاسی، اجتماعی ، پژوهشی، علمی و آموزشی را همراه با حکمت، صلابت و آینده نگری داشت.
وی ابراز امیدواری کرد که خون شهید بهشتی و یارانش و دیگر شهدای انقلاب اسلامی زمینه رشد و عظمت بیشتر اسلام و نجات مستضعیفین از چنگال مستکبران را فراهم آورد.