در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
تشریح برنامههای غربالگری بینایی در سراسر کشور/ ممنوعیت اجرای طرح در شهرهای قرمز
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور توضیحاتی درباره اجرای طرح غربالگری بینایی در کشور ارائه کرد.
«افروز صفاریفرد» معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه غربالگری بینایی از نیمه اردیبهشتماه در سراسر کشور آغاز شده است، گفت: این طرح با رعایت دستورالعمل و پروتکلهای بهداشتی که برای مراکز اعلام شده بود در سراسر کشور آغاز شده است.
وی با بیان اینکه طرح غربالگری در مناطق قرمز اجرایی نمیشود، ادامه داد: این طرح به دلیل اینکه جزو مشاغل گروه دو محسوب میشود در شهرهایی که در وضعیت قرمز قرار دارند، اجرایی نمیشود اما در سایر شهرها در حال اجراست.
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه این طرح تا پایان سال ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: بیناییسنجی در مناطق نارنجی با استفاده از دستگاه غربالگری و از طریق اسکرینر انجام میشود در مناطق زرد نیز از طریق E چارتها کار انجام میشود.
صفاریفرد با اشاره به تعرفه بینایی سنجی گفت: تعرفهای که برای این منظور در نظر گرفته شده است، براساس اینکه در پایگاههای غربالگری دولتی یا خصوصی با دستگاهها انجام شود یا از طریق E چارت انجام شود بین ۳۳۰۰ تا ۶۸۰۰ تومان است. غربالگری بینایی در مناطق محروم، حاشیهای و روستاها رایگان صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته جمعیت تمام کودکان ۳ تا ۶ سال که برای غربالگری در نظر گرفته بودیم، حدود ۴ میلیون نفر بود، خاطرنشان کرد: امسال نیز در همین حدود جمعیت کودکان ۳ تا ۶ سال را برای طرح غربالگری در نظر گرفتهایم. همچنین اگر امسال شرایط کرونا در کشور کمتر باشد و مشکلی پیش نیاید انتظار داریم به پوشش ۹۰ درصدی در این زمینه برسیم در سال ۹۹ با مشکل پیک کرونا مواجه شدیم و پوشش ما ۶۹ درصدی بود.
معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور درباره استفاده از مهدهای کودک برای غربالگری بینایی تصریح کرد: ما با مدیرکل دفتر تندرستی وزارت آموزش و پرورش جلساتی داشتهایم و موافقت شده است که برنامههای غربالگری که در مهدهای کودک در گذشته انجام میشد همچنان در این مراکز اجرا شود و مهدهای کودک هم جزئی از پایگاههای ما در نظر گرفته شود.
صفاریفرد درباره عدم تجمع در مراکز غربالگری گفت: افراد میتوانند شماره مراکز غربالگری را از دفاتر ادارت بهزیستی استان و شهرستانها تهیه کنند تا بتوانند با نوبت قبلی برای غربالگری مراجعه کنند. ما نیز اعلام کردهایم که با توجه به شرایط کرونا اگر مراکز غربالگری نوبتدهی داشته باشند بهتر است.
وی با اشاره به مراکز مثبت زندگی گفت: همچنین ۲۴۰۰ مراکز مثبت زندگی در همه محلات در سراسر کشور به اجرای طرح غربالگری کمک میکنند و این امر باعث میشود ازدحام در مراکز غربالگری کاهش پیدا کند.