دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران اعلام کرد:
شهرمحوری و استفاده از توان و ظرفیت شهرداریها عامل مهم پیشبرد فعالیتهای یونسکو
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران در جلسه شورای عالی این کمیسیون با ارائه گزارش اقدامات انجام شده در این کمیسیون گفت: در سه سال اخیر از ظرفیتهای یونسکو در راستای معرفی جمهوری اسلامی ایران، استفاده حداکثری شده است و در این راستا شهرمحوری و بهره بردن از توان و ظرفیت شهرداریها عامل مهمی در پیشبرد برنامهها بوده است.
به گزارش ایلنا، حجت اله ایوبی در نشست شورای عالی کمیسیون ملی یونسکو گفت: در مدت سه سال گذشته سعی شده است از ظرفیتها و برندهای ایجاد شده در یونسکو استفاده حداکثری داشته باشیم که در این راستا در زمینه پیوستن به شهرهای خلاق ۴ شهر رشت، اصفهان، سنندج، بندرعباس انجام شده و پرونده شهرهایهای تبریز و کرمانشاه نیز در حال آمادهسازی است تا به فهرست شهرهای خلاق بپیوندند.
وی افزود: در خصوص شهرهای یادگیرنده نیز که قبلاً فقط ۴ شهر بود و در سه سال گذشته ۶ شهر دیگر اضافه شده است که این شهرها عبارتند از؛ بندر خمیر، تهران، اصفهان، شیراز، هشتگرد، اراک، مشهد، بهبهان، یزد و کاشان. همچنین در تاسیس مرکز شماره دو، این کمیسیون موفق به تاسیس مرکز بین المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در ایران با میزبانی وزارت جهاد کشاورزی شده است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، قرار گرفتن مفاخر ایران در فهرست مشاهیر یونسکو، ازجمله عطار نیشابوری، فارابی، نصیرخویی، شیخ علی بکتاش با ترکیه و نهایی شدن پرونده موضوع دیدار شمس تبریزی و مولانا، و خرقانی، تاسیس ۱۹ باشگاه یونسکو در رشتهها و عرصههای مختلف، ایجاد ظرفیتهای جدید بر اساس پروتکلهای یونسکو و اهدای نشان عالی یونسکو تحت عنوان تماشای خورشید به اساتید برجسته ایران، (استاد محمد علی موحد، استاد یدالله کابلی، استاد مهدی محقق) را از دیگر اقدامات انجام شده این کمیسیون برشمرد.
ایوبی با اشاره به ایجاد باغ فرهنگ ایران کوچک در شهر کرج، خاطرنشان کرد: باغ فرهنگهای کمیسیون ملی یونسکوی ایران کار ارزشمند دیگری است که انجام و مورد استقبال واقع شده است که از آن جمله به باغ مشاهیر شیراز و چند باغ ایرانی دیگر میتوان اشاره کرد.
وی همچنین معرفی شهر مشهد به عنوان شهر دوستدار آب، طراحی نشان عالی نوروز، طراحی باغ عطار نیشابوری در شهر کرج را نیز به عنوان اقدامات مهم دیگر نام برد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، شهرمحوری و استفاده از توان و ظرفیت شهرداریها و نهادهای مختلف را عامل مهمی در پیشبرد فعالیتها و برنامههای این کمیسیون دانست و برگزاری ششمین نشست راه ابریشم در شهر همدان و بازتابهای گسترده جهانی، همایش و برنامههای مختلف رقص قلم و برگزارس همایش اخلاق آب در سال آینده در شهر مشهد، راه اندازی مسیر گردشگری خلاق غرب کشور (همدان، کرمانشاه و سنندج) راهاندازی دفاتر نمانیدگی در یزد و اصفهان و به زودی در تبریز و شیراز را از جمله برنامههای موفقی اعلام کرد که با همکاری شهرداریهای انجام شده است. همچنین کمک به فرآیندهای ثبتهای جهانی و ثبت مشترک از دیگر اقدامات مهم این کمیسیون بوده است.
گفتنی است؛ اعضای حقیقی شورای عالی کمیسیون ملی یونسکو در ایران، از جمله پروفسور یوسف ثبوتی، آیتالله محقق داماد، دکتر فرجی دانا، دکتر معین و همچنین دکتر ظریف وزیر امور خارجه، دکتر احمد پاکتچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.