آمادهباش هلالاحمر برای تامین آب پایدار در مناطق دچار خشکسالی/ "نذرآب۴" کلید میخورد
رئیس جمعیت هلال احمر از اجرای طرح "نذر آب۴" با رویکرد تامین «آب پایدار» در چهار استان دچار خشکسالی خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلال احمر؛ دکتر کریم همتی در جلسه مدیران ستادی و استانی این جمعیت گفت: امسال مشکل خشکسالی به مشکلات مالی کشور اضافه شده است. در طرح های نذر آب که در سنوات گذشته انجام می شد، جمعیت هلال احمر از ظرفیت خیرین و داوطلبان استفاده میکرد اما امسال مشکلات بیشتر شده که اولویت مناطق محروم با گرفتاری بیشتر و همچنین حداکثر استفاده از ظرفیت خیرین و داوطلبان است. در این زمینه باید کار ماندگاری صورت گیرد و تمرکز باید بر فراهم کردن «آب پایدار» باشد؛ به گونه ای که همهی روستاها به آب سالم دسترسی داشته باشند نه فقط یک یا چند روستا.
دکتر همتی در خصوص استان هایی که این طرح در آنها اجرا می شود، گفت: براساس مطالعات انجام شده، متوسط بارش در سال آبی گذشته ۳۰ درصد نسبت به دوره بلند مدت کاهش داشته و در این میان استانهای خراسان جنوبی، کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان بیشترین مواجهه را با خشکسالی دارند که طرح نذر آب۴ در این استان ها اجرا خواهد شد.
رئیس جمعیت هلال احمر درباره طرح نذر آب۴ که با رعایت شیوهنامههای بهداشتی اجرا میشود، گفت: مداخلاتی که شامل تغییرات اقلیمی میشوند مانند همین طرح نذر آب، آنقدر حائز اهمیت است که از اولویت های فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر است، همچنین موضوع ارتقای سطح سلامت آب شرب مناطق کم برخوردار از مهمترین اهداف این اجرای طرح است که به منظور سالمسازی آب شرب، احداث و نصب دستگاههای تسویهکننده آب، احیای قنوات، لولهکشی و حفر چاه اجرا و در کنار آن مقابله با آسیبهای اجتماعی و کمک به رفع کمبودهای فرهنگی مناطق محروم کشور نیز مورد توجه قرار میگیرد.
وی با اشاره به تفاوت رویکرد طرح نذر آب۴ با طرح هایی که در سال های گذشته انجام می شد، گفت: در سال های گذشته عمدتا با تانکر، آب به جوامع محلی می رسید اما در طرح نذر آب۴، اولویت مهم ما تامین "آب پایدار" بوده و احیای قنوات در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه گفت: مانند طرح های نذر آب در سنوات گذشته، همسو با اجرای این طرح، کاروانهای سلامت جمعیت هلال احمر نیز برای درمان رایگان بیماران نیازمند به استانهای خراسان جنوبی، کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان اعزام میشوند. در این کاروانها، پزشکان، پیراپزشکان، متخصصان و دندانپزشکان داوطلب جمعبت هلال احمر حضور دارند و با توجه به نیازها و بیماریهای شایع هر شهرستان به مناطق اعزام خواهند شد.
همتی با بیان اینکه، جمعیت هلال احمر ۱۵ استان کشور در این پویش همکاری خواهند کرد، افزود: در طرح نذر آب۴ مقرر شده است تا هر استان، معین (کمکی) یک شهرستان باشد تا شهرستانها پس از نیازسنجی از خدمات بهتری بهرمند شوند.
در پویش نذر آب، بستههای غذایی، بهداشتی و البسه نیز بین خانوادههای نیازمند توزیع خواهد شد.
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، پویش ملی نذر آب را از سال ۱۳۹۷ به منظور ارتقای سطح سلامت آب شرب و رفع مشکلات زیستی خانوارهای مناطق محروم که با خشکسالی مواجه هستند، آغاز کرده است.